reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

Witajcie. Byłam wczoraj u lekarza z tymi bólami brzuchami. Są one wywołane szybkim rozciąganiem macicy.Mam brać No-spę i Magnezin.Czy któraś z was bierze witaminy Elevit? jak się czujecie po nich?Podobno zawarte w nich żelazo powoduje te skurcze. Pozdrawiam.

reklama
Anetko80
Ja bralam Elevit w pierwszej i w obecnej ciazy, powiem Ci, ze zadnych dziwnych dolegliwosci po nich nie mam i nie mialam...Obecnie tez biore dodatkowo magnez.

Witajcie. Byłam wczoraj u lekarza z tymi bólami brzuchami. Są one wywołane szybkim rozciąganiem macicy.Mam brać No-spę i Magnezin.Czy któraś z was bierze witaminy Elevit? jak się czujecie po nich?Podobno zawarte w nich żelazo powoduje te skurcze. Pozdrawiam.

ja na takie ble brzucha dostałam scopolan :-) bóle przeszły :tak:
a witamint biorę obecnie prenatal complex - brałam calibrum mumy :tak:

mi lekarz tez zapropnował Elevit ale poniewaz mam jeszcze Prenatal to go koncze a potem zobacze bo po prenatalu dobrze sie czuje wiec nie wiem czy jest sens zmieniac...jak sadzicie

A pogoda dzis faktycznie nadajaca sie do spania:-) Mały spi a ja gotuje obiadek:-)

Cześć dziewczynki ;-)

a ja na razie odstawiłam witaminki, źle się po nich czuję, odbija mi się takim chemicznym smakiem i mam skurczony żołądek. Bleeee :baffled:
Zresztą na razie i tak mam super wyniki, więc nie widze potrzeby suplementowania, może co kilka dni sobie łyknę jedną, ale na razie staram się witaminki ze świeżych owoców i warzyw pobierać ;-)

Mója niunia coraz częściej i wyraźniej mnie pyka. Szczególnie wieczorami :-) Boskie uczucie. W ogóle po tej przygodzie ze szpitalem zaczęłam się cieszyć ciążą na maksa. Chyba jestem w ciąży ostatni raz, więc cieszę się każdą chwilą. Potem zaczniemy narzekać, a to na zgagę, a to na ból żeber, ale póki co nic z tego mi nie dolega i czuję się świetnie. Musze kupić nowy większy stanik, mam w obwodzie już 5 cm więcej i cycuszki mi się wylewają z biustonosza. Ważę 51 kg czyli od początku ciąży przytyło mi się 3 kg.

Widzę że dołączyły do nas nowe mamusie, proszę wyslijcie mi prywatną wiadomość z terminem porodu to wrzucę Was na listę no i oczywiście te co jeszcze nie zrobiły sobie suwaczków to bardzo proszę to zrobić :-)

Pisałam do admina w sprawie zamkniętego wątku, ale coś cichosza. Przypomnę sie w takim razie. :tak:

Stukam się kawką! :-) Miłego dnia!

Witam

Misiu jak to dobrze Cie "widziec" :tak::tak::tak:
Pewnie synal teraz szczesliwy na maxa,ze juz ma mamusie.
Masz jakies specjalne zalecenia ze szpitala typu:lezec,odpoczywac?

Mnie wczoraj dopadl strasznie podly nastroj,oj bylo ciezko ze mna...
o godzinie 19 juz spalam do 9 rano.
Dzis juz troszke lepiej,kupilam sobie sukienusie na poprawe humoru:-p

Hej, mam pytanie. Była któraś z Was kiedykolwiek na usg 3d albo może wybieracie sie? Czy rzeczywiście daje to pewność ze z maluszkiem wszystko jest w porządku? I kiedy najlepiej się wybrać na coś takiego? Ciągle się martwię, ze coś moze być nie tak:-(

Jagoda
Ja mialam robione 3d w poprzedniej ciazy. Otorz to badanie nie daje 100% pewnosci, ze z maluszkiem jest wszystko ok. Usg 3d to tylko taki bajer, zebys mogla zobaczyc maluszka wyrazniej a tak naprawde zwykle usg potrafi wykryc to samo. Na takie badanie najlepiej wybrac sie po 20 tyg. ciazy wtedy twarz dziecka jest juz ladnie uksztaltowana. A jezeli chodzi o badanie ktore najlepiej wykrywa wady rozwojowe to jest to punkcja, czyli pobranie wod plodowych. Niestety przy tym badaniu jest ryzyko poronienia i zaleca sie je kobietom po 35 roku zycia.
Nie martw sie na pewno wszystko bedzie dobrze:-) :-)

reklama
Do góry