reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopad 2007

dziewczyny a co z kladzeniem na brzuszku-od kiedy mozna??[/FONT]
bo moj maly juz jest tak silny-glowe trzyma sztywno no masakra no i nie wiem czy mozna go zaczac klasc,czy jest jakis limit miesieczny??:-(
od pierwszych dni zycia można:tak:

n
larvunia -wszystkiego naj dla Marcelka z okazji miesiecznicy!!:-D:-D
od nas równiez najlepszego:-)

jak jest z wit.D3 podaje sie ja od razu czy dopiero jak maluch skonczy miesiac, dzieki za odpowiedz bo ja poprostu nie pamietam:szok:
u nas każą dawać od 14tego dnia życia:cool2:

reklama
elbra-serdeczne dzieki za szczegolowy opis:tak:

pati,sugar-rowniez dzieki za odp.
to bylo dla mnie naprawde wazne wiec jeszcze az dziekowa:tak:

buziole i spadam,bo maly dzisiaj rozki pokazuje.......

Witam sie cieplusio:-):-):-)

Larvuniu, gratulujemy miesiaca Marcelka, wszystkiego naj:-):-):-)

Oskarek wlasnie usnal, wiec moge zajrzec na BB - teska mi sie za Wami, ale czasu brak na neta...:-:)-:)-( ...ciagle jest cos do zrobienia, a jak mam chcwile to najczesciej odsypiam:-D:-D ...choc nasz maluszek powolutku daje nam coraz wiecej spac, uczymy sie siebie :-):-):-) Pani doktoer zapewniala ze po 3 m-cach wszystko bedzie unormowane, Oskar bedzie mial regularne pory karmienia, spania i zabawy... zobaczymy:-D:-D:-D

Dziewczyny, ja jutro powinnam stawic sie do swojego ginekologa - mialam wziac zastrzyk antykoncepcyjny (dziala przez 12 tygodni), ale wpisalam w necie i naczytalam sie o takich skutkach ubocznych, ze zgupialam... hmmm, tycie, lysienia, calkowity zanik okresu i powrot plodnosci po mion.12-18 m-cach:szok::szok::szok:

Jakie srodki anty stosujecie? ...bo ja juz nie wiem, no i karmie piersia...

w szpitalu się w szpitalu syf kiła i malaria!!!
zrobili mi łaskę że zbadali małą, o nic nie można zapytać, a do tego na izbie przyjec trzy godziny czekania z 6 latkiem który rzygal i srał (sorry jestem wkurzona) pod siebie i nikt go nie raczył obejrzec wczesniej. A obok niemowlaki z żóltaczką, też w kolejce.. a jak on miał salmonellę? Dziwić się że potem sepsy i takie tam - w szpitalu się można zarazić najprędzej!

Dzień dobry!

Dziś mieliśmy ładną noc (karmienie o godz. 22, 2 i 4:30 potem dopiero o 10), to jestem wyspana. Teraz też Mały śpi:-)

A propos laktatora, to posiadam najwspanialszy Laktatorek jaki mogłam sobie wymarzyć- mój wspaniały Laktatorek:-D:-D:-D.A tak na poważnie mam ręczny chicco, nie powiem, że jest ciężko, ale gdybym miała codziennie go używać do każdego karmienia to bym chyba wymiękła;-):-) Przydaje się czasami, choć jeśli ktoś (tak jak Sabina) opanował ręczne ściąganie, to faktycznie laktator nie jest potrzebny.

Anulka ja nie wiem tak do konca
niby nastawiam sie na spiralke ale jednak powaznie zastanawiam sie nad podwiazaniem jajnikow
o spirali tyle sie naczytalam ze glowa mnie boli jak ciebie po przeczytaniu o tym zastrzyku

mam dwojeczke i mimo ze wczesniej chcialam trzecie to teraz jakos juz mam inne plany,inaczej to wszystko widze...

musze pogadac z moim mezem o tym,co on mysli bo to nie odwracalne

moja kolezanka mieszka w UK i jest juz umowiona na zabieg
nie ma zadnych skutkow ubocznych,typu ze hormony w organizmie wariuja itd.,ma sie normalnie @ co miesiac i jedyny skutek to ze nie mozna miec dzieci ...choc zdarzyly sie przypadki zajscia w ciaze :happy2:

dla mnie to temat rzeka bo naprawde nie wiem do konca co postanowic..wiadomo ze w zyciu roznie bywa..

-prezerwatywy moga byc ale nie widze ich na dluzsza mete-wkurzajace ze trzeba przerywac akcje i zakladac,pozatym nie raz szukalismy jej :sorry2:
-tabletki to chemia i jakos nei usmiecha mi sie je brac do nie wiadomo kiedy
-spirala..wkladac sobie jakis metal to tez nei ciekawe,ale najbardziej mnie przekonuje bo nie trzeba sie niczym szprycowac,ani pamietac o braniu regularnie,ani przerywac akcji by zalozyc :-p

wróciliśmy z zakupów:-)
kupilismy body z napisem kocham ,ojego tatusia i bluzeczke mój tatus mnie kocha :-) taka mała niespodzianka dla taty:-)

co do laktatorów to jakbym codziennie recznie miała to chyba by mi rece odpadły hehe:-) ale raz na jakis czas...:-)
ja jutro ide do ginki zobaczymy co powie co doradzi..:-)
ja za ok. rok chcialabym o drugiego maluszka sie starac wiec narazie jakis radykalnych srodków nie chce:-)

dzien dobry
w koncu sie zebralam do pisania
dzis byla z maly w centrum handlowym , nicolas spal caly czas
kupilam mu duzo rzeczy miedzy innymi stroj mikolaja taki jak u misi na zdjeciach
slodki

co witaminy D3 to tutaj podaje sie od pierwszego dnia az do roku codziennie

nocki wygladaja generalnie tak samo karmienie 8, 12 i okolo 4 pozniej 8

odnosnie zabespieczenia to pewnie skonczy sie na tabletkach

dziewczyny czy macie juz prezenty dla wszystkich mi jeszcze brakuje ;( a szczegolnie pomyslow
w sobote lece do polski i jakos marnie widze zakupy .....

reklama
mirka nie cgce Cie straszyc ale teraz w cntrach handlowych jesy total amok
jak na zakupy to najlepiej w tyg i rano

ja wiekszosc prezentow mam:
moj m: perfumy CK euphoria, szczoteczka elektryczna full wypas ;-)
mama : perfumy cacharel amor amor, pizama z hm i buty takie sportowe na snieg
tata: wklady do golarki braun takie do czyszczenia i ksiazka
siostra i jej malz: album o baroku z kolekcjonerskiej serii taschena
babcia: porcelanowa puszka na herbate plus herba of kors
ciocia: sexi bluzka
ignacy dostanie cos z fischer price i konika na biegunach

zostala mi mala, wujek i kuzyn plus kuzynka ale to juz luzik

ja zawsze wczesniej kupuje i sukcesywnie, zeby nie wydawac kupy kasy na raz i nie kupowac tego co wpadnie w rece

bylam u lekarza
mala kluska wazy 4300 czyli prawie kilo w gore
poza tym wsio ok
dostalismy skierowanie do ortopedy i kardiologa profilaktycznie bo jakies szmery male ma ale lekarka kazala sie nie martwic bo tak sie zdarza

w sr jedziemy do dziadkow- w koncu zobacze swoje pierwsze dziecko

co do anty to ja zdecydowanie mirena czy jakk to sie teraz zwie lady insert
nastepne za minimum 5 lat :cool2:

Do góry