reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

Kreciku.......:-)

wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
duzo milosci,cierpliwosci,usmiech na twarzy kazdego dnia,zdrowka i czego sobie zyczysz by sie spelnilo:-):-):-):-):-):-):-):-)

reklama
czesc mamusie;-)
Kathe my przetykalismy w klinice w katowicach wczesniej jezdzilismy i mial badania ale poniewaz kropeli i masarze nie pomogły to musial miec przetykane oczko:-) A wyglada to tak ze dziecko nie moze jesc przez 2 godz, ty podpisujesz zgode na zabieg i oni go robia a rodzic szeka na korytarzu i potem ci oddaja dziecka i trzeba zakrapiac oczka i masowac i tyle...no i ppotem kontrola:-)
a ten zabieg jest przy znieczuleniu ogolnym?mocno plakal Adaś?

witam

ja mam dzis zrypany humor :baffled: wczoraj na noc poklocilam sie z moim facetem ze nie odzywamy sie do siebie i w sumie ponad polowe nocy przespalismy osobno :-(
wisienka kryzys?ja mam tak przynajmniej raz w tygodniu:-):-)jako mlode malzenstwo jak to mowi moja ciocia-"docieramy sie"dopiero:-pciekawe ile to jeszcze potrwa cholera:confused2:slyszalam ze mozna "docierac sie"nawet cale zycie:rofl2:

witam

hihihiii cierpicie tak samo jak ja
ale...od paru dni nie mam mdlosci :-) wiec ma nadzieja powrocila:-)

co do wyplaty to okazalo sie ze w biurze zaszla jakas pomylka i juz dzis pieniazki powinny byc na naszym koncie

poprosilam Karola zeby mi test kupil jak zdazy,bo po pracy jedzie na kurs norweskiego,wiec do 22 conajmniej musze na niego czekac :-(

Wisienko glowa do gory, z facetami nie da sie nie klocic ;-) od czasu do czasu
a co do tego tekstu mojego ze ja odpoczywam w domu to go wzielam w obroty
powiedzialam jedego wieczoru ze ma wykapac dzieci
jak zaczal cos stekac to zdziwiona powiedzialam ze o co mu chodzi?? przeciez to czysty odpoczynek kapac dzieci :-D:-D:-D
potem mu przypomnialam ten jego tekst i mi sie zacz:-Dal tlumaczyc ze chodzilo mu o to ze ja bedac w domu mam wiecej okazji do odpoczynku niz on w pracy
nooo z tym sie zgodze ;-) ale i tak czasami cegla w leb bym mu dala :-D

co do opieki to powiem wam ze ten kraj jest cholernie prorodzinny i dzieci to swietosc w tym kraju
dzieciaki do 18 r.z. maja w sumie wszystko za darmo
nawet moj sisotrzeniec w skzole mowi ze ma dentyste i dentysta za darmo naprawia zabki i....jak dziecko potrzebuje aparatu na zeby to poprostu go dostaje:szok:
za darmo!!

ostatnio krol Norwegii mowil ze pakiet socjalny na dzieci maja na....8 pokolen!!!!:szok::szok: tzn.pieniadze na rodzinne,becikowe...itd.
np.matki samotnie wychowujace dzieci dostaja rodzinne podwojne!! na kazde dziecko
normalnie boski kraj.....szkoda ze u nas tak nie ma :-:)-(

ehh lilka no to dalej czekamy na wiesci o tescie:tak:
co do Norwegii to mojego Kuby brat tam jest na dorobku i zacheca nas zebysmy tam przyjechali do pracy bo wlasnie ponoc kraj jest baaardzo prorodzinny, maja malo dzieci:-)kto wie lilka moze bedziemy sasiadkami:-);-)

women widzialam na naszej klasie ze tez masz tego tygryska co asix, gdzie go kupilas?jest boski:-)jak przez net to podaj linka:tak:

ide robic obiadek, mala sie buja na swojej elektrycznej hustawce wiec mam luz:cool2:
dzis o 17 przychodzi rehabilitantka, znowu wymeczy moja malutka dziewczynke:-(

Witam mamcie:tak:

Dzisiaj wstałam sobie o 7.00 rano nakarmiłam małą i zabrałam się za sprzątanie :tak:potem poszliśmy na spacerek i jakoś dzień nam do połowy zleciał :-)

a dziekujemy dziekujemy:-):-) Marysia bardzo sie ucieszyla:-)a jak tam twoja corcia bo chyba tez podejrzewalas krecz?mam nadzieje ze wszystko dobrze

w czwartek idziemy do lekarza na szczepienie więc przy okazji wezmę od niego skierowanie do neurologa, bo bez skierowania nie da rady:baffled:
także na razie nic jeszcze nie wiem czy ma ten krecz czy to tylko moje fanaberie ...............:no:wyrodna ze mnie matka że tyle zwlekam :-:)-(

dzisiaj o 14 bylismy z Hania na pierwszym szczepieniu
jak sie okazalo tutaj daja szczepionke skojarzona ta 5 szczepien :-)
ale fajnie
oczywiscie tutaj to jest za darmo

Hania dostala dwie szczepionki w dwa udka...nawet nie plakala tak jak sie spodziewalam,twarda dziewczyna :-)

wazy juz 5700g i ma 61 cm,czyli od urodzenia wydluzyla sie o 13cm :-)
waga w normie

tutaj zupelnie inaczej wyglada wizyta z dzieckiem,w Pl raz ciach sprawdza ile dziecko wazy,mierzy,czy jest zdrowe i pac na szczepienie

tutaj trwa to z godzine!!!
minimum 40minut :happy:

najpierw pomiary,potem Hanie na mate i sprawdzanie odruchow,jak podnosi glowke....normalnie extra
potem pytaja sie czy mamy jakies pytania,sami od siebie cos dodaja
podoba mi sie to strasznie

aaaa mowilam o ulewaniu i czy zageszczac mleczko kaszka...odp.-za wczesnie!!! czekac do 4 miesiaca najwczesniej
czyli tak jak zakladalam :happy:

jestem strasznie zadowolona z tej wizyty

31 marca idziemy na kolejne szczepienie i przy okazji bedzie spotkanie dla mam 3 i 4 miesieczniakow z fizjoterapeuta,ktory bedzie pokazywal co wolno a czego nie i takie tam
normalnie bosko :-):-):-)

Lilka opieki medycznej tylko pozazdrościć :tak: u mnie wizyta ze szczepieniem i ogólnym pomiarem trwa maksymalnie z 20 minut jak nie mniej :sorry:

Kathe Norwedzy malo dzieci nie maja:-D
ich jest malo bo kraj liczy 4mln ludzi
a co do dzieci to norma jest 3-4 maluchow :-):-)
hihiiii przyjezdzaj przyjezdzaj ino zamieszkaj blisko mnie :-)

Aluska u mnie w Wolsztynie to jak wizyta trwala 20minut to z rozebraniem i ubraniem Mili :nerd: dlatego tutaj za kazdym razem przezywam szok :-p

Dziewczyny, zarejestrowalam sie na naszej klasie... jak moge was znalezc?

Wisienko, klotnie z mezem... och, na nie ma rady:sorry: ...chyba wszyscy sie kloca a potem godza...:-D bedzie oki:tak::tak:
A co do simsow, to ja tez kiedys moocno gralam - i projektowanie domow bardzo mi sie podobalo:-D:-D

Lilka to ja musze powiedziec że jestem zadowolona póki co ze swojej opieki lekarskiej u nas pani doktor też kładzie Kacperka na brzuszku i aptrzy jak Kacper podnosi głowę ogląda sprawdza jąderka my zadjemy pytania jest bardzo miło i sympatycznie :tak:

anulka1979 ja tez jestem zarejestrowana i tez chciała bym móc mieć Was w śród znajomych ...:zawstydzona/y:

reklama
Do góry