reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

reklama
tego posta pisze po raz 4 i ciagle mnie wyrzuca zaraz dostane fiola:wściekła/y::angry:
otoz przeczytalam artykul no i :

Rozpoznać niedobór

Im mniejsze dziecko, tym szybciej można zauważyć objawy niedoboru (w przypadku kilkumiesięcznego niemowlęcia możemy wychwycić jego objawy już po dwóch tygodniach). Co powinno zwrócić naszą uwagę?

Nerwowość - maluch robi się marudny, gorzej śpi, częściej się budzi

Zaparcia i tzw. żabi brzuszek - kiedy leży na pleckach, jego brzuszek jest miękki i rozlewa się na boki

co ozn,"czesciej sie budzi"?
Maciek budzi sie co 3 godz. z zegarkiem w reku na karmienie no i nie wazne czy jest dzien czy noc!!
No i rzeczywiscie jak lezy to mu sie brzuszek rozlewa ale myslalam ze poprostu dlatego ze duzy jest i taki grubasek sie zrobil,a tu mi takie rzeczy pisza no i nie wiem co mam teraz robic bo wczesniej pytalam sie tutejszego lekarza to powiedzial,ze czegos takiego jak witd3 to sie w anglii nie podaje (dala mi wspomniany wczesniej zestaw wit. zawierajacy wit d2,a,c i wit. z grupy b) i nie wiem kogo sie teraz poradzic-przeciez to sa sami polidioci!!!!
nie wiem czy juz panikuje czy nie....:no:

Maciusiu, wszystkiego najslodszego z okazji 3 miesiecy:tak::tak:

My dajemy 2 kropelki wit. d3 - wieczorem:-)

Larvuniu, a wit. K nie kazali sie odstawic jak maluszek zacznie 3 m-c? Bo nam mowili i w szpitalu i w przychodni, ze tylko do 3 m-ca, jak oczywiscie jest tylko na cycy:tak:

My szykujemy sie na spacerek:-)

Pa,pa

anulka1979 co do witaminy K to mi kazali podawać nie przez 3 miesiące czyli w sumie trzy buteleczki czyli do końca 3 miesiąca ( używamy już ostatniej buteleczki):-)

dzien doberek :-):-)

women ja nie daje bo jak sie pytalam poloznej to niechciala mi przepisac recepty :wściekła/y: powiedziala ze wszystko co najlepsze ma w moim mleczku i nie potrzebuje nic wiecej. Gratuluje udanych chrzcin!!!

asix dzieki, slub bedzie tu w UK, bedzie to skromna uroczystosc, slub cywilny a potem jakis obiad w restauracji i to wszystko. Ja juz nie moge koscielnego :zawstydzona/y: juz mialam jedno wesele i juz niechce drugiego, szkoda czasu i nerwow.
Na moim weselu sie bardziej denerwowalam niz samym slubem, a kase ta co wydalismy na weselicho to tylko w polowie sie zwrocila, wiec uwazam ze niema sensu, pozatym jakbysmy mieli robic wesele to chyba do 2010 bysmy sie nie pobrali.
Wszystkiego najlepszego dla Maciusia !!!!

sabina przekazuje troche sloneczka :-) :-D:-D:-D
dzis tak goraco ze masakra, siedze i sie poce :sorry: i kisze w domu, bo czekam na dostawe, wiec nigdzie poki co nie moge wyjsc na spacer.

lilka czekam na wynik, nie trzymaj nas tak w niepewnosci do 23 jak ostatnio :rofl2:

pusia widze ze ty juz od czerwca jestes tu zalogowana, wiec czemu wczesniej tu nie zagladalas??

Milego dzionka !!!!!!!!!

wisienkaa1 widzisz nawet nie pamiętam kiedy się zalogowałam :zawstydzona/y:i nie wiem czemu nie zaglądałam wczesniej (tak w ogóle to termin miałam na październik hihi) tak w ogóle to ja głównie czytałam ale jakos bałam się pisać ot taka głupiutka ze mnie baba :rofl2: ale teraz juz jestem hihi i w środe nawet idziemy z babkami z wątku "Mamusie z Wrocławia" i znaszymi pociechami do Multikina na tak zwane Multibabykino na film "Lejdis" Multikino Arkady - ul. Powsta

anulka "Larvuniu, a wit. K nie kazali sie odstawic jak maluszek zacznie 3 m-c? Bo nam mowili i w szpitalu i w przychodni, ze tylko do 3 m-ca, jak oczywiscie jest tylko na cycy:tak:" dobrze napisala pusia do konca 3 miesiaca, tylko, ze ja mam ciagle te jedna buteleczke :eek: a nie trzy. Daje codziennie po 1 kropelce... jakim sposobem pusia ty juz konczysz trzecia?? Moj pojemnik ma 10ml i jeszcze mam ok pol buteleczki.

reklama
eeeeeeeeee.......... sorki :zawstydzona/y: Zle napisalam... heheh vitaK tez do konca 3 a tam nie ma kropelek tylko miarka... tez jakos 3 buteleczke mam. Ale ze mnie gapa... Ide sprawdzic do kiedy malemu mam to podawac :zawstydzona/y:;-)

Do góry