reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

witajcie sylwestrowo Mamusie...
wczoraj dostałam @
także w końcu doczekałam się zażycia pierwszej pigułki anty:cool2:
teraz już bez przeszkód można się przytulać;-)

my dzisiaj sami w domku,jedynie ok 20tej wpadną przyjaciele przed balem złożyć noworoczne zyczenia
zaraz idę sałatkę robic
pierwszy raz w zyciu (tzn juz takim doroślejszym życiu) będę spędzała Sylwestra w domu:tak:
i wiecie co... bardzo mnie to cieszy:-D:-D:-D
kupiliśmy wczoraj mase petard,balony ,czapeczki na głowy,serpentyny
i robimy sobie bal z dziećmi

mój Marczelo nie ma kolek,
pierdzi jak oszalały,kupki robi co 2 dni regularnie
myślę że to zasługa tego Omneo;-)
poza tym juz się tak wyregulował skubany
że po karmieniu o 23.00(wypija wtedy 150ml)
śpi do 6.00-7.00
jest Kochany
Samuel był grzeczny jak był taki mały.
ale Marcel to Anioł wcielony
kompletenie bezproblemowe dzieciątko:tak::tak::tak::tak::-)

dobra spadam jedzonko na kolacyjkę robic

reklama
melduje sie po dwudniowej nieobecnosci
pisze po raz 3 wiec mam nadzieje,ze tym razem mnie nie wyrzuci z kompa:wściekła/y:
u mnie nadal goscie takze lipa z dostepem do kompa no ale mysle ze po Nowym Roku se odbije,takze wybaczcie moja nieobecnosc.tak wiec:

ZYCZE WAM KOCHANE MAMUSKI WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE W NADCHODZACYM NOWYM ROKU,
OBY TEN NOWY 2008 ROK BYL 2007 RAZY LEPSZY OD POPRZEDNIEGO!!
ZYCZE WAM ROWNIEZ UDANEJ ZABAWY SYLWESTROWEJ (PIERWSZY RAZ Z NASZYMI POCIECHAMI)

o.k a teraz lece poczytac co u was :)

...chyba sie nudze.
moglabym sie zajac soba w koncu, ale boje sie ze maly lada moment sie obudzi i np nie zdaza wyschnac mi pazurki albo bede w wannie a on zacznie plakac... Spi juz od 11,00 to juz 3 godzinki i widze ma twrdy sen wiec napewno jeszcze pospi :sorry2:
dom wysprzatany, obiad gotowy czeka na mezulka az wroci z pracy. Co ja mam teraz robic :confused:;-) Az tak dziwnie, ze mam czas :-)

HELO SYLWESTROWO

co do wychodzenia to my od 2,5 lat bylismy dwa razy gdzies bez malej
teraz jak tesciowa przyjezdza Karol powiedzial ze moze na imprezke tutaj nawet skoczymy :-)
na bank kupujemy karnet na basen i bedziemy wieczorkami sobie chodzic plywac
no i na solarium pojdziemy pare razy :-)
juz nie moge sie doczekac kiedy tesciowa przyjedzie :-D:-D:-D bo wreszcie sobie odetchne od codziennosci a mam jej powoli dosyc :dry: :sorry2:
kiedys prowadzilam bardzo ciekawe-ruchliwe zycie i juz od tej monotomnosci od ponad dwoch lat mi odbija:baffled: w ten sposob ze robie sie strasznym nerwusem :baffled: i zajadam sie slodyczami jak maniaczka :dry: co juz widze ze mi w dupe poszlo :wściekła/y:

ok koniec smecenia

Sylwka spedzamy w domku sami z dziecmi
w sumie sie oboje cieszymy z tego
mamy przygotowany seans filmowy na wieczor,ja jestem w trakcie robienia salatek i kotletow :-p jakies jajka faszerowane jeszcze dorobie i siedzimy i sie obzeramy a od jutra post dla mnie :-p:-p

co do karmienia piersia to jeden dzien non stop przystawialam Hanie do piersi,i skonczylo sie tak ze Hania juz jest butelkowa
to ponad moje sily :baffled: mloda wogole juz nie chciala piersi ssac
i jakos mi przeszlo,bo sama mialam wyrzuty sumienia
ale ciesze sie ze przez te 1,5 tygodnia co walczlam z choroba domowymi sposobami,mala byla karmiona piersia wiec antyciala dostala na zakonczenie karmienia

ok ide bo o wilku mowa ;-) wola mnie

jeszcze tu wlece zlozyc wam zyczenia

wisienka kazdy ma chwile slabosci :sorry2:
ja wiem, poplakalam sobie w nocy i juz jest luzik :tak: tak w ogole to byl moj 1 placz od roku :cool2:

Wisienka u mnie troche inaczej - nie jestem tak przywiązana bo karmie butlą więc mogę sobie pozwolić na więcej;-)

no wlasnie :sorry2: ja to strasznie jestem uwiazana tym karmieniem, zwlaszcza ze moj maluch nie zje raz a porzadnie, tylko podjada sobie co ok, 10 min :-( wiec czasami mam wrazenie jakbym go karmila w nieskonczonosc :dry:

10 lat trenowałam ping ponga więc też mi go brakuje:) a rowerku nie mam:-( kupujemy z mężęm od 3 lat i tak nam schodzi:):):)

tez uwielbiam ping ponga :tak: a rowerek ma mi przyjsc juz w ten piatek :-) tylko sie teraz tak zastanawiam kiedy ja bede jezdzic jak ja nie mam czasu zrobic herbaty, a co dopiero wyjsc i pojezdzic :dry:

...Mamcie karmiace piersia... jak sobie dajecie rade z saczacym sie mlekiem?

anulka to masz strasznie duza laktacje :tak: mi sie juz unormowalo i nie cieknie w nocy, spie normalnie bez stanika i wkladek :-) no czasami sie zdarzy ale to tylko jak zapomne zmienic piers, wtedy przyloze malego na 5 min i mam spokoj :tak: w dzien to czasami pocieknie jak jestem bez stanika, a jak jestem w i mam wkladki to nic :sorry2:a jak maly dlugo mi spi i piersi zaczynaja mi twardniec i bolec to laktator idzie w ruch i jest ok :-)

Wlasnie przyszlo mi zaproszenie na 5 tygodniowa nauke masazu dla niemowlakow za darmo, !!!!!!!!!!!! :-) :-) :-)
Asix tez dostalas?

Wpadłam mamcie złożyć życzonka:-)
bo zaczynam sie przygotowywać znajomi do nas przychodzą i musze cos posprzątać:) a jedzenka robić nie musze bo z weselicha dostałam:) hehe
pewnie jeszcze wpadne ale żeby nie było za późno to:

Nadchodzący Nowy Rok to nie tylko okres radości,
ale również zadumy nad tym, co minęło
i nad tym, co nas czeka.
Tak więc dużo optymizmu i wiary w pogodne jutro
życzą
Sabina Dawid i Kacperek:)

reklama
Niech Nowy Rok przyniesie Wam
radość, miłość, pomyślność i spełnienie wszystkich marzeń
a gdy się one już spełnia
nich dorzuci garść nowych marzeń,
bo tylko one nadają życiu sens!
W Nowym Roku wielu szczęśliwych tylko chwil...
Szczęścia w domu i wszędzie, gdzie będziecie...

186.gif
image013.gif
image011.gif
image016.gif
image014.gif
175.jpg
fetes592sn8.gif

Do góry