reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopad 2007

Lilka, Haniu gratuluje 1-go miesiąca:-):-):-):-)

Kochane, co do antykoncepcji to u nas w gre wchodzi moze kiedys drugie malenstwo:tak::tak: ...wiec srodki mechaniczne raczej odpadaja...:confused::confused:

takze zastrzyk bylby idealny, ale za duzo skutkow ubocznych...:szok::szok: ale chyba zostana albo tabletki, albo plasterki albo szklanka wody:-D:-D:-D

reklama
Asix ja małego na brzuszku kładę już od tygodnia. Czyli jak miał już 2 tygodnie to lądował na brzuszku:sorry:
Położna jak u nas była mówiła że spokojnie już można, a moj mały strasznie główkę podnosi więc mu to pasuje ale oczywiście tylko na chwilkę:eek:

A co do odciągania pokarmu. To moge ci powiedzieć, że laktator to super sprawa (ja mam Aventu). Przez pierwsze 2 tygodnie karmiłam butlą z moim pokarmem odciągniętym.
Wtedy byłam w poradni laktacyjnej.
I tak odciągnięty pokarm można przechowywać w lodówce przez 24 godziny. Czyli odciągasz do buteleczki pokarm potem np mężuś wyciąga go i podgrzewa w ciepłej wodzie. Tylko nie w gotującej się wodzie tylko np dajesz wodę zagotowaną z czajnika do garnuszka wkładasz butelkę i się ogrzewa. Bo w gotującej się wodzie straciłoby to mleczko wszytskie witaminki itp.
Aha. No i tego mleczka jeśli dasz dziecku i ci zostanie to nie podaje się go ponownie.Trzeba wówczas wylać.
Karmiłam 2 tyg właśnie tak jak napisałam i było gonienie od lodówki do podgrzewacza i tak w kółko. W między czasie odciąganie. Zajob mieliśmy niezły.

Troche skomplikowanie napisałam ale mam nadzieję, że pomogłam;-)

Właśnie przed chwilą synek zasnął więc wstawiłam pranko i idę po kawusię bo mi smaka narobiłyście:rofl2:

hhehe jest tyle teorii co do przechowywania pokarmu:tak:mi polozna laktacyjna powiedziala ze najnowsze badania mowia ze do 4dni w lodowce a do 8godzin w temp pokojowej:-p i badz tu madry czlowieku:-p samemu trzeba sprawdzac chyba czy jest dobre:-)

U mnie ciag dalszy choroby meza i kolki corki, padam na pysk:-( daje jej griper water na kolki ale chyba nie dziala:-(

lilka larvunia gratuluje miesiecznicy:tak:ucalujcie malenstwa:tak:

dziewczyny wychodzicie juz na takie godzinne spacery z dziecmi?u mnie jest 5stopni i mala juz byla werandowana kilka razy zaliczyla tez dwie wizyty u lekarza 3 wizyty u dziadkow:-pmoge z nia isc na godzinny spacer?

ja bylam na spacerze z malym jak mial 6 dni na krotkim moze z 20 min
ale maly ma sie swietnie
i prawie codziennie chodzimy sobie na spacery ... dlugosc zalezy od tego jak mi sie chce chodzic

witam wieczorowo

ja z malym od dzis sami w domciu, tata po 2 tygodniach urlopu wrocil do pracy.
maly znow ladnie spal w nocy i az do 12 dal mi pospac, za to jak sie obudzil to lepiej nie mowic, dopiero ok 16 jadlam sniadanie.:szok: :sorry2:

a co do antykoncepcji to gadalam z moim i bede brac z ok 2 lata tabletki i w miedzy czasie sie zobaczy czy bedziemy chciec 2 dziecko czy nie, jesli nie to moj sobie podwiaze. :-D

kathe ja w 3 dobie bylam na 1,5 tyle ze z przerwami bo po malych sklepikach lazilam no i bylo ok 15 stopni i slonecznie, bezwietrznie, o wiele cieplej niz w pl

Dziewczyny, ja jutro powinnam stawic sie do swojego ginekologa - mialam wziac zastrzyk antykoncepcyjny (dziala przez 12 tygodni), ale wpisalam w necie i naczytalam sie o takich skutkach ubocznych, ze zgupialam... hmmm, tycie, lysienia, calkowity zanik okresu i powrot plodnosci po mion.12-18 m-cach:szok::szok::szok:

Jakie srodki anty stosujecie? ...bo ja juz nie wiem, no i karmie piersia...

Mi te zastrzyki odradziła położna. Dlatego teraz biorę cerozette. U mnie też żadne mechaniczne środki nie wchodzą w grę poniewaz w ciągu dwóch lat chcemy postarać się o drugiego bobasa:-)

-prezerwatywy moga byc ale nie widze ich na dluzsza mete-wkurzajace ze trzeba przerywac akcje i zakladac,pozatym nie raz szukalismy jej :sorry2:

Efekt używania prezesów leży teraz obok mnie:-) Także ja przestałam wierzyć w antykoncepcyjne działanie gumek;-);-)

dziewczyny czy macie juz prezenty dla wszystkich mi jeszcze brakuje ;( a szczegolnie pomyslow
w sobote lece do polski i jakos marnie widze zakupy .....
U nie bieda z zakupami, mam tylko jeden dla Ingi... matę edukacyjną Tiny love. Nie chce mi się jechać na zakupy. Na razie zbieram zamówienia.

dziewczyny wychodzicie juz na takie godzinne spacery z dziecmi?u mnie jest 5stopni i mala juz byla werandowana kilka razy zaliczyla tez dwie wizyty u lekarza 3 wizyty u dziadkow:-pmoge z nia isc na godzinny spacer?

Moja mała wychodzi na dwór odkąd sończyła tydzień. Od razu rzuciliśmy ją na głęboką wodę i poszliśmy na godzinkę. Teraz spacerujemy ok. 2-3 godzin. Inga jest zdrowiutka, zero kataru czy kaszlu:-)

Efekt używania prezesów leży teraz obok mnie:-) Także ja przestałam wierzyć w antykoncepcyjne działanie gumek;-);-)

a ja nienawidze gumek :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: bralam tabletki i zapomnialam zaczac nowe opakowanie a przerywany tez mi nie lezy :no: wiec nic nam w sumie nie zostalo jak pojsc na calego lub meczyc sie w gumkach i oboje stwierdzilismy ze chcemy miec dzidzie :-p i juz w pierwszym cyklu zaszlam :-) :-) :-)

reklama
Witam wieczorowo:-),
przepraszam ze nie zagladam tu zbyt czesto ale nie mam czasu:zawstydzona/y:,widze,ze na forum pomalu swiateczny nastruj sie wkrada:tak:,i temat o karmieniu piersia nadal aktualny.Ja nie mam kompletnie pomyslu na rpezenty:-p.nie mam w tym roku do tego glowy, a o karmieniu piersia juz zapomnialam,bo maly nie przybieral na wadze i polozne zdecydowaly za mnie o dokarmianiu butelka,jak zaczelam dokarmiac tak w przeciago ok.2 tygodzni maly zapomnial co to cycek,wazne,ze zaczal przybierac na wadze ma juz ponad 3700kg wiec przytyl 0,5kg w 3 tygodnie.
Nie bede sie wiecej rozpisywac co u mnie bo toby mozna ksiazke napisac:dry:,a kto ma na to teraz czas?

Pozdrawiam wasystkie mamy i ich maluszki,dobrze ze juz wszystko pomalu wraca do normy:blink:.

Do góry