reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Wiem Bambusiu, ale chcę karmić piersią i zrobię wszystko, aby tak było.
Po pierwsze, bo mleko matki to nieocenione dobro dla maluchów,
a po drugie finanse, bo przy dwójeczce, to trochę potrzeba mleka,
a u nas jest bardzo drogie.

załamałam się jak poczytałam wszystko co chciałybyście kupić... ja się nie wyrobię:/

ja zas kupie jednorazowe majty..po cc ciezko sie schylac a co dopiero nogi podnosic wiec rozerwe i tyle;-)

a poduszek do karmienia wam troszku zazdraszczam..pamietam jak mnie kregoslup bolał masakra

Dziweczyny, oto spis rzeczy, które poradziły mi położne podczas pobytu w szpitalu:
1. Majtki do porodu z siatki do WIELOKROTNEGO użytku lub takie majciochy do okresu bawełniane, NIE jednorazowe.
2. OILATUM do kąpieli dla maluszka. I nie potrzeba NIC więcej. Żadnych szamponów, oliwek do smarowania.
3. Pieluszki z Biedronki DADA - dobre jakościowo i niedrogie!
4. Chusteczki nawilżane TAMI - niedrogie, dobrze nawilżone, nie uczulają.
5. Zamiast spirytusu 70% (trudno dostać) kupić "piersiówkę" czystego spirytusu w alkoholowym i rozrabiać w stosunku 2 łyżki spirytusu/1 łyżka przegotowanej wody.

Mam zamiar sie zaopatrzyć w powyższe :tak:

Ostatnia edycja:

Jak najbardziej masz rację , ja też bym chciała karmić do pół roku, ale jak się ma dobre chęci to już połowa sukcesu:)
załamałam się jak poczytałam wszystko co chciałybyście kupić... ja się nie wyrobię:/

Ciamajdko nie wszystko jest tu potrzebne z tych list, wierz mi, ze z częsci rzeczy nawet nie skorzystasz. Kup to naprawde najpotrzebniejsze artykuły dla maluszka i do szpitala i wcale sie nie denerwuj, ja już sie opanowałam, bo też byłam w panice:)
Dziweczyny, oto spis rzeczy, które poradziły mi położne podczas pobytu w szpitalu:
1. Majtki do porodu z siatki do WIELOKROTNEGO użytku lub takie majciochy do okresu bawełniane, NIE jednorazowe.
2. OILATUM do kąpieli dla maluszka. I nie potrzeba NIC więcej. Żadnych szamponów, oliwek do smarowania.
3. Pieluszki z Biedronki DADA - dobre jakościowo i niedrogie!
4. Chusteczki nawilżane TAMI - niedrogie, dobrze nawilżone, nie uczulają.
5. Zamiast spirytusu 70% (trudno dostać) kupić "piersiówkę" czystego spirytusu w alkoholowym i rozrabiać w stosunku 2 łyżki spirytusu/2 łyżki przegotowanej wody.

Mam zamiar sie zaopatrzyć w powyższe :tak:
Bardzo wskazówkowa lista i konkretna:)
Tylko masz tam zabrać ten rozrobiony spirytus???

Bombusiu, myślę że można rozrobić na miejscu w szpitalu.

I zapomniałam dodać:
6. LINOMAG zamiast sudocremu. Lżejsza konsystencja oraz cena :)

Dobranoc Kobietki :-) Ja padam z nóg, byliśmy kupić mikrofalówkę i się ochodziłam, więc idę leżeć/spać :-):-):-)

reklama
Dasz radę,moja kumpela karmiła bliżniaki do 9 miesiaca.
Ale czasem maluchy zaskakuja,znajoma mi opowiadała,ze jej maleństwa budziły sie do karmienia na zmiane i zero problemu w takim razie.:tak:

Super,sliczna.
Zapisałam sobie,bo mnie teraz kusi by kupic.:tak:
Jaki kolor wybrałas,bo mi szara sie podoba.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry