reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
bephantem róniez polecam
i na sutki i na suchą skórkę bo często sie łuszczy dzieciaczkom a nawet do pupci

chusteczki u mnie najpierw beda bambino potem przejdziemy na tańsze np gaga

podkłądy mi wystarczyły 2 po 10 i zostało mi ich 4 szt po 3 dniach uzywałam granatowych podpasek belli..pewnie gdybym od razu chodzila krocej uzywalam bym podkładów (1 dzien zupelnie bez niczego..ale ja po cc wiec lezalam)

reklama
moniczko i rozalko dziękuję:-D

a podkładów poporodowych ile paczek bierzecie?

U nas w szpitalu dają podkłady,ale jedna paczke wezme wrazie "wu",do domu kupie 2 paczki.Potem to tylko wieksze podaski mi starczały i jakos wygodniej było.

Ja w pierwszej ciazy niepotrzebnie nakupowalam podkladow bo okazalo sie, ze w szpitalu wystawiane sa dla pacjentek i kazda sobie bierze ile potrzebuje. Takze kupie chyba tylko jedno opakowanie na wszelki wypadek. W domu mialam zwykle podpaski juz.

Tak...z podkładami też nie będę szaleć. Używalam ich tylko w szpitalu a w domu podpasek. Komfort był dla mnie jednak bardzo ważny. Unikałam tylko tych z "siateczką" (a'
la always) bo mocno raniły szwy. chyba Naturella najbardziej mi odpowiadają.
(oJEJ,ja już nie pamiętam jak to jest mieć okres :p ).

Kochane Mamuśki właśnie wzięłam katrke i pięknie wszystko spisałam jakie kremy, maści, wszystko kupie wg wskazówek, podkłady 1 paczke, bo u mnie sa w szpitalu,a potem podpaski maxi też bez siateczki, bo jakoś sie pocę w tych siateczkowych bardziej .

A czy możecie mi polecić stronke na te majtki poporodowe z all??? czy może w aptece też sprzedają nie wiecie???

Bombusiu w aptece też kupisz... jak zakupisz u sprzedającego tylko majtki to bez sensu płacić za przesyłkę
ja wszystkie kosmetyki dla siebie i małego kupię w aptece internetowej...towar odbierasz w aptece u siebie (wybierasz aptekę)
taką poleciła Pajeczka
portal o zdrowiu i apteka online

Zdecydowałam się na zakup zamiast szamponu i płynu do kąpieli - żelu do mycia z HIPP (uniwersalny do włosków i ciała)

KOSMETYKI dla mnie i Olka:

1 podkłady na materac 3szt. 90/120 - 9zł
2. żel do mycia hipp - 20,78 zł
3. bephanten na sutki i odparzenia 100g - 34,34 zł
4. sudocrem 60g - 10,98 zł
5. krem do buzi i ciała HIPP - 10,37 zł
6. frida do nosa - 21,88 zł
7. filtry do fridy - 2,64 zł
8. patyczki cleanic 200szt. - 2,84 zł
9. waciki bawełniane bella 120 szt. - 4,61 zł
10. Chusteczki nawilżane bella happy 2x - 14,4 zł (tu jeszcze nie wiem czy Bambino czy Nivea)
11. pieluchy 2x huggies newborn - 80 zł
12. spirytus 70% do pępka - 3 zł
11. majtki poporodowe 5szt Canpol - 7,1 zł
12. podpaski naturella 20szt - 5,54
13. podkłądy poporodowe 2x bella - 7,76
14. tantum rosa - 8,8

SUMA: 244,04

CZY O CZYMŚ ZAPOMNIAŁAM??? :p:p:p

Ostatnia edycja:
Bardzo Wam dziewczynki dziękuję za pomoc już jestem mądra:) jesteście niezastapione, boze przy adim to nie marzyłam o komputerze, Video mieliśmy i to był szał, hit itd....a teraz nawet mi do domu przyniosą paczki:)
Jutro sobie będe zamawiała różności, bo chcę też zamówić podgrzewacz mam taki za 28 zł upatrzony na all:)

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry