reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

anulka kochana ja nawet jak nic bym nie jadla to tez by mial kolki :-( jem bardzo ostroznie teraz. Tylko gotowane miesko, ziemniaczki i marchewka gotowana... Albo sam chlebek z serkiem albo chuda szybka :sorry2:Ze slodyczy to tylko suche, kruche ciastka i to sporadycznie... Z napoi kawa puszczalska (zawsze z rana), kubus (banan- marchew-jablko) i woda niegazowana. I zawsze po cycoleniu mu sie odbija.... a po butelce (jak dokarmie) to sa mega bekniecia.... No i z kad u malgo koleczki?? Czesto kupki nie moze tez zrobic i tez placze..., ale to sporadycznie. Ehhh.... aby sugar miala racje ze to szybko minie :sorry2:

te podkreślone bym wyrzuciła z jadłospisu.
Kawę rób naturalną zalewajkę albo nawet gotowaną - polecam z imbirem i cynamonem. Ciastka - precz - bo słodycze i sam syf jeśli chodzi o wolne rodniki. Kubus - precz z uwagi na to że to są dosładzane soki skoncentrowane - wcale tego nie potrzebujesz a one mogą być przyczyną kolek.

reklama
Dzień dobry
Mirka u mojego to wyglądało jak syfki na liszaju zaczerwienione policzki,na brwiach zgrubienie bardzo suche łuszczące sie i wysypka na czole.
Dziewczyny nie wiem czy to skaza czy nie,ale powiem wam ze to mleko działa cuda.
Wysypka i uczulenie zeszło w oka mgnieniu,mały spi jak zabity,całe dnie i noce,jest spokojny kiedy nie spi,nie ma kolek ani tych okropnych bączków,jestem zachwycona.
Co do skazy to pani dr mowila rowniez ze nie koniecznie to moze byc to,powiedziała ze również moze byc uczulony na duzą zawartość laktozy w normalnym mleczku,a w tym NAN HA sensitiv jest niecały 1% tylko.Jest antykolowe.Naprawde polecam,codo ceny to na szczepieniu zapytam czy z receptą było by tańsze.
Anulka karmie nadal piersią ale muszę małego dokarmiać butlą bo nie nie najada.Ale mysle ze jeszcze max pół miesiąca pokarmie,bo prawie nic nie moge jesc tak jak ty,i zaczyna mi to doskwierać i planuje w polowie stycznia przejsc całkowicie na butelke.

Co do ząbków to malutki własnie tak jak Twoj Lilka,wyplówa smoczek,pakuje raczki do buzi,slini sie bardzo i był marudny przez 2 dni,jak zajrzałam do buzki to widziałam dwa białe pkt jak by mleczną skórę,jak wkladam palec z pielucha to zaraz sie uspokaja i jest mi dobrzer,jak zaciska sobie moj palce wlasnie w tych miejscach.

Uciekam posprzątać chałupę.
Bede pozniej

Witajcie dziewczeta :tak:

ja dzis usiade i pomysle nad postanowieniami
a wy macie juz jakies??:-)

ja mam ....postanowilam ze nie bede jadla nic slodkiego (poza cukrem do herbaty czy kawy) bo nie ma w tym nic dobrego, oraz ze musze schudnac, czyli wrocic do mojej wagi sprzed ciazy ;-)

a moj maluch ostatnio bardzo ladnie sypia mi w nocy .........w koncu to sie unormowalo hihi :-) mam nadzieje

acha kupilam mu ostatnio infacol, bo nie wiem czy to co mu czasem dolega to kolki czy nie, i musze przyznac ze pomaga, jakis bardziej spokojnyt jest przy karmieniu a ranon zawsze puszcza mnostwo baczkow :-D a wczesniej mu sie to nie zdarzalo

misia ....Ty niedobra :sorry2: to nic z przyjemnosci mi nie zostawilas z mojego jadlospisu :dry::-p Nie dosc, ze jem jalowe wszystko i gotowane to jeszcze mam wyrzucic kubusia i ciastka. A myslalam ze te najprostrze ciacha sa chociaz oki :dry: ....jestem zalamana.

ale dzieki za info misiolku :)

...czasami juz mysle by wybrac sie do lekarza by wybral mi mleko i skonczyc z cycoelniem bo sama juz bladze w tym co moge jesc a czego nie, i obwiniam sie za te kolki malego :-(

reklama
Do góry