reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

reklama
Hej
Sylwia kurcze ładnie duzo je Twoja córcia,nie wiem czy nawet nie za duzo jej podajesz bo zalecana dawka dla 2-3 miesięcznego maluch to 150ml
Moj pije co 3 godziny 120ml i na noc miedzy 22-23 wypija 150ml

Wisienka moj róznie raz wyciągniete raz podkurczone ale zazwyczaj ma wyciągniete syrki

SYlwia nieźle Patryk je szokkkkkk
mój to max 120:-) zazwyczaj 90 :-) chociaż ostatnio coraz częściej to 120 :-) wiec nie jest źle...kilka dni temu rozmawiałyśmy z dziewczynami ile któe dziecie je:-)

i znowu mam krysys mleczka.....ehhh już czuje ze nie mam siły walczyć z pokarmem....właśnie sobie odciągnęłam słuchajcie aż 30 ml!!!!! masakra mam dosc....ehhhh

Wisienka mój podobnie jak dorianek:-) różnie:-) jak się ułoży...biedny ukochany...:-( zdrófka życze:-)

a my dziś w nocy a właściwie po 4 mielismy kryzys..Kacperek chciał się bawic:-) ja mu chciałam dać amciu a ten uśmiech od ucha do uchaehhhh a ja spać:-) no i w końcu skońćzyło się tak że spał do 8 na moim brzuchu heheh:-) chyba dlatego nie mam mleczka bo mi zgniótł cyce;-) żartuje;-)

dziendoberek!!!

to dziwne :szok:
formularz wypelnial moj facet, ale bral tylko moj NIN i adres konta bankowego i to wszystko :tak: jak wyslalismy to po 2 tyg zwrocili mi dziecka certyfikat narodzin a za kolejne 2 juz dostalam list ze nam przyznano :-)
takze zadnych dodatkowych papierow nie wypelnialam
a co do testow ciazowych to wspolczuje bo tanie to tu nie sa :sorry2:

moze dlatego,ze on anglik-sama nie wiem:cool:

Mam pytanie do mam karmiacych butelka ile zjadaja wasze pociechy??????Bo Patys zjada ok.150-180 co ok.3-4 godziny w dzien i robi sobie przerwe miedzy 22 a 5 rano.A kupki to nawet przez caly dzien nie robi jakby go zatwardzalo

u mnie podobnie tylko,ze maly je butle raz dziennie i wyszlo,ze ok.17,bo wtedy mam kryzys pokarmu(nie nadazam produkowac) no i maly wypija 150-175-roznie z tym jest,ale u nas kupki sa o.k

i znowu mam krysys mleczka.....ehhh już czuje ze nie mam siły walczyć z pokarmem....właśnie sobie odciągnęłam słuchajcie aż 30 ml!!!!! masakra mam dosc....ehhhh

a my dziś w nocy a właściwie po 4 mielismy kryzys..Kacperek chciał się bawic:-) ja mu chciałam dać amciu a ten uśmiech od ucha do uchaehhhh a ja spać:-) no i w końcu skońćzyło się tak że spał do 8 na moim brzuchu heheh:-) chyba dlatego nie mam mleczka bo mi zgniótł cyce;-) żartuje;-)

wspolczuje kryzysu kochana,no niestety tak czasami jest:eek:
a jak macius sie zaciesza w nocy i gada to mimo ze mi sie chce spac,to z nim dyskutuje i mam taki ubaw,ze szok:-D

Asix jeśli chodzi o amciu to mi to tam generalnie obojętne czym karmie:-) nie mam z tego powodu dołów lub tym podobnych:-) ale chciałąbym jeszcze troszke cyca mu dać:-) ale ciagle mam coraz mniej:-) no cóż taki mój urok:-) walcze ile moge:-) ale niewiele się udaje:-) chociaż raz dziennie bym chciała żeby mleczka mojego dostawał jeszcze:-)

nieźle te wasze dzieciaczki jedzą:-) u mnie jak zjada 120 to ja jestem happy;-) heheh

Dzień dobry.

Sylwia masz małego żarłoka w domu.

Sabina nie poddawaj się, dąż chociaż do tego co mówisz, aby raz dziennie Kapika karmić. A noc niezła. Ja też o 4 miałam podobnie, ale godzinna walka wygrana przez mamusię.

Wisienka i jak się rano wstawało? :-)

Asix ja staram się nie rozmawiać z Tymkiem w nocy, żeby wiedział, że w nocy ma spać, dzis nawet tatuś dostał mały OPR za zagadywanie dziecka w czasie nocnego przewijania (przewijałam ja, a On zacząl gadać do Tymak).

Życzę miłego dnia.

WITAM my dzis pospalismy do 11:) z minimalna przerwa na cycka :)

KACPER zrobił kupe na 4 dzien :))))

musze konczyc bo głodomor mleka sie domaga :D

Witam!

Ja juz czuje sie dobrze, Macio chyba tez bo szaleje a Adas zastrajkował i ograniczyl jedzenie, wczoraj w ciagu dnia zjadł tylko 500ml a dzis zjada po 30-60ml a jadl juz po 120:-( mam nadzieje ze szybko wyzdrowieje i znowu zacznie jesc.
Ja dzis sprzatam bo w domu sajgon wszedzie sa zabawki macia juz chwliami mam dosyc:wściekła/y:
A dzis Adas konczy 4 miesiace...jejeku jak to zlecialo:-)

Synek nakarmiony :) śpi, teraz czas na moje późne śniadanie:).

Sabina cos tam napewno troszke tego mleczka skapnie :) trzymam kciuki
Co do kryzysu o 4 :) Sabina to my mielismy go o 4:30 Kacperł usmiech na twarzy dyskutuje smieje sie a my razem z nimi naszczęscie nie trwało to długo i wylądował w swoim wyrku. Potem po 7 wziełam go do siebie i tak do tej 11 z przerwa na cycka :)

reklama
Adasiu, wszystkiego najlepszego, duzo usmiechu od ucha do ucha, zdrowka i mnostwa zabawek:-D:-D:-D

Dziewczyny, tak czasem sie rozmarze i zastanawiam sie kiedy mozna tak juz bezpiecznie poleciec z maluszkiem na wakacje...? ...tak mi sie marzy morze, plaza i my z synkiem:-):-):-)

Do góry