reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

Ja dziś łaziłam po sklepach z ubraniami, żeby poprawić sobie humor, i co... i nic nie ma, takiego dla mnie, a wymagania mam :dry: Ale przy okazji zaliczyliśmy rodzinny spacerek :-)

Jolie, bo w naszym miescie tak naprawde brak fajnych sklepow... jak wyskoczy sie do Wrocka (Misia, pewnie moze potwierdzic;-)) to sa i wyprzedaze i wybor... Ostatnio w Katowicach- jak pojechalismy do przyszlej chrzestnej Oskarka- nie moglam sie nalazic po sklepach, weszlismy do Silesia Center... i szok... to sie nazywa centrum handlowe:tak::tak::-)

A co do naszego maluszka -to faktycznie 7 kg to sporo:-):-), ale przybiera akurat, 6 tygodni temu wazyl 5950g. No ale nasz synus duzy sie urodzil - 4520g:-D:-D

Lilka, jak tam rozwiazany test;-);-)?

Misia, jakos ostatnio malutko Cie na BB...:-( jak tam Igi i Wiku?? Jak sesja u meza?

reklama
Misia, mam pytanko - bylas moze w Magnolia Park? Kiedys mialam ich folder i wygladalo, ze calkiem fajne centrum handlowe, weszlam na ich stronke to wydaje mi sie, ze to dosc duuuuze centrum:szok::szok: ale nie wiem czy sa jeszcze w ogole wyprzedaze? Bo moze wyciagnelabym chlopakow swoich na zakupy;-);-)

Anineczko no wreszcie!
JAK TAM MIESZKANKO????
Mieszkanko,a raczej domek cudowny:tak::tak:
Nowoczesny,energooszczedny (ma panele sloneczne na dachu dzieki czemu oszczedzamy na ogrzewaniu az 50%.)
Ma takie bajery,ktore pierszy raz na oczy widze np.odswierzanie wszystkich pokoi swiezym powietrzem :szok:.
Domek jest nowiusienki,czyli pozbawiony takich atrakcji jak grzyb i plesn (bo w Irlandii to dosc powrzechne zjawisko w domach).
Chatka byla juz wyposarzona w meble i sprzety agd.
No i najwazniejsze to ma ogrodek,nie za duzy,ale z zielona trawka i zabezpieczony z wszystkich stron plotem..A to byl priorytet w poszukiwaniach.
Faktem jest,ze slono placimy za ta przyjemnosc,ale nic tanszego w okolicy stolicy nie znalezlismy.
Brakuje jeszcze sporo rzeczy (wieszaki na kurtk,miotly,kosza na smieci w lazience) ale wlasnie jutro jedziemy dokupic kilka rzeczy.
Ubolewam tylko,ze nie ma tutaj mikrofali.Zastanawiam sie czy jej nie kupic bo bardzo ulatwiala mi zycie.
Moj maz jest strasznie zadowolony z nowej pracy,ja tez jak patrze na stan konta :-D:-D:-D
Pozostalo nam sporo spraw do zalatwienia na nowym miejscu,bo moj maz leniuch przez prawie dwa miesiace niewiele zalatwil.Udalo mu sie tylko zglosic nas do przychodni.A trzeba jeszcze pozmieniac adresy wszedzie:Bank,urzad skarbowy itp.
Jedynym minusem jest to,ze w tej miescinie jest tylko jeden sklep :szok: do lekarza mamy 4km.
Ale najwazniejsze,to to,ze plac zabaw jest 15m od domku.:tak:
Jak najrazie jestem bardzo zadowolona.
Antek ma swoj pokoik,Matt spi z nami w pokoju w swoim lozeczku i mamy jeszcze jeden pokoj goscinny z prywatna lazienka.

anineczko..
witaj spowrotem
pochwal się nam swoim synkiem jak urósł i pisz co u Ciebie:tak::tak::tak:
Pati pochwale sie Mateuszkiem jak maz naprawi stacjonarny komputer,teraz pisze z jego sluzbowego laptopa i nie moge mu go zasmiecac zdjeciami,postaram sie jak najszybciej.
Mateuszek wazy juz 6060gr.Niestety tydzien przed wyjazdem z Pl zachorowal i bral przez 5 dni Zinacef w zastrzykach.Zarazil sie od nas grypa.Ale juz jest okey.
Guga,smieje sie i wszystko swoim bystrym wzrokiem ogarnia.
W czwartek przeszedl pierwsze szczepienie obowiazkowe na DTP i Meginkoki.

A ja w koncu wchodze w swoje dziny sprzed ciazy,w Polsce spadlo mi z wagi 8 kilo.
Odwiedzilam sporo lekarzy,zrobilam cytologie i wybralam sie do chirurga naczyniowego,bo na nodze wyskoczyl mi maly zylaczek.
Dostalam specjalne rajstopy i tabletki.
Poznalam przyczyne Antka ograniczonej mowy.Mial pelno woskowiny w uszach,zebral mu sie plyn w trabkach po ostatnim zapaleniu ucha i ma wszystkie 3 migdalki do usuniecia.
witaj anineczko, no w końcu!
:-):-):-):-)
Ja tez sie ciesze.
Tesknilam za Wami :sorry2:

helo nocno :-)

Lilka, jak tam rozwiazany test;-);-)?

jeszcze sie nie stresuje :cool2:
narazie mezula 'uswiadomilam':cool2: ze cosik mi brak :-p

ale cos mi sie kojarzy ze @ po Mili dostalam po pol roku...a karmilam ja piersia tak samo jak Hanie 2 miechy ok.
wiec hmm...czekam :-p

Jedynym minusem jest to,ze w tej miescinie jest tylko jeden sklep :szok: do lekarza mamy 4km.

:-):-):-):-)
Ja tez sie ciesze.
Tesknilam za Wami :sorry2:

Anineczka witaj spowrotem!!!! babo ale cie dlugo nie bylo :-):-):-):-)
witaj witaj :-):-):-)

a ze sklepem luzik...my do najblizszego mamy wiecej a do szpital z 15 lub 30 km...zalezy do ktorego miasta bysmy jechali ;-)

A my dzisiaj wychodzimy z mężusiem jak za dawnych czasów w dwójkę:cool2::cool2::cool2:

Miłego wieczorku...pa:-)

hihii my dzis tez poszalelismy,az tesciowa jak przyjechalismy do domu to poszla wsciekla na spacer :-p bo mielismy byc szybciej i gdzies ja zabrac...jakos tak wyszlo ze dluzej nas nie bylo....ale jej reakcja tez mnie zdziwila...chyba zapomniala ze przyjechala mi pomoc a nie na wakacje :-p:-p:-p:-p

Lilka jak teścik?

nie stersuje sie jeszcze :cool2::-)
wierze ze przyjdzie :cool2:

Dzięki Lilkowej owczej propagandzie;-) kupiam Indze tą zabawkę. Polecam. Jest rewelacyjna:-)

hihiii super!!! ciesze sie ze i u ciebie dziala
ostatnio kolezanka pisala na lipcowkach ze ta zabawka zostala wymyslona dla wczesniakow...okazalo sie ze lepiej sie rozwijaly gdy w tle slyszaly bicie serca :tak:
ponadto udowodniono ze dzieki tej zabawce dzieci nie umieraja na tzw.smierc lozeczkowa :szok::szok:
tym bardziej jestem happy ze ja mam :tak::-) bo moja Hania spi only na brzuszku

WITAJCIE MAMCIE:-)
lilka no to ja tez powiem szczerze mam stresa:-pco prawda juz jestem p pierwszej@ ale ostatnio przytulanki byly bez "ubranka" i bez tabletek w teoretyczne moje dni plodne-jesli wszystko jest tak jak przed ciaza:sorry2:wiec na kolejna @ czekam ze stresikiem:-p

sugar boshe po dwoch miesiacach znowu w ciazy:-p to tak jakby sie bylo 18miesiecy:-p A jak zareagowalas jak sie dowiedzialas o drugiej ciazy??chyba bylo niedowiezanie:-)

Kathhe ciesze sie ze nie jestem sama :-):-):-):-)
to obie czekamy hihiii

Mym pytanie do podwojnych mam...czy wasze staresze dzieci tez chca pic herbatki z bulki małego bo u nas jak tylko Adas nie wyprozni całjej herbatki to zaraz macio wypija reszte...nie wiem co juz mam robic...smoczek Adaska tez czesto laduje u bizce Macia ...dobrze chociaz ze Adas za nim nie przepada...staram sie tłumaczyc Maciowi ze to nie jego ale to nie pomaga...pomocy...

witaj Kunda
Mila ma zapedy,ale wie ze nie moze i tylko udaje ze smoka bierze do buzi czy butelke
w sumie pare razy na nia glos podnioslam ze nie wolno ze to Hani i dala spokoj
jak cos wziela do buzi to wyparzalam polewajac wrzaca woda..
mysle ze to normalne i cos w stylu ''zazdrosci'' :happy2:

Wisienka ja nie bede pierwsza listopadowka ktora zajdzie w ciaze :cool2::cool2::cool2::no::no:
mam powoli prace zaklepana,tesciowa zwalnia sie z pracy i przyjezdza do nas na stale,pozatym mam plany edukacyjne :cool2:,chce kupic sobie auto :-p:-p isc do ludzi i takie tam heheeee
a nie w pieleszach siedziec hihiiii :cool2:

kiedys juz z Karolem sie smialismy ze jak sie jest 'mlodym' to sie strasznie zabezpiecza by nie wpasc,a jak juz czlowiek ma dziecko to tak nie uwaza,bo wie czym to 'pachnie' :cool2:

a my dzis caly dzien na zakupach bylismy
jutro mamy imprezke imieninowa Milci i trzeba bylo zarelko pokupowac i torta :-)

jutro z tesciowa troszke posiedzimy w kuchni ale nie duzo

takze jutro mnie nie bedzie
ewentualnie wieczorem sie zjawie lub przed przyjazdem gosci ;-)

cos jeszcze chcialam napisac i nie pamietam :shocked2:

dobranoc babulki

Hej Lilcia.
To co? Ja juz swietuje imieniki Milenki.:sorry2:
Popijam whiski bo maz mi obiecal,ze bedzie wstawal do Matiego :-D
Przez prawie dwa miesiace maz nie widzial dzieci i mi wynagradza swoja nieobecnosc:tak: A ja w koncu od 2 miesiecy mam wieczor dla siebie.:tak::-)
Kunda nie przejmuj sie,moj starszak teraz domaga sie butli.Kiedy karmie Mattiego Antek musi tez miec butle z kasza:baffled:
Przetrwamy to! A co!!
A o smoku juz nie wspomne,moze to nie pedagogiczne,ale Antek przy zasypianiu musi miec ich az dwa.Jeden w buziolku,drugi w lapie.
Mam zamiar przekluc je lub posypac sola:baffled::wściekła/y:
Spicie juz kochane,milych snow:tak:
Ja jeszcze troche podrinkuje:sorry2:;-)

widze ze nie tylko ja po nocy siedze :cool2:
u mnie dzisiaj straszna wichura ( teraz juz zeszlo) z burza i blyskawicami byla- niesamowite ale pekalam sie jak glupek :-p

lilka zycze zeby @ przyszla, jeju teraz sobie wspominam jak zrobilam test i zobaczylam ze bedzie ela- przezylam mega szok :szok::-p

dzisiaj wpadla do mnie moja super kumpela z liceum w 5mc :-D
nagadalysy sie ze hej :tak:

anineczka witaj spowrotem dawaj zdjecia super chatki :cool2:

sciskam wszystkie nocne zmory

anineczka witaj spowrotem dawaj zdjecia super chatki :cool2:

sciskam wszystkie nocne zmory
Ja tez je sciskam :-D:-D:-D
Zdjecia zapodam jak je w koncu zrobie :-D:-D
Sugar Witaj i ty!!!!
Czy Igi przyzwyczail sie do Eli?

Elaaa piekne imie
Moja ukochana ciotka a zarazem chrzestna Antka ma tak na imie.Pamietam piosenke na jej slubie "O Ela stracilas przyjaciela":sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

reklama
dzien dobry
witaj anieszka spowrotem
lilka .... podziwiam ze ty taka spokojna ... ja bym chyba zglupiala jak bym sie dowiedziala ze znowu jestem w ciazy i znowu nie mam swojego ciala dla siebie

my mielismy super dzien wczoraj byli moje rodzice pojechalismy na 4 godz spacer po parku i po miescie a wieczorem bylismy w restauracji i maly byl poprostu super jemu nic nie przeszkadza wszystkim sie interesuje albo spi
rodzice pojechali juz na narty a my jedziemy w czwartek wieczorem ....
a dzis jest straszna wichura wiec nici ze spaceru

Do góry