reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

do tej poradni tak bardzo mi sie nie spieszy bo na rehabilitacje codzimy a ja bardziej ufam rehabilitantka co cwicza z Adaskim a neurologa mam w marcu wiec zobaczymy co powie:-(

reklama
kathhe fajne zdjecie w avatorku
DZIEKUJE:-):-)

Kunda, super, ze z wynikami ok.

Kathe, oni chyba poszaleli... jedna wizyta:szok: Przecież to absurd:wściekła/y:
No dokladnie, nie da sie nauczyc jak masowac dziecko przez jedna wizyte ktora trwa niecala godzine:no:

a ja sie dzis wkurzyłam...w sobote bylismy na kontroli w poradni reh i pani dokor kazala przyjsc za 2-3 miesiace na kontrole to dzownie wziasc termin a oni ze pani dr zrezygnowała i w szpitalu nie ma juz por rehabilitacyjnej dla dzieci to dzwonie do Klimontowa do szpitala dzieciecego po termin i dlai na 12 sierpnia:szok::szok::szok: szlag człowieka trafia:wściekła/y: niedługo to trzeba bedzie brac terminy na wyrost:wściekła/y:
Kunda brak mi slow na ta sluzbe zdrowia juz:no:najwazniejsze ze Adas ma rehabilitacje a wizyte miejmy nadzieje uda ci sie zalatwic

asix ja bym podawala paracetamol ale to juz niech Beata sie wypowie bo w sumie on jest tez przeciwzapalny i na bol nie tylko przeciwgoraczkowy, a do noska podawaj mu sol morska i oczyszczaj gruch, ja robie to kilka razy dziennie bo inaczej mala mialaby ciagle katar

Wszystkiego najlepszego dla Igorka misiowego:-D:-D:-D

Witajcie:-)
Moj tez marudny...bylismy u lekarza z wynikami krwi i jest oki:-) a teraz mały drzemie a duzy bałagani:-)
Kunda dobrze że badania wyszły prawidłowo :tak:
Witam.
Dziś Tymka babcia zabrała na spacerek a mi udało sie poodkurzać mieszkanie. A po 16. jedziemy w końcu do ortopedy, ma nam powiedzieć, że z bioderkami wszystko w porządku!!! No.

Jolie trzymam kciuki za Tymka :-) na pewno wszystko będzie dobrze :tak::tak:

witam
ale mi kamien spadl z serca, wlasnie sie przetestowalam i na szczescie nie jestem w ciazy ufffffffffff :-):-) cos czuje ze w niedlugim czasie wybiore sie chyba do lekarza po spiralke, bo tabletkom nie ufam tak bardzo a pozatym teraz juz tak czesto sie nie przytylamy, bo nie ma czasu :zawstydzona/y: wiec bez sensu sie truc codziennie.

wlasnie jem sniadanko i juz lece czytac co u was

Wisienka o jeden stresik mniej :-p;-)

Wszystkiego najlepszego dla Igorka:-D
:-D Idzie misio, idzie słonik, :-D
idzie lalka no i konik,
wszyscy razem z balonami,
z najlepszymi życzeniami,
bo to dzień radosny wielce,
:-D masz już czwarty miesiąc więcej:-D

144ym6.gif

dziewczyny serdeczne dzieki za rade - zbilam ta fiolke paracetamolu no ale znalazlam u siebie w apteczce jeszcze jedna z tym ze rzeczywiscie wstrzymam sie i poczekam moze beata mi cos doradzi:-(

no to sie nasprzatalam ... nie mam nawet sily czytac co u was sorry
hahahaha!!! dobre!!!

Igorku Misiowy wraz z Maciusiem zyczymy ci duuuuuuuzo smiechotek i aby twoj brzusio byl zawsze pelny od slodkiego pysznego mleczka

a ja sie dzis wkurzyłam...w sobote bylismy na kontroli w poradni reh i pani dokor kazala przyjsc za 2-3 miesiace na kontrole to dzownie wziasc termin a oni ze pani dr zrezygnowała i w szpitalu nie ma juz por rehabilitacyjnej dla dzieci to dzwonie do Klimontowa do szpitala dzieciecego po termin i dlai na 12 sierpnia:szok::szok::szok: szlag człowieka trafia:wściekła/y: niedługo to trzeba bedzie brac terminy na wyrost:wściekła/y:
my okulistę wiz. kontrolną Michała mamy na styczeń 2009:szok:

Nooo juz doczytalam.
Tak wiec witam.

Witam Beate nowa mamusie.

Ja też witam:tak:

Wszystkiego najlepszego dla Msiowego Igorka z okazji ukończenia 4 miesiaca
przyłączam się do życzeń:-):-):-)

otoz lekarz mi powiedzial,ze wszystko ok dzieciatko jak najbardziej zdrowe i zeby mu podawac PARACETAMOL-ale ja powiedzial ze on ma kaszel a paracetamol jest przecw bolowy-oni nie sa normalni!!!!:wściekła/y::angry::no:a ze kaszle dziecko to normalne -tak mi powiedzial - bo teraz wirusy panuja-no i co ma piernik do wiatraka???
no i przepisal mi recepte z paracetamolem a ja i tak nie chcialam tego podawac co do czego przyszlam do domu i niechcacy zbilam cala fiolke-takze sprawa mimo to sie sama rozwiazala:no:
a maly nadal kicha i pokasluje no i co mam zrobic-laski dajcie jakas rade co???
Ja bym nie odpuściła bo jak moje mają kaszel ze 3-4 dni to pędzę do pediatry na osłuchanie bo z takimi maluchami do 2 r.ż. nigdy nie wiadomo.A paracetamol jak nie ma gorączki to bym nie podawała bo po co?
Do nosa ja nie daję soli morskiej chyba że katar jest gęsty bo można "zalać" dziecku oskrzela.Ja w takim wypadku jak twój podaję Euresopal w syropie i oklepuję małą, ale on jest na receptę.Chyba i tak będziesz musiała pójść do lekarza bo takiemu maluszkowi bez osłuchania ciężko coś zapodać.Powodzenia:tak:
No to jeszcze poczytam i zmykam do mężusia bo jest u fryzjera:-D

reklama
no niestety tak to bywa z naszym funduszem zdrowia:sorry2:
wisienka ja juz nie wiem ale chyba nie doczytalam jak tam u was, wszystko wporzadku?nie musicie chodzic na rehabilitacje?

wiesz co nie jest wszystko w porzadku, ale na tyle okey ze sama w domu z nim cwicze po kazdej zmianie pieluchy :tak: :-) a za 3 tyg mamy kontrole

a maly nadal kicha i pokasluje no i co mam zrobic-laski dajcie jakas rade co???

my na kaszel dajemu Calcaught (syrop) czy jakos tak...poszukaj w aptece, jest od 3 miesiaca zycia, moj mimo ze nie skonczyl jeszcze to mu podaje troszke mniejsza dawke i pomaga :tak: acha i uzywam jeszcze Olbasa kropelki inhalacyjne, spryskuje tym jego ubranko i maly czysto oddycha i mu katarek nie leci do gardla wiec nie podraznia i nie kaszle :)) a jak ma podwyzszona temperaturke, powyzej 37 to daje pol dawki calpolu :tak: :-)

Wszystkiego najlepszego dla Msiowego Igorka z okazji ukończenia 4 miesiaca

rowniez dolaczam sie do zyczen i nie moge uwiezyc ze juz ma 4 :szok::szok::szok:
moj jeszcze 3 nie skonczyl :-( :-D

Do góry