reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

no extra :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
:eek: matak gapa :sorry: Ja nadal dzis rano podalam malemu te witaminy :baffled:
heh z przyzwyczajenia....
anulka dzieki kochanie za info.... ciekawe do kiedy bym jeszcze podawala za nim bym sie skapla sama :szok::-D ...... mialam tylko do wczoraj podawac.

reklama
no wlasnie przeczytalam,ze na mleku modyfikowanym jest wit d3 no i dawka 125 czegos tam...
sama juz teraz nie wiem troche spanikowqalam a teraz zapytam sie mojego helth visitor-zobaczymy co ona powie-ale to jutro jak bede z malym na wazeniu..
My po szcze pionce z malym znowu go kluli w dwie nozki-masakra-ostatnia tego typu mamy 10 marca no i na razie bedzie swiety spokoj...
do pozniej wrescie na spacer zmykam...

larvuni az sie wsytraszyłam że daje za duzo tej witaminy K :) ale naszczęście jest oki hihi. Ja będę podawała do końca trzeciego miesiąca czyli do 5 marca :) .

My wczoraj wykąpalismy Kacperka trochę wczesniej i spał juz o 21:30 ale za to obudził sie już o 2 a potem o 4 a potem o 6 (ciężka nocka zważywszy na to że zazwyczaj budzi sie raz albo dwa). Teraz za to śpi :tak:

Maciusiu, wszystkiego najlpeszego:-)

Women, ja nie daję witaminy D3 i trochę mnie wcięło. Ja daję jakąś multiwitaminę... muszę zobaczyć, bo może tam jest ta D3..... A jak nie ma, to jeszcze dzisiaj jestem w tej cholernej przychodni......

a to z nadrabianka z kilku ostatnich dni :tak:

No caly czas trzymam kciuki z tym mieszkankiem i jednoczesnie nie moge sie juz doczekac-wreszcie normalny dostep do kompa no i nie bede miala przejscia z livingu do kuchni tylko bedzie wejscie od przedpokoju wiec super no i wreszcie prysznic z wanna a nie tylko wanna:-D no ale czekam do konca m-ca to bedzie wiadomo na 100%

dzieki za odpowiedz z tym kleikiem-to bylo dla mnie bardzo wazne-a nie wiesz czy mozna go dodawac do kazdego mleka modyfikowanego??

no jeszcze niestety nie:zawstydzona/y:ale moze wkrótce...

No wlasnie mi tez po glowie chodza takie mysli bo piersia karmie juz tylko 2 razy dzienie i to wieczorkiem i w nocy:confused2: no i na dodatek tylko jedna piers sie napelnia i nie wiem co robic-w drugiej mi pokarm zaczal zanikac-zawsze bylo go mniej ale teraz nie ma prawie nic no i nie wiem juz co robic:no:

No lilka my tez wiec dawaj,dawaj ten wynik ;-)

Dobrze ze z mala wszystko sie wyjasnilo:tak:Gratuluje zdanej sesji:tak:

Anulka daj znac co u ciebie i musze ci powiedziec ze fotki oskarka masz przepiekne te miny-normalnie nie moge sie napatrzec:-p:-D

No wlasnie ja tez mam ten mega problem bo ponad miesiac temu odstawilam wit.D3 bo jak zaczelam karmic butla i cyckiem to lekarka przepisala mi zestaw wit. w tym witamine D2 no i konsultowalam sie z kumpela(aptekara) no i powiedziala,ze lepiej to nie mieszac i podawac jedna witD no i lepiej ten zestaw bo w zimie dla dzieciaczka to bedzie lepsze, no ale ja teraz znowu mam watpliwosci:-:)-(

Sprawdziam... w mojej multiwitamince jest wit. D3, więc kamień z serca.

Women również daje Wit D3 1 kropla dziennie.
Lekarka mówiła, że jak na butli to tym bardziej trzeba dawać zwłaszcza zimą:tak:

konkretnie to podaję Devikap (wit D3) i cebionmulti (czyli multiwitamina).To zalecania nawet ze szpitala.

A co do Wit K to nie mam jej osobno przepisanej bo jak maluszek jest na sztucznym mleku to wystarczy ta ilośc tej witaminki co jest w tym mleczku.

Spadam z małym na spacer. bede potem i poczytam dokładniej co u was:zawstydzona/y:

Aha mój młody po kleiku spi dużo lepiej.
Wczoraj zjadł butelkę po kąpaniu o 20,00 i spał do 6,20 rano :szok::laugh2:

Dziekuje za odpowiedzi
No to juz wszystko jasne jak ktoras nie daje wit d3 to daje zastepcze witaminy lub multiwitaminy muj syn nie dostaje nic wiec dzis dojdzie do morderstwa ZABIJE PEDIATRE CHYBA bo mam juz tego dosc.W ciazy cyrki z lekarzami no i teraz znowu sie powtarza ale z synkiem noszzzzzzz kurde juz mam wscieklizne na tych lekarzy,dzis ide do przychodni wyjasnic wszystko i jak cos mi sie nie spodoba zmieniam przychodnie!!!!!!!!!!!!!!

Maciusiu, wszystkiego najlpeszego:-)

Maciusiu Sto latek z okazji wkroczenia w 4 miesiac.

Prawda jest to,ze na wyspach nie podaje sie witaminy D3.Oni twierdza,ze wystarczajaco jest jej w sloncu.Ha Ha Ha :-D:-D:-D
W sloncu w Grecji sie zgodze,ale nie w Irlandii lub Angli gdzie 2/3 roku slonca jest niewiele.
Dlatego ja przywoze sobie z polski Vigantol.Mam jesye flaszeczke po Antku wazna do roku 2010 i podaje ja Mattiemu.
Ja daje 1 krople bo nie mam tutaj lekarza,ktory nadzorowalby podawanie leku,a jak wiadomo witaminy tez mozna przedawkowac.
Czasami lekarze nie zalecaja podawanie wlasnie dlatego,ze ona juz jest w mleku modyfikowanym i uwazaja,ze wystarczy to.:tak:

Women
nie zabijaj biednego lekarza tylko popros o wytlumaczenie dlaczego Dorian nie ma wit.D3.
asix milego spacerku.U nas tez grzeje slonce.Jest jakies +20 :-D
larvuniu jak dobrze ,ze nas masz. A mlodemu to napewno nie zaszkodzi,ze podalas jeden dzien dluzej.
Elbra jak ja Ci zazdroszcze:szok::-D
Moj mlody czy dostanie kleik czy nie to spi rowne 4 godziny.No jak w zegarku.
A dzisiejsza noc to juz wogole do bani.Leb mnie boli :baffled:
Mateusz o 4 lub 5.,nie pamietam juz smial sie i gadal do nas.
Nie chcial jesc,smoka tez nie tylko zawodzil swoim glosikiem:sorry:
A teraz sobie spi,a ja nie moge:angry:

Lece po tablete :eek:

wisienkaa1 widzisz nawet nie pamiętam kiedy się zalogowałam :zawstydzona/y:

pusia :laugh2: :-D :rofl2:

Dziekuje za odpowiedzi
No to juz wszystko jasne jak ktoras nie daje wit d3 to daje zastepcze witaminy lub multiwitaminy muj syn nie dostaje nic wiec dzis dojdzie do morderstwa ZABIJE PEDIATRE CHYBA bo mam juz tego dosc.W ciazy cyrki z lekarzami no i teraz znowu sie powtarza ale z synkiem noszzzzzzz kurde juz mam wscieklizne na tych lekarzy,dzis ide do przychodni wyjasnic wszystko i jak cos mi sie nie spodoba zmieniam przychodnie!!!!!!!!!!!!!!

women
moj nic nie dostaje, ani mleka modyfikowanego, ani wit D3 ani zadnej innej :baffled: nie tylko ty jedna jestes wsciekla, z tym ze jak pojdziesz do lekarza to Ci ja na pewno przepisze a tu niechca !!!!!!! :wściekła/y:
chociaz jak bede w srode w szpitalu to moze zagadam to dadza, bo lekarze w przychodzni nie chca, a z reguly Ci w szpitalu sa bardziej przezorni :sorry:

u mnie kuriera dalej brak :-( ide sie zabrac za czysczenie kompa zeby miec miejsce na moja gre :-)

dzien dobry

women .... ja podaje D3 od urodzenia 1 kropelke co dziennie i tak mam robic przez rok , a vitamine K podawali malemu 4 raz juz ale u pediatry ....

kethe ... ty chyba sie pytalas dlaczego zaczynam pomalu przechodzic na mleko ... wiec tak moze jestem wyrodna matka ale....
dla mnie powodem zeby karmic piersia jest
1. przeciwciala itp
2. kszatltowanie szczeki u malego

wiec od nosnie 1 mysle ze 4 m-ce sa ok dla mnie i dla niego i dostanie wszytsko co potrzebuje a i ja dostane troche wolnosci
2. mozne sciagac mlekko ale w tedy tak czy siak pije z butelki wiec szczeka sie nie ukszatltuje tak super.... zeby wszystko rrobic tak jak logopedzi mowia to trzeba karmic minimum 6 m-ce
a jak tak dlugo nie chce .....
poza tym w koncu roku pewnie sie bedziemy przeprowadzac wiec dla malego bedzie wszystko nowe i nie chce tego laczyc z odstawieniem od piersi
no to sie chyba wytlumaczylam :(

dzi byla kolejan proba karmienia wypil 100ml + piers .........tak bede robic do poczatku kwietnia
dotego czasu sie juz przyzwyczai do butli i do tego ze mama nie rowna sie jedzenie

sabina jak dobrze kojarze to mowilas ze jestes po informatyce, mozesz wiec mi podpowiedziec gdzie moge sprawdzic u siebie w komputerze jego parametry?
bo kompa nie mam najnowszego i siostra mnie nastraszyla ze gre ktora zamowilam moze nie dzialac :-(

reklama
Do góry