reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
mi szara też się spodobała ale postanowiłam wziąc niebieską, bo ma byc na oficjalne wyjście- w końcu iobrona ma się raz w życiu. A mam granatowe butki- te od sprzedawcy ehtele :) będzie ładny komplet.

reklama
też na nie zerkałam ale, że zakupiłam 4 pary legginsów różnej długości, to już mi więcej nie potrzeba ciuszków na bebzonik. Niedługo i tak trzeba się będzie z nim pożegnać.

Dziweczyny, oto spis rzeczy, które poradziły mi położne podczas pobytu w szpitalu:
1. Majtki do porodu z siatki do WIELOKROTNEGO użytku lub takie majciochy do okresu bawełniane, NIE jednorazowe.
2. OILATUM do kąpieli dla maluszka. I nie potrzeba NIC więcej. Żadnych szamponów, oliwek do smarowania.
3. Pieluszki z Biedronki DADA - dobre jakościowo i niedrogie!
4. Chusteczki nawilżane TAMI - niedrogie, dobrze nawilżone, nie uczulają.
5. Zamiast spirytusu 70% (trudno dostać) kupić "piersiówkę" czystego spirytusu w alkoholowym i rozrabiać w stosunku 2 łyżki spirytusu/1 łyżka przegotowanej wody.

Mam zamiar sie zaopatrzyć w powyższe :tak:

Nam położna podała zamiennik spirytusu - OCENISEPT areozol do pielęgnacji pępka. Plusem jest łatwość i higiena użycia. Minus to cena, taki areozol kosztuje ponad 20zł.
Do tej listy dodałabym jeszcze TANTUM ROSA do pielęgnacji krocza po porodzie.
Ewentualnie kółko do siadania, koszt koło 20zł, a czyni wielką różnicę podczas pierwszych dni i tygodni po.
Jeśli chodzi o rzeczy dla maluszka, to trzeba się dowiadywać w szpitalu, w którym planujemy poród. Są szpitale, co żądają wszystkiego, są takie, co zapewniają kaftaniki, rożki itp.

ja w szpitalu ani spirytusu ani płynów do kąpieli nie musiałam miec

fajny zakupu fiuufiuu ja już nie kupuję ciuchów ciążowych, zostało mi niewiele będę się wciskąć w to co mam hehhe

Dostałam taką listę ze szpitala, co muszę wziąć dla dzidzi:

1. Mleko NAN 1 - 1 op.
2. Glukoza w proszku - 1 op.
3. Spirytus 95% - 100 ml
4. Butelka -1
5. Gryzaczek-smoczek - 1
6. Sudocrem lub linomag
7. Chusteczki nawilżane do pośladków
8. Pampersy - 1 op.
9. Pieluchy tetrowe - 7 szt. (dużo nie???)
10. Becik - 1 szt.
11. Czapeczki - 2 szt.
12. Skarpetki - 2 pary
13. Ręcznik kąpielowy - 1 szt.
14. Kaftaniki - 5 szt.
15. Koszulki - 5 szt.
16. Śpioszki - 3 szt.
17. Mały gęsty grzebień
18. Hypoalergiczny płyn do kąpieli do 1 m-ca życia
19. Hypoalergiczny szampon do włosów

Ciamajdka dla mnie powariowali na łatwizne ida widzę
i ten nan...wszedzie prawie nan daja dzieciaczkom..ech reklama

reklama
Fiuu śliczna ta tunika! Gdybym nie dostałą tylu ciuchów to bym sobie pewnie ją też zakupiła ;-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry