reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

Larvunia tak wlasnie myslalam z ta karencja... kazdy urzad chce sie zabezpieczyc... a tez chcialam cosik od nich wyciagnac... zawsze to pare groszy:tak: ...ale okazalo sie,ze nici... A czemu z Twojej znajomosci nici?

reklama
anulka szczerze to ja nie wiem. Moj maz tym sie zajmowal. Ale mialam po urodzeniu dostac kasiurke. Bylam wczoraj w PZU wplacic rate i dupa. gosc mowi, ze nie uda mu sie przeskoczyc pewnych formalnosci. place dalej bo jestem na wlasnej dzialalnosci i ubezpiezenie mi sie przyda inne niz z zusu :-). Dodatkowo ubezpieczylam sie jeszcze w "nowoczesnym ubezpiecznieu zdrowotnym". place kolejne 50 zl, ale mysle, ze warto. Dzwonie do gorzowskiej lecznicy i umamawiaja mnie ze specjalista (jakiego akurat potrzebuje) nie na za 3-5 miesiecy a na jutro. Mam problemy z kregoslupem i przyda mi sie to. Leczenie mam w calosci bezplatne :-) i nie czekam w kolejakach.
Leczylam sie rok temu na kregoslup, tzn dostalam jakies zastrzyki.... pomoglo na miesiac i bole wrocily. Nastepna wizyta byla na za pol roku, i dalam sobie spokuj bo zdazylabym umrzec chyba do tego czasu. Pozniej praca itp i jakos zaniedbalam te plecki.... teraz bede miala szanse na ponowne leczenie:-) bez kolejek i u specjalistow.

do bolu czlowiek sie przyzwyczaja. Rano jak swierzynka wybiegam z lozka :-) w dzien smigam to tu to tam..... ale wirczorkiem jak juz usiade to mam masakre. Mam w dolnej czesci kregoslupa, pomiedzy kregami takie "poduszeczki" powykrecane jak gabki w 5 miejscach :-( Leze tylko na boku lub na brzuszku (jeszcze daje rade:-)) bo na plecach nie daje rady, bo pozniej wstac nie moge. Najlepiej to mi sie stoi i to na lewej nodze. Ugniatam bolacy kreg i jest w tedy suuuper. A tak to ja nie wiem jak w 9 miesiacu dam rade. Bede sie turlala z lozka chyba. Wiec przyda mi sie to leczenie:-) ------> troszke sie wyzalilam :-D

..ehhmm... to jak tu nikogo nie ma to ja juz sobie pojde..ehhmm jak to mowi w zartach moj maz: pojde tam gdzie moje miejsce... do garow :) hihihi...
buzka

larvunia to koniecznie powinnas byc pod stala opieka lekarza. Tego od kregoslupa -jak oni sie nazywaja :confused::laugh2:
Pewnie lekow przeciwbolowych Ci nie zapisze,ale moze zaleci jakies lekkie masaze dla ciezarnych??
Niewiem,zrob cos z tym bo uwierz mi,w 7-9 miesiacu bedzie ciezko :dry:
Oczywiscie niechce Cie straszyc,co to to nie :no::-)
Moze to jest wskazaniem do cc?
Bo bole krzyzowe przy porodzie to chyba najgorsze co moze byc :szok:
Dowiedz sie kochana o ten swoj kregoslup :tak:

Ja też nie pracuję.

Tak troszke wscipsko sie spytam: Nie pracujecie dlatego ze komplikacje ciazowe czy niechce Wam sie? :-)

Zwolniłam sie z jednej pracy, ponieważ miałam przejść do innej. Ale okazało się, ze jestem w ciaży i doopa. Zresztą lekarz i tak od drugiego miesiaca chciał m dawać zwolnienie. Teraz nawet nie dała bym rady usiedzieć 8 czy 9 godzin, bo mi plecy chcą pęknąć już po pół godzinie siedzenia.

anineczka wiem, ze przy porodzie bedzie problem -te bole. Dlatego zajelam sie tym dodatkowym ubezpieczniem. Nie wiem jak u ciebie, ale tu u mnie na specjaliste czeka sie miesiacami. Ostatnio Pani postukala mnie po kolanach, powiedziala ze jest oki i tylko tabletki mi przepisala przeciwbolowe. Kufa czulam sie splawiona. Nie lecze sie juz bo mialam dosc. Chcialam uzbierac na prywatnego lekarza, ale zaszlam w ciaze i wszystko odkladam na malenstwo:happy:. Za miesiac jak wszystkie formalnosci beda zalatwione i wplace 1 rate to umowie sie do specjalisty.Bede miala zapewniona opieka u specjalisty bezplatnie(tylke te raty miesieczne) i praktycznie od reki. Tylko niechce lykac zadnych tabletek :dry: by malenstwu nie zaszkodzic.

Dziewczyny jejku jak ja bym chciala poczuc juz ruchy malenstwa! Trzymam reke na brzusiu i albo tylko, albo AŻ motylki..........

Ja pracuje dwa dni w tygodniu.
Do 8 miesiaca ciazy z Antkiem pracowalam 5 dni w tygodniu a po macierzynskim wrocilam na 3 dni do pracy. Kiedy Antek mial 6 miesiecy zrezygnowalam calkowicie z pracy bo chcialam posiedziec z malym w domku. W pazdzierniku ubr. znalazlam nowa prace i pracuje 2 dni w tygodniu :-)
A reszte spedzam z synalkiem :tak:

Dziewczyny jejku jak ja bym chciala poczuc juz ruchy malenstwa! Trzymam reke na brzusiu i albo tylko, albo AŻ motylki..........

Jeżeli to Twoja pierwsza ciąża to ruchy możesz poczuć ok. 20 tygodnia. W drugiej ruchy wyczuwalne są dwa tyg. wczesniej. Sama też już doczekac sie nie mogę kiedy wreszcie poczuję malucha. jeszcze tylko kilka tyg.

reklama
larvuniu to dobrze,ze sie tym zajelas :tak:

A co do prawdziwych kopniakow u pierworodek wystepuja zazwyczaj w 20-21 tygodniu tak wiec jeszcze sie uzbroj w cierpliwosc ;-)
Choc moga Cie zaskoczyc wczesniej :-)

Do góry