reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

Witajcie. Byłam wczoraj u lekarza z tymi bólami brzuchami. Są one wywołane szybkim rozciąganiem macicy.Mam brać No-spę i Magnezin.Czy któraś z was bierze witaminy Elevit? jak się czujecie po nich?Podobno zawarte w nich żelazo powoduje te skurcze. Pozdrawiam.

reklama
Anetko80
Ja bralam Elevit w pierwszej i w obecnej ciazy, powiem Ci, ze zadnych dziwnych dolegliwosci po nich nie mam i nie mialam...Obecnie tez biore dodatkowo magnez.

Witajcie. Byłam wczoraj u lekarza z tymi bólami brzuchami. Są one wywołane szybkim rozciąganiem macicy.Mam brać No-spę i Magnezin.Czy któraś z was bierze witaminy Elevit? jak się czujecie po nich?Podobno zawarte w nich żelazo powoduje te skurcze. Pozdrawiam.

ja na takie ble brzucha dostałam scopolan :-) bóle przeszły :tak:
a witamint biorę obecnie prenatal complex - brałam calibrum mumy :tak:

mi lekarz tez zapropnował Elevit ale poniewaz mam jeszcze Prenatal to go koncze a potem zobacze bo po prenatalu dobrze sie czuje wiec nie wiem czy jest sens zmieniac...jak sadzicie

A pogoda dzis faktycznie nadajaca sie do spania:-) Mały spi a ja gotuje obiadek:-)

Cześć dziewczynki ;-)

a ja na razie odstawiłam witaminki, źle się po nich czuję, odbija mi się takim chemicznym smakiem i mam skurczony żołądek. Bleeee :baffled:
Zresztą na razie i tak mam super wyniki, więc nie widze potrzeby suplementowania, może co kilka dni sobie łyknę jedną, ale na razie staram się witaminki ze świeżych owoców i warzyw pobierać ;-)

Mója niunia coraz częściej i wyraźniej mnie pyka. Szczególnie wieczorami :-) Boskie uczucie. W ogóle po tej przygodzie ze szpitalem zaczęłam się cieszyć ciążą na maksa. Chyba jestem w ciąży ostatni raz, więc cieszę się każdą chwilą. Potem zaczniemy narzekać, a to na zgagę, a to na ból żeber, ale póki co nic z tego mi nie dolega i czuję się świetnie. Musze kupić nowy większy stanik, mam w obwodzie już 5 cm więcej i cycuszki mi się wylewają z biustonosza. Ważę 51 kg czyli od początku ciąży przytyło mi się 3 kg.

Widzę że dołączyły do nas nowe mamusie, proszę wyslijcie mi prywatną wiadomość z terminem porodu to wrzucę Was na listę no i oczywiście te co jeszcze nie zrobiły sobie suwaczków to bardzo proszę to zrobić :-)

Pisałam do admina w sprawie zamkniętego wątku, ale coś cichosza. Przypomnę sie w takim razie. :tak:

Stukam się kawką! :-) Miłego dnia!

Witam

Misiu jak to dobrze Cie "widziec" :tak::tak::tak:
Pewnie synal teraz szczesliwy na maxa,ze juz ma mamusie.
Masz jakies specjalne zalecenia ze szpitala typu:lezec,odpoczywac?

Mnie wczoraj dopadl strasznie podly nastroj,oj bylo ciezko ze mna...
o godzinie 19 juz spalam do 9 rano.
Dzis juz troszke lepiej,kupilam sobie sukienusie na poprawe humoru:-p

Hej, mam pytanie. Była któraś z Was kiedykolwiek na usg 3d albo może wybieracie sie? Czy rzeczywiście daje to pewność ze z maluszkiem wszystko jest w porządku? I kiedy najlepiej się wybrać na coś takiego? Ciągle się martwię, ze coś moze być nie tak:-(

Jagoda
Ja mialam robione 3d w poprzedniej ciazy. Otorz to badanie nie daje 100% pewnosci, ze z maluszkiem jest wszystko ok. Usg 3d to tylko taki bajer, zebys mogla zobaczyc maluszka wyrazniej a tak naprawde zwykle usg potrafi wykryc to samo. Na takie badanie najlepiej wybrac sie po 20 tyg. ciazy wtedy twarz dziecka jest juz ladnie uksztaltowana. A jezeli chodzi o badanie ktore najlepiej wykrywa wady rozwojowe to jest to punkcja, czyli pobranie wod plodowych. Niestety przy tym badaniu jest ryzyko poronienia i zaleca sie je kobietom po 35 roku zycia.
Nie martw sie na pewno wszystko bedzie dobrze:-) :-)

reklama
Do góry