reklama
czesc mamusie;-)
ehh lilka no to dalej czekamy na wiesci o tescie
co do Norwegii to mojego Kuby brat tam jest na dorobku i zacheca nas zebysmy tam przyjechali do pracy bo wlasnie ponoc kraj jest baaardzo prorodzinny, maja malo dzieci:-)kto wie lilka moze bedziemy sasiadkami:-);-)
women widzialam na naszej klasie ze tez masz tego tygryska co asix, gdzie go kupilas?jest boski:-)jak przez net to podaj linka
ide robic obiadek, mala sie buja na swojej elektrycznej hustawce wiec mam luz
dzis o 17 przychodzi rehabilitantka, znowu wymeczy moja malutka dziewczynke:-(
a ten zabieg jest przy znieczuleniu ogolnym?mocno plakal Adaś?Kathe my przetykalismy w klinice w katowicach wczesniej jezdzilismy i mial badania ale poniewaz kropeli i masarze nie pomogły to musial miec przetykane oczko:-) A wyglada to tak ze dziecko nie moze jesc przez 2 godz, ty podpisujesz zgode na zabieg i oni go robia a rodzic szeka na korytarzu i potem ci oddaja dziecka i trzeba zakrapiac oczka i masowac i tyle...no i ppotem kontrola:-)
wisienka kryzys?ja mam tak przynajmniej raz w tygodniu:-):-)jako mlode malzenstwo jak to mowi moja ciocia-"docieramy sie"dopierociekawe ile to jeszcze potrwa choleraslyszalam ze mozna "docierac sie"nawet cale zyciewitam
ja mam dzis zrypany humor wczoraj na noc poklocilam sie z moim facetem ze nie odzywamy sie do siebie i w sumie ponad polowe nocy przespalismy osobno :-(
witam
hihihiii cierpicie tak samo jak ja
ale...od paru dni nie mam mdlosci :-) wiec ma nadzieja powrocila:-)
co do wyplaty to okazalo sie ze w biurze zaszla jakas pomylka i juz dzis pieniazki powinny byc na naszym koncie
poprosilam Karola zeby mi test kupil jak zdazy,bo po pracy jedzie na kurs norweskiego,wiec do 22 conajmniej musze na niego czekac :-(
Wisienko glowa do gory, z facetami nie da sie nie klocic ;-) od czasu do czasu
a co do tego tekstu mojego ze ja odpoczywam w domu to go wzielam w obroty
powiedzialam jedego wieczoru ze ma wykapac dzieci
jak zaczal cos stekac to zdziwiona powiedzialam ze o co mu chodzi?? przeciez to czysty odpoczynek kapac dzieci
potem mu przypomnialam ten jego tekst i mi sie zaczal tlumaczyc ze chodzilo mu o to ze ja bedac w domu mam wiecej okazji do odpoczynku niz on w pracy
nooo z tym sie zgodze ;-) ale i tak czasami cegla w leb bym mu dala
co do opieki to powiem wam ze ten kraj jest cholernie prorodzinny i dzieci to swietosc w tym kraju
dzieciaki do 18 r.z. maja w sumie wszystko za darmo
nawet moj sisotrzeniec w skzole mowi ze ma dentyste i dentysta za darmo naprawia zabki i....jak dziecko potrzebuje aparatu na zeby to poprostu go dostaje
za darmo!!
ostatnio krol Norwegii mowil ze pakiet socjalny na dzieci maja na....8 pokolen!!!! tzn.pieniadze na rodzinne,becikowe...itd.
np.matki samotnie wychowujace dzieci dostaja rodzinne podwojne!! na kazde dziecko
normalnie boski kraj.....szkoda ze u nas tak nie ma :--(
ehh lilka no to dalej czekamy na wiesci o tescie
co do Norwegii to mojego Kuby brat tam jest na dorobku i zacheca nas zebysmy tam przyjechali do pracy bo wlasnie ponoc kraj jest baaardzo prorodzinny, maja malo dzieci:-)kto wie lilka moze bedziemy sasiadkami:-);-)
women widzialam na naszej klasie ze tez masz tego tygryska co asix, gdzie go kupilas?jest boski:-)jak przez net to podaj linka
ide robic obiadek, mala sie buja na swojej elektrycznej hustawce wiec mam luz
dzis o 17 przychodzi rehabilitantka, znowu wymeczy moja malutka dziewczynke:-(
Witam mamcie
Dzisiaj wstałam sobie o 7.00 rano nakarmiłam małą i zabrałam się za sprzątanie potem poszliśmy na spacerek i jakoś dzień nam do połowy zleciał :-)
w czwartek idziemy do lekarza na szczepienie więc przy okazji wezmę od niego skierowanie do neurologa, bo bez skierowania nie da rady
także na razie nic jeszcze nie wiem czy ma ten krecz czy to tylko moje fanaberie ...............wyrodna ze mnie matka że tyle zwlekam :--(
Lilka opieki medycznej tylko pozazdrościć u mnie wizyta ze szczepieniem i ogólnym pomiarem trwa maksymalnie z 20 minut jak nie mniej
Dzisiaj wstałam sobie o 7.00 rano nakarmiłam małą i zabrałam się za sprzątanie potem poszliśmy na spacerek i jakoś dzień nam do połowy zleciał :-)
a dziekujemy dziekujemy:-):-) Marysia bardzo sie ucieszyla:-)a jak tam twoja corcia bo chyba tez podejrzewalas krecz?mam nadzieje ze wszystko dobrze
w czwartek idziemy do lekarza na szczepienie więc przy okazji wezmę od niego skierowanie do neurologa, bo bez skierowania nie da rady
także na razie nic jeszcze nie wiem czy ma ten krecz czy to tylko moje fanaberie ...............wyrodna ze mnie matka że tyle zwlekam :--(
dzisiaj o 14 bylismy z Hania na pierwszym szczepieniu
jak sie okazalo tutaj daja szczepionke skojarzona ta 5 szczepien :-)
ale fajnie
oczywiscie tutaj to jest za darmo
Hania dostala dwie szczepionki w dwa udka...nawet nie plakala tak jak sie spodziewalam,twarda dziewczyna :-)
wazy juz 5700g i ma 61 cm,czyli od urodzenia wydluzyla sie o 13cm :-)
waga w normie
tutaj zupelnie inaczej wyglada wizyta z dzieckiem,w Pl raz ciach sprawdza ile dziecko wazy,mierzy,czy jest zdrowe i pac na szczepienie
tutaj trwa to z godzine!!!
minimum 40minut
najpierw pomiary,potem Hanie na mate i sprawdzanie odruchow,jak podnosi glowke....normalnie extra
potem pytaja sie czy mamy jakies pytania,sami od siebie cos dodaja
podoba mi sie to strasznie
aaaa mowilam o ulewaniu i czy zageszczac mleczko kaszka...odp.-za wczesnie!!! czekac do 4 miesiaca najwczesniej
czyli tak jak zakladalam
jestem strasznie zadowolona z tej wizyty
31 marca idziemy na kolejne szczepienie i przy okazji bedzie spotkanie dla mam 3 i 4 miesieczniakow z fizjoterapeuta,ktory bedzie pokazywal co wolno a czego nie i takie tam
normalnie bosko :-):-):-)
Lilka opieki medycznej tylko pozazdrościć u mnie wizyta ze szczepieniem i ogólnym pomiarem trwa maksymalnie z 20 minut jak nie mniej
Lilka
Fanka BB :)
Kathe Norwedzy malo dzieci nie maja
ich jest malo bo kraj liczy 4mln ludzi
a co do dzieci to norma jest 3-4 maluchow :-):-)
hihiiii przyjezdzaj przyjezdzaj ino zamieszkaj blisko mnie :-)
Aluska u mnie w Wolsztynie to jak wizyta trwala 20minut to z rozebraniem i ubraniem Mili dlatego tutaj za kazdym razem przezywam szok
ich jest malo bo kraj liczy 4mln ludzi
a co do dzieci to norma jest 3-4 maluchow :-):-)
hihiiii przyjezdzaj przyjezdzaj ino zamieszkaj blisko mnie :-)
Aluska u mnie w Wolsztynie to jak wizyta trwala 20minut to z rozebraniem i ubraniem Mili dlatego tutaj za kazdym razem przezywam szok
anulka1979
Szczesliwa mama i żona:))
Dziewczyny, zarejestrowalam sie na naszej klasie... jak moge was znalezc?
Wisienko, klotnie z mezem... och, na nie ma rady ...chyba wszyscy sie kloca a potem godza... bedzie oki
A co do simsow, to ja tez kiedys moocno gralam - i projektowanie domow bardzo mi sie podobalo
Wisienko, klotnie z mezem... och, na nie ma rady ...chyba wszyscy sie kloca a potem godza... bedzie oki
A co do simsow, to ja tez kiedys moocno gralam - i projektowanie domow bardzo mi sie podobalo
Lilka to ja musze powiedziec że jestem zadowolona póki co ze swojej opieki lekarskiej u nas pani doktor też kładzie Kacperka na brzuszku i aptrzy jak Kacper podnosi głowę ogląda sprawdza jąderka my zadjemy pytania jest bardzo miło i sympatycznie
anulka1979 ja tez jestem zarejestrowana i tez chciała bym móc mieć Was w śród znajomych ...
anulka1979 ja tez jestem zarejestrowana i tez chciała bym móc mieć Was w śród znajomych ...
reklama
również mam konto na "naszej-klasie" i było by mi bardzo miło mieć Was w śród znajomych ;-)
Podziel się: