reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

reklama
jolie co do zagadywania to mój męzulek niejednokrotnie dostawał OPR za gadanie do Kacperka w nocy podczas przewijania, ale wczoraj sama nie dałam rady Maluch tak sie smiał i takie miny robił :)

Wisienka, ja tez mysle, ze z 6-cio miesiacznym maluszkiem to takie zagraniczny urlop odpada:baffled:, ale jak ma juz roczek (albo jak juz chodzi) to mysle sobie, ze chyba mozna...:-p? W koncu taki urlop np. w Tunezji czy Egipcie moze byc rowniez w listopadzie... Tylko wlasnie nie wiem czy roczek to nie za malo na taki wypad...:sorry2::sorry2:

z takim rocznym to mi sie wydaje ze juz sie mozna wybrac, ale w razie czego lepipej zapytac lekarza, :tak: ale u mnie i tak odpada bo moj pracuje przy ogrzewaniu wiec jak sie robi zimno na zewnatrz to jest najwiekszy ruch i szef mu urlopu nie da :sorry2:
a inne miesiace to chyba za goraco
w tamtym roku bylam w Hiszpani w polowie czerwca to mi bylo za goraco - to co dopiero taki maluch musi czuc :nerd:

WITAJCIE MAMCIE
dzieki dzieki dzieki - w imieniu marcelka :-)

sabina ty nie przepraszaj tylko po kwiatki biegnij ;-):-D:-D:-D -zartuje

szkrabik moj zasnol... chcialam znowu isc dzis na spacerek a u mnie pada :dry: I co ja bede dzis caly dzionek robic? Prasowanie czeka, ale mi sie taaaaaak bardzo niechce. A wlasnie zasnol Marcelek i probowalam go polozyc na brzuszku... porazka rozplakal sie... zrobilam po paru minutach powtorke i zonwu placz :shocked2: Odpuscilam... Chyba nie lubi ta spac... a ja za to uwielbiam :sorry2: Tesknilam za tym w ciazy :tak:
moja mala tez juz nie lubi spac na brzuniu:sorry2: a ja kocham:-)

STO LAT DLA ADASIA:-)

Mam kryzys cyckowy:-:)-:)-( w porze karmienia sciagam tylko 130 z obu piersi!!!:szok:kiedys sciagalam 130 z jednej i z drugiej:-( nie wiem co sie dzieje, mala tez sie chyba nienajada bo wola co 3 godziny jesc:-( sciagam po kazdym karmieniu zeby sie tworzyl nastepny i pije hippa ale jakos nie widze poprawy:-(mam nadzieje ze jeszcze pokarm wrozi, slyszalam ze sa tzw kryzysy laktacyjne i potem przechodza???

wasze dzieciaczki jak spia na plecach to tez maja nozki rozszerzone i podkurczone?
bo nie wiem czy to normalne czy powinnam sie marwtic :dry:

moja mała często tak śpi z nóżkami podkurczonymi i rozszerzonymi i myślę że to normalne jeszcze w tym wieku :tak:

A dzis Adas konczy 4 miesiace...jejeku jak to zlecialo:-)
:-D:-D:-D:-DAdasiu wszystkiego najlepszego !!!:-D:-D:-D:-D

dziewczyny tak was czytam i nie rozumiem po co wy sciagacie pokarm? :dry:

nie lepiej wam karmic z piersi?
od sciagania brodawki sie robia strasznie brzydkie - tak slyszalam :sorry2:
szef mojego faceta powiedzial mu ze po laktatorze brodawki juz nie sa takie jak kiedys

ja tylko w koniecznosci go uzywam :tak:

dziewczyny czego wy sie boicie z tymi wakacjami ???
male dziecko i tak je tylko wasze mleko albo gotowe posilki ( to juz pozniej) wiec nie moze sie zarazic niczym pokarmowym
co do ciepla to bez przesady az tak goraco tam nie jest ( ok nie jezdzi sie do afryki polnocej w lipcu) ...........................
mowie wam z doswiadczenia mieszkalam 4 lata w Maroko

jedyne co mnie powstrzymuje to zwykla wygoda tzn trzeba zabrac wozek , zorganizowac wszystko w hotelu do przewijania spania itp

moj maly juz zaliczyl 2 podroze a ma dopiero niecale 2 m-ce
polecielismy do polski na swieta
i bylismy w gorach
za 2 tygodnie znowu jedziemy w gory

ach no i jeszcze jedno odnosnie urolopu .... zalezy do czego jestescie przyzwyczajone.... ale ja spedzam zawsze aktywnie wakacje wiec z malym dzieckiem jest to trudne

wrocilismy ze spacerku:)

widze ze wakacyjnie sie zrobilo:) my tez gdzies co roku lecielismy a i w tym roku ale tym razem jedziemy:-) z Kacperkiem do chorwacji:) ja juz tez temat z pediatra poruszalam. powiedziala ze jesli bedzie wszystko ok to nie widzi zadnych przeciwskazan. moja kumpela teraz z 8 miesieczna córka była w egipcie:) mała była cała szczesliwa:)
chcielismy gdzies dalej leciec ale postanowilismy ze tydzien i chorwacja i tydzien władysławoowo nad morzem:) mój tata ma tam noclegi z pracy za 9 zł:):) wiec taniocha:):) no i nam ma załatwić:)
niech sie Kapik przyzwyczja ze rodzice uwielbiaja wycieczki:)
o i oczywiscie w tatry tez "pójdzie":) ale tylko nad morskie oko:) tam najłatwiej:) takze u nas plany juz poczynione a to dlatego ze mezus wczesniej musial urlop ustalac:)
a ja uwazam ze puki dzidzia nie chodzi to jest lepiej:) bo jak zacznie chodzic to masakra tedy dopiero bedzie stres gdzies na wakacjach:)

mirka nie trzeba jechac do afryki zeby bylo goraco, jak juz pisalam bylam w polowie czerwca w Hiszpani to dochodzilo do 50 stopni celcjusza :szok:
nie kazdy lubi upaly i jest do tego przyzwyczajony a takie maluchy to juz wogole, do tego dochodza poparzenia sloneczne czy zakaz kapieli bo woda morska szkodzi podobno. a jechac na wakacje i siedziec w hotelu to dla mnie bez sensu

przynajmniej ja mam takie zdanie, nie musicie sie ze mna zgadzac ;-):-)

Sabina a kiedy planujesz pojechac na wakacje?

reklama
Do góry