reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

reklama
Kuźde..tak czytam o was i waszych teściowych itp...Czy wy wszytskie mieszkacie same?? Tzn osobno we własnych mieszkaniach lub domach??:confused::dry:

Moi teściowie są dokładnie nade mną :-) bo mieszkamy w domku jednorodzinnym, ale my mamy swoje mieszkanko osobno, czyli teściowa mi w gary nie zagląda a jst komu blisko wnuki podrzucić w razie czego :tak:

Wczoraj bawiliśmy się świetnie, moze jestem wyrodną matką ale fajnie tak czasem wyrwać sie z domu:sorry2: Blanke uspaliśmy o 20 i została z moją mamą, spała ładnie do 3, jak zaczęła się wiercić mama dała mi cynk i wróciłam ja nakarmić.
Moja mama zdziwiła sie że nasze dziecko tak pieknie śpi i powiedziała ze czesciej bedzie z nią wieczorem zostawać:cool2: :-)

No to super! :-)

misia to niezle z ta magnolia :szok: :-D :-)
moja mama i siostra mieszkaja bardzo blisko i czesto tam chodza i sa bardzo zadowolone :-) :-)

no to może nie jest tak źle? ale tak czy siak jest tyle tych galerii do wyboru że w zasadzie ta magnolia mi do niczego nie jest potrzebna... :-) jest pasaż grunwaldzki, galeria dominikańska, arkady.... w sam raz na "Dzień Wieśniaka" ;-) jak to mawia nasza Sugar... :-D

Dzien doberek,

Misiu, dziekuje bardzo za odpowiedź... poczytalismy i jestesmy w szoku:szok::szok::szok: chyba wole Bielany...:-D:-D:-D

Jagoda, to fajnie mieliscie:-):-):-) ...choc przyznam, ze myslalm, ze wyskakujecie tylko na jaks kolacyjke, kino czy cos w tym stylu... a Ty tu piszesz, ze ok.3 wrocilas by nakarmic mala... :-p:-p:-p to zabalowaliscie cala noc:-D:-D:-D ja to jestem jakos jeszcze chyba pepowina zwiazana z synkiem, i noc bez niego poki co nie cieszylaby mnie... najdluzej bylo kilka godzin jak zostawialam go z mama, a ze teraz jestesmy poklocone:-p to Oskarus wszedzie jezdzi na nami, i nawet chyba tak mi lepiej - (nie z tym pokloceniem, tylko z synkiem obok nas:-p:-p)

Larvuniu, witaj;-);-)

Elbra, my tez mieszkamy sami:-):-) moi rodzice sa blisko, bo jakies 10 minutek spacerkiem, a tescie 15km:-):-)

U nas dzis dzien w domku, nasz synus pobil wszelkie rekordy spania:-D:-D zasnal wczoraj k.21... i obudzil sie dopiero o 7 rano:-):-):-) potem amciu, a wstalismy nasza trojka o 11.15:-D:-D:-D teraz juz jestesmy po obiadku, ja wyskoczylam tylko kupic sobie wode - bo pije jak smok - i dalej w domku. Pogoda ohydna. Wieje, pada, brrrrr!!!!!

uf my po imprezce:-) ale jeszcze jedni goscie zaraz przyjdą:-)
było super...
Kacperek całą mszę patrzył sie na ludzi heheh:-) potem na imprezce to spał to się patrzył:-) śpiał:-) rodzinka szczęśliwa my też:-)
foteczki wzuce jutro bo mój brat robił zdjęcia..

ale fajnie że juz po...

buziak lecę kroić placki na kolejną imprezkę:-)

witam

my po przyjeciu :-) goscie pojechali,mieszkanie ogarniete :-):-)
jutro wkleje zdjecia

Elbra moja tesciowa i mamuska 1400km od nas :-p:-p
bosko :cool2:
choc teraz szykuje sie ze tesciowa z nami zamieszka,bo ja chce isc do pracy a ktos musi zajac sie dziecmi :happy2:

maly wykapany i zasna kamiennym snem .... dzis z grupsza przeczytalam jezyk niemowlakow
i na prawde super ksiazka
i dzis zaczelam wyprobowywac 'latwy plan dnia' i dzis skutkowal super tzn
normalnie to karmilam malego potem on zasypial ( mam na mysli w ciagu dnia) na drzemke i potem sie bawilismy itp .... a w ksiazce jest inaczej karmienie , zabawa , drzemka ......
i moze dlatego moj maly sie czasem meczyl z gazami i odbekiwaniem
zobaczym poprobuje to przez pare dni ....

Elbra ...moja tesciowa mieszka 5 min odnas ale generalnie sie nie wtraca a moi rodzice 1000 km co szkoda bo mama na pewno by mi duzo pmogla ale pewni po pewnym czasie tez bym mnie wkurzala ... tylko przynajmniej ja mam wieksze zaufanie do mamy niz tesciowej odnosnie opieki nad dzieckiem

Elbra, ja mam teściów na tym samym osiedlu niestety... chociaż w piątek byłam nawet z tej odległości zadowolona, bo tylko zadzwoniłam to zaraz była żeby pomóc mojej mamie z Ingą jak mamusia z koleżankami na balety szła:-);-)

reklama
Sugar mam pytanie,czy potrafilabys cos podpowiedziec w tej sprawie??

mam do was pytanie
moja rozprawa o ustalenie i alimenty obecnie toczy sie w sadzie, ex oczywiście ani razu sie nie pojawił , nie odebrał tez nigdy pozwu, zdarzył zmienić adres a nowego nie znam, sprawa toczy sie już pół roku i właśnie sie zastanawiam jak to długo może trwać? on pozwu nie odbierze, sędzina mówi ze ona tak nie może zasądzić bez odebrania choćby pozwu przez niego wiec pytam jak długo??? może ktoś miał taka sytuacje wiec może mi pomoc.
Jeszcze jedno nie chce zgodzić sie na kuratora którym w tym wypadku byliby jego rodzice a ja nie chce ciągać ich po sadach za błędy ich popierdolonego synalka, to są dobrzy ludzie wiele dla mnie zrobili, dużo pomagają, finansowo tez, i nie chce żeby to właśnie na nich spadł obowiązek płacenia alimentów gdyby i śmieszny syn nie płacił.
zastanawiam sie jak długo wiec w takich okolicznościach może potrwać ta rozprawa?

Do góry