reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

Anineczko... co kraj to obyczaj... na pewno wiedza, co robia... no i juz jutro posluchacie serducha... super sprawa... ja az sie wzruszylam ostatnio - bilo 155 razy na minute...:-)

reklama
ja chyba mowie dobranoc
cos mnie noga pobolewa
zawsze tak mam na zmiane pogody...

buziaczki i do jutra :elvis::elvis:

Dobrej nocki Lilka do jutra:-)

ja tez juz sie zbieram, cos mnie wszystko swedzi... :baffled: chyba od kurzu przy tym remoncie i dzisiejszych oknach... brrr... jestem alergiczka i wszystko mnie zaraz uczula... a w ciazy zadnych lekow... tylko co mi mozna to wapno musujace...:confused:

Dobranoc Wam mamuski:-)

Hej, hej...:-D

ale piekny bedzie dzien, sloneczko juz daje...:-D
a ja wstalam dzis skoro swit:-D

zaraz idziemy po nasze autko na parking strzezony... potem do serwisu klimatyzacji, potem po ta czesc co nam ukradli:eek:
i do ubezpieczyciela po AC...

no i oczywiscie po truskaweczki, kalafiorka... pomidorki...:-D:-):-D

odezwe sie jak wroce do domciu...

Pobudka mamusie... szkoda dzionka:-D

Hej dziewczyny. Ale się rozpisałyście...

Fajne wózeczki wstawiłyście. My zdecydowaliśmy się na taki: QUINNY SPEEDI SX+GONDOL+FOTEL+ŚPIWÓR+TORBA (194738907) - Aukcje internetowe Allegro
tym bardziej, ze mamy już foteik maxi cosi, więc wybór mamy ograniczony. Aczkolwiek znajomi mają ten wózeczek i bardzo go sobie chwalą. Jest zwrotny i nadaje się praktycznie na każdy teren. Jak dla mnie idealna sprawa.

Anulka wczoraj czytałam na temat opalania w ciaży. Opalanie moze wywołac plamy na twarzy zwane motylem ciążowym. Narażone są na to szczególnie osoby o ciemnej karnacji. Najgorsze jednak w tym jest to, że nie da się tego wybielić, ponieważjest to efekt działania hormonów. Także ja z opalania rezygnuję w tym roku...

wczoraj odebrałam wyniki mam ponoć dobre, chociaż tylko 2 wyniki są lekko podwyższone :tak: TSH dalej wysokie - choć niższe niż przed ciążą :-) i mieści się w granicach normy :tak: dzisiaj idę do gina :tak:

u nas dzisiaj upał od samej 5.00 :zawstydzona/y: a ja już sie strasznie męczę :zawstydzona/y: byłam tylko z rana zarejestrować się do gina i na targu po zakupy i już jestem padnięta :cool2:
miałam znowu ochotę na kalafior i dzisiaj mam na obiad ... na 1 danie pomidorówka z makaronem a na 2 daie zupa kalafiorowa :-p

a dzisiaj sąsiadka walnęła do mnie teskstem " OHHH Karolinko jaka ty ślicza i grubiutka, ale ciesz się że jesteśna ostatnich nogach przynajmniej lato cię ominie" :-D:szok::-D a ja jestem jeszcze w 4mc :eek: fakt słoniątko ze mnie duże :-D

dzisiaj usłyszę znowu serduszka maluchów :tak::-):tak:

a co do wózka - to Nasz wkeiłam na BLIŹNIAKACH :-p

Witam upalnie i słonecznie,
mało się odzywam, ale troszkę zapracowana jestem, ale postaram się to nadrobić.
Dziś znowu straszny upał, źle znoszę upały, szczególnie w autobusie, ale na razie daję radę.
Anulka wczoraj kupiłam kilogram truskawek i 3/4 wczoraj zjadłam-pychota, mam nadzieję,że uda Ci sie dziś je kupić-warto :-)
A wczoraj........ pierwszy raz tak wyraźnie czułam kopniaki dzidziusia-wspaniałe uczucie, tylko dlaczego od wczoraj potem ani razu nie poczułam??? Jak myślicie, może macie już jakieś doświadczenie. Czy na początku kopniaki powinny być regularne? Jak to u Was jest? Trochę sie martwie, a może to nie było to? Ale niemożliwe, wyraźne kopniaki czułam. To mój 17 tydzień.

O wózku jeszcze nie myślę, ale jedno wiem na pewno-powinien być jednym z lżejszych, bo wnoszenie na 2 piętro nie jest przyjemnością. Zastanawiałam się też na początku czy warto kupować z gondolą czy może od razu spacerówkę, ale zimą też z dzieckiem trzeba będzie wyjść na spacer, więc pozostaje wózek trzyfunkcyjny.

Kajunia nie przejmuj się gadaniem sąsiadów, najważniejsze,że dzidzie zdrowe,a brzuszek im większy tym ładniejszy. zazdroszczę Ci, że będziesz słuchać serduszek, napisz relacje potem z wizyty.Ja kolejny raz będę podglądać dzidzię w 22 tygodniu przy okazji usg 3D.

Aaaa, przypomniałam sobie. Czy wy też macie taki problem z cerą? Bo mnie jest normalnie tragedia na twarzy, pryszcz koło pryszcza, ale tylko po prawej stronie twarzy troszkę na dekoldzie i ramionach. :baffled: A miało być tak pięknie w drugim trymestrze, zaś te problemy zaczęły się właśnie w tym trymestrze. Macie jakieś sposoby teorie na ten temat?

Hej dziewczynki!
ja swoje maluchy zobacze w piatek, juz sie troche denerwuje...
bira
wybor wozka wydaje mi sie trafny a to dlatego, ze sama mam dwa tej firmy i z obu jestem strasznie zadowolona. Jeden to quinny freestyle comfort- poprostu wozek bajka jak dla mnie, jeden tylko mankament , ze zlozony w wersji spacerowej zajmuje caly bagaznik. Natomiast do wypraw dlugodystansowych typu samolotem , kupilam spacerowke quinny zapp ze wzgledu na male rozmiary i wage.
Powiem Ci , ze z zalem sprzedam ten wozek, bo mialam nadzieje, ze jeszcze jedno dziecko w nim odchowam ( wyglada jak nowy) no ale blizniaki nam sie udaly;-) Niestety ta firma nie ma blizniaczych wozkow:-(
kajunia
widzialam Twoj brzuchalek w galerii no i masz juz co pokazywac:tak:
Ja tez myslalam , ze skoro blizniaki bedzie szybciej wiekszy, ale na razie nie jest za duzy;-)
malinois
ja wrecz przeciwnie, bardzo ladna cere mam, ladniejsza niz normalnie,
ale nie martw sie po ciazy wszystko wroci do normy:tak:

reklama
Aaaa, przypomniałam sobie. Czy wy też macie taki problem z cerą? Bo mnie jest normalnie tragedia na twarzy, pryszcz koło pryszcza, ale tylko po prawej stronie twarzy troszkę na dekoldzie i ramionach. :baffled: A miało być tak pięknie w drugim trymestrze, zaś te problemy zaczęły się właśnie w tym trymestrze. Macie jakieś sposoby teorie na ten temat?

no ja też mam taką cerę, ale to chyba U MNIE sprawa duphstonu :baffled:

Hej dziewczynki!
ja swoje maluchy zobacze w piatek, juz sie troche denerwuje...
kajunia
widzialam Twoj brzuchalek w galerii no i masz juz co pokazywac:tak:
Ja tez myslalam , ze skoro blizniaki bedzie szybciej wiekszy, ale na razie nie jest za duzy;-)
malinois

Ladina zaraz wkleję swój brzucholek z dzisiaj - tak dla porównania :tak: OSTRZEGAM jest DUŻY :szok::-D:szok:

wróciłam od gina :-) słuchałam serduszek - biją przepięknie i mocno jak dzwony :-) lekarz nareszcie wpiał, że czuję ruchy :-p generalnie jest OK, jestem zdrowa jak ryba, mam się dalej oszczędzać i nie przeziębiać się :laugh2: 29.05. idę na kolejne USG :tak: no to już będzie prawie 18tc :tak: a lekarz się dziwi, że strasznie wysadziło mi brzuch :-D a to że zamy się prywatnie puścił oko i potwierdził, że już powoli słoniątko jestem :-)

właśnie zaczęła się burza :eek::baffled::zawstydzona/y:
DZIEWCZYNY MAMY JUŻ SWÓJ DZIAŁ ZAMKNIĘTY ZE ZDJĄTKAMI :tak::-):tak:

Do góry