reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

reklama
tego posta pisze po raz 4 i ciagle mnie wyrzuca zaraz dostane fiola:wściekła/y::angry:
otoz przeczytalam artykul no i :

Rozpoznać niedobór

Im mniejsze dziecko, tym szybciej można zauważyć objawy niedoboru (w przypadku kilkumiesięcznego niemowlęcia możemy wychwycić jego objawy już po dwóch tygodniach). Co powinno zwrócić naszą uwagę?

Nerwowość - maluch robi się marudny, gorzej śpi, częściej się budzi

Zaparcia i tzw. żabi brzuszek - kiedy leży na pleckach, jego brzuszek jest miękki i rozlewa się na boki

co ozn,"czesciej sie budzi"?
Maciek budzi sie co 3 godz. z zegarkiem w reku na karmienie no i nie wazne czy jest dzien czy noc!!
No i rzeczywiscie jak lezy to mu sie brzuszek rozlewa ale myslalam ze poprostu dlatego ze duzy jest i taki grubasek sie zrobil,a tu mi takie rzeczy pisza no i nie wiem co mam teraz robic bo wczesniej pytalam sie tutejszego lekarza to powiedzial,ze czegos takiego jak witd3 to sie w anglii nie podaje (dala mi wspomniany wczesniej zestaw wit. zawierajacy wit d2,a,c i wit. z grupy b) i nie wiem kogo sie teraz poradzic-przeciez to sa sami polidioci!!!!
nie wiem czy juz panikuje czy nie....:no:

Maciusiu, wszystkiego najslodszego z okazji 3 miesiecy:tak::tak:

My dajemy 2 kropelki wit. d3 - wieczorem:-)

Larvuniu, a wit. K nie kazali sie odstawic jak maluszek zacznie 3 m-c? Bo nam mowili i w szpitalu i w przychodni, ze tylko do 3 m-ca, jak oczywiscie jest tylko na cycy:tak:

My szykujemy sie na spacerek:-)

Pa,pa

anulka1979 co do witaminy K to mi kazali podawać nie przez 3 miesiące czyli w sumie trzy buteleczki czyli do końca 3 miesiąca ( używamy już ostatniej buteleczki):-)

dzien doberek :-):-)

women ja nie daje bo jak sie pytalam poloznej to niechciala mi przepisac recepty :wściekła/y: powiedziala ze wszystko co najlepsze ma w moim mleczku i nie potrzebuje nic wiecej. Gratuluje udanych chrzcin!!!

asix dzieki, slub bedzie tu w UK, bedzie to skromna uroczystosc, slub cywilny a potem jakis obiad w restauracji i to wszystko. Ja juz nie moge koscielnego :zawstydzona/y: juz mialam jedno wesele i juz niechce drugiego, szkoda czasu i nerwow.
Na moim weselu sie bardziej denerwowalam niz samym slubem, a kase ta co wydalismy na weselicho to tylko w polowie sie zwrocila, wiec uwazam ze niema sensu, pozatym jakbysmy mieli robic wesele to chyba do 2010 bysmy sie nie pobrali.
Wszystkiego najlepszego dla Maciusia !!!!

sabina przekazuje troche sloneczka :-) :-D:-D:-D
dzis tak goraco ze masakra, siedze i sie poce :sorry: i kisze w domu, bo czekam na dostawe, wiec nigdzie poki co nie moge wyjsc na spacer.

lilka czekam na wynik, nie trzymaj nas tak w niepewnosci do 23 jak ostatnio :rofl2:

pusia widze ze ty juz od czerwca jestes tu zalogowana, wiec czemu wczesniej tu nie zagladalas??

Milego dzionka !!!!!!!!!

wisienkaa1 widzisz nawet nie pamiętam kiedy się zalogowałam :zawstydzona/y:i nie wiem czemu nie zaglądałam wczesniej (tak w ogóle to termin miałam na październik hihi) tak w ogóle to ja głównie czytałam ale jakos bałam się pisać ot taka głupiutka ze mnie baba :rofl2: ale teraz juz jestem hihi i w środe nawet idziemy z babkami z wątku "Mamusie z Wrocławia" i znaszymi pociechami do Multikina na tak zwane Multibabykino na film "Lejdis" Multikino Arkady - ul. Powsta

anulka "Larvuniu, a wit. K nie kazali sie odstawic jak maluszek zacznie 3 m-c? Bo nam mowili i w szpitalu i w przychodni, ze tylko do 3 m-ca, jak oczywiscie jest tylko na cycy:tak:" dobrze napisala pusia do konca 3 miesiaca, tylko, ze ja mam ciagle te jedna buteleczke :eek: a nie trzy. Daje codziennie po 1 kropelce... jakim sposobem pusia ty juz konczysz trzecia?? Moj pojemnik ma 10ml i jeszcze mam ok pol buteleczki.

reklama
eeeeeeeeee.......... sorki :zawstydzona/y: Zle napisalam... heheh vitaK tez do konca 3 a tam nie ma kropelek tylko miarka... tez jakos 3 buteleczke mam. Ale ze mnie gapa... Ide sprawdzic do kiedy malemu mam to podawac :zawstydzona/y:;-)

Do góry