reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

Wisienka....ja ci cos powiem
my jestesmy jeszcze mlode i codzienne obowiazki nas chwilami przytlaczaja....rutyna nudzi...no nie ma sie co bajerowac
i nie ty jedna bys chetnie sie odizolowala od polowka na chwile;-)

ja tez mam takie chwile raz na jakis czas
to normalne
szczegolnie jak sie jeszcze pamieta te mlodziencze lata pelne luzu:-);-)
a to bylo tak nie dawno hihihihiih

a ja do pl tez bym poleciala
kurcze jakbym sie kiszonej kapusty nawtykala mhmhmmm i gzika mhmmm i pierogow z kapusta i grzybami i ruskie mhmhmmmm

ja pitole:-D

reklama
chociaz ja z miesiac bym chciala zostac, stesknilam sie za moim kotkiem, no i bym odpoczela troche od obowiazkow macizynskich i partnerskich, ja nie wiem co ze mna ale na dluzsza mete meczy mnie bycie z facetem, chyba nie powinnam brac tego slubu...
Oj Wisienko widze jakies wahania :szok:
I musisz sie bardzo zastanowic nad tym.A partner Cie jakos namawia do slubu?Bo przeciez mozecie zyc ze soba ale bez papierka.W Anglii chyba tez jest uznawany konkubinat? Bo u nas jest.
Nie rob nic na sile ;-)

chociaz ja z miesiac bym chciala zostac, stesknilam sie za moim kotkiem, no i bym odpoczela troche od obowiazkow macizynskich i partnerskich, ja nie wiem co ze mna ale na dluzsza mete meczy mnie bycie z facetem, chyba nie powinnam brac tego slubu...

no kochana zastanow sie nad slubem a z drugiej strony to ja tez bym chciala miec czasami chociaz 1 dzien dla siebie bez malego i mojego M taki psychiczny spokoj

Wisienka....ja ci cos powiem
my jestesmy jeszcze mlode i codzienne obowiazki nas chwilami przytlaczaja....rutyna nudzi...no nie ma sie co bajerowac
i nie ty jedna bys chetnie sie odizolowala od polowka na chwile;-)

ja tez mam takie chwile raz na jakis czas
to normalne
szczegolnie jak sie jeszcze pamieta te mlodziencze lata pelne luzu:-);-)
a to bylo tak nie dawno hihihihiih

kurcze jakbym sie kiszonej kapusty nawtykala mhmhmmm i gzika mhmmm i pierogow z kapusta i grzybami i ruskie mhmhmmmm

ja pitole:-D

dobrze tu ujelas, widze ze rozumiesz o co mi chodzi i z tymi pierogami tez trafilas :-D:-D tez bym sobie zjadla, albo lazanki. czy golabki.....mniam mniam

Oj Wisienko widze jakies wahania :szok:
I musisz sie bardzo zastanowic nad tym.A partner Cie jakos namawia do slubu?Bo przeciez mozecie zyc ze soba ale bez papierka.W Anglii chyba tez jest uznawany konkubinat? Bo u nas jest.
Nie rob nic na sile ;-)

tak, tu jest uznawany, on mnie nie namawia w ogole :no: on sie chyba bardziej boi malzenstwa niz ja :-D(jego matka go caly czas maltretuje, ale gdy mnie nie ma obok uff) juz dawno bysmy byli malzenstwem, tyle ze ja niechcialam z poczatku, ale stwierdzilam ze tak bedzie lepiej dla nas i dla malucha no i koncu ustalilismy date, ale czy cos z tego wyjdzie to trudno powiedziec.

powie wam to sie usmiejecie, bo jego matka jest strasznie wierzaca w Boga itd. i ostatnio jak bylismy u niej z wizyta to moj facet - jej syn skarzyl sie na bol nogi, a konkretnie stopy, i jak wrocilismy do domu to mi powiedzial ze jak bylam na gorze karmic malego to mu matka powiedziala ze stopa go boli dlatego ze nie jestesmy malzenstwem i go szatan atakuje :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

ale sie wkurzylam :angry: wlasnie moj facet posprawdzal dzisiejsza poczte i przyszlo pismo w koncu z biura paszportowego, niestety bez paszportu, bo zdjecia odrzucili ( bo za jasne) :wściekła/y: a chyba 4 czy 5 razy David mial ujecie, bo za kazdym razem bylo cos nie tak ( ja nie wiem czy oni mysla ze zrobic fotke takiemu dziecko to latwo?) w koncu jak myslelismy ze fotki sa ok, to jeszcze przed wyslaniem pojechalismy do specjalnego punktu zeby posprawdzali czy wszystko ok i tam fotki uznali, a za to sprawdzenie musielismy oczywiscie zaplacic :wściekła/y: a na tu dupa, w biurze nie uznali musze znow isc i sie meczyc aby pstryknac dobra fotke :-(

dobre chociaz w tym ze nie odrzucili poniewaz ja jestem polka i nie mam brytyjskiego paszportu, myslalam ze z tym bedzie problem a jest OKI, i sie bardzo ciesze ze moje dzieciatko bedzie miec brytyjski paszport :-):-):-)

Lilka a jak tam u Ciebie, masz juz paszport dla Hani?
Dzień doberek!!!!
U nas też dzisiaj ten sam problem wyrabialiśmy paszporty i do zdjęcia musiałam małą trzymać w powietrzu ale bzdura a i paszport na 5 lat jeszcze większa bzdura bo ona za rok będzie zupełnie inna i kolor oczu trzeba było wpisać ale jaki też się zmienia -jedna wielka bzdura:szok:

dziendoberek!!
siedze nieprzytomna przy kompie no ale juz poczytalam co u was :)

u lekarza bylam no i on osluchal i powiedzial ze jest oki.Rozmawialm z moja kolezanka farmaceutka no i powiedziala mniej wiecej tosamo ze paracetamolu nie podawac no boo po co no i na kaloryfer reczniki mokre klasc i jak sie nic tam nie odrywa z tym kaszlem to jest oki.troche mnie to uspokoilo:tak:
no to super że osłuchowo ok ale jak mu się zmieni kaszel albo zagorączkuje to wal znowu do lekarza:tak:

ale beka:-D:-D:-)
tak ten mój "stary" potrafi rozbawić a i myślał że jak po miesiącu wróci to kitki będziemy robić Olce a ona jest przez tę ciemieniuchę prawie łysa:-D:-D:-D

dzień dobry Mamcie;-)

ale się rozpisałyście,mam sporo do nadrobienia
nadrobię wieczorem,bo zaraz do Synka na zawody śmiagamy
także proszę trzymać kciuki e-cioteczki:-D:-D:-D:-D

ja od dzisiaij na diecie
narazie przede mną 8 tygodni
zobaczymy co dalej
wczoraj odebrałam od dietetyka zioła i dietkę na 14 dni...
także za mnie też trzymajcie kciuki co bym się na wiosnę wcisnęła w moje ulubione dziny D&G ktore odeszły w zapomnienie 2 lata temu i wiernie w szafie czekają na powrót formy:-p:-p:-p:-p:-p

buziaki i miłego dnia!
no potem doczytałam że trochę nie wyszło ale to był tylko przedsmak przyszłego zwycięstwa a co do diety to trzymam kciuki bo ja też jestem a już 8 poszło do tyłu :tak:

Dzień dobry :))

Ludzie znowu tyle do nadrobienia ale to chyba wieczorkiem :)) teraz gotuje mi sie rosół a Kacper sobie leży i gada ale pewnie zaraz mu się znudzi:tak: :)).
Dziś idziemy na basen z Kacperkiem na zajęcia próbne .... Ciekawe czy mu się spodoba mam nadzieję że tak :).

Życzę miłego dnia
my też chcemy iść na basen ciekawa jestem jak te maluszki to zniosą?

ja właśnie wcinam kisiel 350ml + mus jabłkowy 330ml:cool2:
a to też Pati należy do diety? bo apetyczne:-)

To wy fajnie macie z tym peselem.
Tylko wiecie co.Teraz jak bylam w Pl to najpierw kazali mi zameldowac malego gdzies a dopiero po tym wydali mi pesel :dry:
No i trwalo to conajmniej miesiac.

No i jeszcze jeden dziwny fakt.
Moje dziecko w ciagu dnia je niewiele....niewiele bo jak na jego mozliwosci 80-90ml co 4 godziny to stanowczo za malo :-(
A na wieczorna butle wsuwa 200-230ml z kleikiem...
Dziwne,co nie?

Zawsze jadl w dzien 150-180ml a tutaj taka zmiana:baffled:
Juz jest tak od conajmniej 2 tygodni.CO robic,co robic??
A u nas od zawsze tak mało jadła.Jak czytałam jak Sabinki Kapik je to widziałam Olę tylko że ta moja się urodziła 4110 :szok:a teraz wyczyn 120 ml bez kleiku i na noc 120 ml z kleikiem a tydzień temu jadła 90ml

dobrze tu ujelas, widze ze rozumiesz o co mi chodzi i z tymi pierogami tez trafilas :-D:-D tez bym sobie zjadla, albo lazanki. czy golabki.....mniam mniam

tak, tu jest uznawany, on mnie nie namawia w ogole :no: on sie chyba bardziej boi malzenstwa niz ja :-D(jego matka go caly czas maltretuje, ale gdy mnie nie ma obok uff) juz dawno bysmy byli malzenstwem, tyle ze ja niechcialam z poczatku, ale stwierdzilam ze tak bedzie lepiej dla nas i dla malucha no i koncu ustalilismy date, ale czy cos z tego wyjdzie to trudno powiedziec.

powie wam to sie usmiejecie, bo jego matka jest strasznie wierzaca w Boga itd. i ostatnio jak bylismy u niej z wizyta to moj facet - jej syn skarzyl sie na bol nogi, a konkretnie stopy, i jak wrocilismy do domu to mi powiedzial ze jak bylam na gorze karmic malego to mu matka powiedziala ze stopa go boli dlatego ze nie jestesmy malzenstwem i go szatan atakuje :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Z tym szatanem to dobre:-D:-D:-D
No a ja dzisiaj tylko gościnnie bo jutro z Michałem jestem w szpitalu na tym wycięciu migdałów i na noc do Oli przyjadę zamiana z mężulkiem
Muszę obiady na dwa dni pogotować i popakować go.A i prasowania w ....:baffled:
Ale jeszcze pozaglądam

Aluska no to ladnie, ale to i tak lepiej jak kunda dopierow sierpniu :-D sluzba zdrowia jest the best!!!
Aluska a probowalas w innym miejscu/placowce ? moze gdzies maja wiecej miejsc.

ale tu tez nie lepsza.....jak bylam w ciazy to wszystko przyslugiwalo mi za darmo, dentysta itd, tyle ze w kolejce trzeba czekac na refundacje....i jak zarejestrowalam sie do dentysty w 4 miesiacu ciazy tak do tej pory nie mam jeszcze telefonu od stomatologa :-D:-D

Dzień dobry :))

Ludzie znowu tyle do nadrobienia ale to chyba wieczorkiem :)) teraz gotuje mi sie rosół a Kacper sobie leży i gada ale pewnie zaraz mu się znudzi:tak: :)).
Dziś idziemy na basen z Kacperkiem na zajęcia próbne .... Ciekawe czy mu się spodoba mam nadzieję że tak :).

Życzę miłego dnia

Pusia daj znać jak Kacperek zniósł pierwszy wypad na basen :-) My się też wybieramy ale dopiero w maju :tak:;-)

no to po zawodach:baffled:
Sami sie nie popisał:-p
grzbietowym był 5ty a przy kraulu zdyskwalifikowany bo wskoczył do wody przed gwizdkiem:-p:-p:-p
ale co tam...pierwsze koty za płoty
następnym razem będzie lepiej:-):tak:;-)

Pati następnym razem na pewno mu lepiej pójdzie jak sama napisałaś pierwsze koty za płoty :-D:tak: i oczywiście gratulacje za zajęcie 5 miejsca :-) piesek w nagrodę :-)
1946to2.gif

Wszystkim mamom starającym się o paszport dla swojej pociech życzę powodzenia :tak::-D

Aluska no to ladnie, ale to i tak lepiej jak kunda dopierow sierpniu :-D sluzba zdrowia jest the best!!!
Aluska a probowalas w innym miejscu/placowce ? moze gdzies maja wiecej miejsc.

ale tu tez nie lepsza.....jak bylam w ciazy to wszystko przyslugiwalo mi za darmo, dentysta itd, tyle ze w kolejce trzeba czekac na refundacje....i jak zarejestrowalam sie do dentysty w 4 miesiacu ciazy tak do tej pory nie mam jeszcze telefonu od stomatologa :-D:-D

Wisienka nie dowiadywałam się bo jakoś nie pomyślałam:szok: :baffled: jutro spróbuję się dowiedzieć w innej miejscu i mam nadzieję że się uda wcześniej :confused: dam znać jakby co :nerd:

Co do stomatologa to jak byłam w ciąży to przez pierwsze 4 miech wymiotowałam i niestety trochę ząbki się nadpsuły i raz trafiłam na taką wredną babę że szok :baffled: :szok:
zęba miałam robionego bez znieczulenia i trochę pojękiwałam jak mi go wierciła a ona do mnie że albo się zamknę albo zrobi tak że będzie mnie gorzej boleć:wściekła/y:
Byłam 7 miesiącu ciąży także tego faktu nie mogła przeoczyć :baffled::-(
Mój mąż czekał na korytarzu niestety :-(a jak wyszłam z gabinetu to nie mogłam buzią ruszać i w ogóle trochę mi się słabo zrobiło więc posiedzieliśmy chwilkę przed tym gabinetem żebym mogła dojść do siebie a ten wredny babsztyl podszedł do nas i z ironią w głosie powiedziała : Co aż tak boli... niemożliwe ?
Za wizytę oczywiście zapłaciliśmy bo się doczepiły mojego ubezpieczenia a że to był weekend to ciężko było znaleźć innego dentystę :szok:

reklama
Witam.

Jakoś mało czasu ostatnio mam. Ortopeda powiedział, że wszystko w porządku. A jak zobaczył Tymka to myślał, że młody ma 4 miesiące :-)

no to po zawodach:baffled:
Sami sie nie popisał:-p
grzbietowym był 5ty a przy kraulu zdyskwalifikowany bo wskoczył do wody przed gwizdkiem:-p:-p:-p
ale co tam...pierwsze koty za płoty
następnym razem będzie lepiej:-):tak:;-)

Ale dlaczego tak od razu dyskwalifikacja? :-( W profesjonalnych zawodach dopiero za drugim falstartem jest dyskwalifikacja. No nic, najważniejsze, że juz poczuł smak rywalizacji a piąte miejsce tez dobre. Byleby się nie zniechęcił.
Ja też chciałam spytac czy ten kisiel to część diety?

Lilka a co to jest gzika?

Aluśka, ale na surię trafiłaś.

Lecę kapać synka, bo już się domaga ;-)

Ach i spóźnione życzonka dla Igiego.

Do góry