reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Tez myslalam o tym termoopakowaniu :tak:
Przy corci mialam takie styropianowe, ogolnodostepne w sklepach dziececych, ale kiepskie bylo, nie polecam. O cos w tym stylu http://allegro.pl/item1008838445_termoopakowanie_na_wszystkie_butelki_tanio_gratis.html

rozalko daj znac jak wyglada wewnatrz to opakowanie - ze zdjec wydaje sie, ze tutaj nie ma styropianu.

A co do laktatora to chyba tak na 90% podjelam juz decyzje, ze bedzie to elektryczny Tommee Tippee a nie Medela. Bedzie przynajmniej pasowal do butelek.

Załączniki

• c1cb6b28ce514426med.jpg
    c1cb6b28ce514426med.jpg
    53,6 KB · Wyświetleń: 31
Ostatnia edycja:
Świetne to opakowanie :tak: Rozalko, daj proszę jak możesz znać czy pasowałyby do tego opakowania inne butelki, konkretnie AVENT mnie interesuje ;-) avent niestety ma tylko takie torby na dwie butelki (myślę, że jak się włoży jedną to nie będzie dobrze trzymać), albo na jedną zwykłe styropianowe :dry:

Świetne to opakowanie :tak: Rozalko, daj proszę jak możesz znać czy pasowałyby do tego opakowania inne butelki, konkretnie AVENT mnie interesuje ;-) avent niestety ma tylko takie torby na dwie butelki (myślę, że jak się włoży jedną to nie będzie dobrze trzymać), albo na jedną zwykłe styropianowe :dry:

Trzeba by napisać do jakiegos sprzedawcy,bo nie mam pojecia.

też myślałam nad zestawem, ale dochodzę do wniosku, że nie potrzeba mi aż tyle butelek i smoczków. Kupię na razie jedną 125ml i jedną 260ml i myślę, że wystarczy ;)

A co do smoczków uspokajających to wiecie coś na ten temat czy lepiej kupić 0-3mc czy spokojnie można 0-6mc ?? Kurczę... kiedyś to był jeden smok używany dopóty dopóki się nie rozleciał :D Czy ja będę pamiętać o wymianie smoka po 3 miesiącu??? JAk to jest??

Ja kupie chyba zestaw startowy Tommee Tippee :tak: Tylko nie wiem czy przed porodem czy moze jednak troszke pozniej, bo przy laktatorze bede miala juz jedna.
Wiem, ze przy corci im wiecej butelek tym lepiej, bo nie musialam wiecznie na biezaco ich myc, szczegolnie noca.
Chociaz oczywiscie pierwsze miesiace chcialabym karmic piersia, a jak bedzie to wyjdzie w praniu ;-)

A co do smoczków uspokajających to wiecie coś na ten temat czy lepiej kupić 0-3mc czy spokojnie można 0-6mc ?? Kurczę... kiedyś to był jeden smok używany dopóty dopóki się nie rozleciał :D Czy ja będę pamiętać o wymianie smoka po 3 miesiącu??? JAk to jest??

Myślę, że lepiej mniejszy...będzie dla malucha bardziej komfortowy więc wzięłam 0-3...
podobno higienicznie jest zmieniać smoczek częściej...zresztą myślę, że oczywiście w zależności od tego jak często będzie używany, zużyje się wcześniej...a jak dal dziecka będzie za mały to ja po prostu wypluje...
nie przejmowałabym się tym za bardzo:p

ja kupiłam dwie butelki 260 ml. a z laktatorem dojdzie jeszcze taka 125 ml. więc stanowczo wystarczy...też zamierzam karmić piersią, ale różnie to czasem wychodzi...

reklama
black_opal uwierz mi, że będziesz pamiętać... nie wiem jak jest z tymi smoczkami co mają taki brązowy kolor tego "cycnika", mojemu synkowi kupowałam tylko te z przezroczystym bo mi się wydawały... smakowitsze :p no i w tym przezroczystym było widać jak smoczek już jest na tyle zużyty przez ulewanie, ciumkanie i ciągłe wypadanie na podłogę ;) do tego stopnia, że wygotowywanie go po prostu nic nie daje... a poza tym smoczek 0-3 śmiesznie wygląda na pucatej buźce 4-miesięcznego bobaska :D i na przykład Olek rósł jak pączek na oleju i jak smok był za mały to zaraz odciskał mu się na polikach ;) Moje dziecko samo zrezygnowało ze smoczka około 9 miesiąca i do tego czasu przerobiliśmy 4 albo 5 smoczków (a miał zawsze jeden, bo czasem się kupuje na przykład dwa i generalnie lepiej mieć zapas żeby w razie zguby zatkać rozdarty ryjek. wiem- sprawdziłam ;))

a jeszcze do listy zakupów dopiszcie sobie kobietki z takich prozaicznych przedmiotów mały kosz na zużyte pieluchy i worki do niego... być może to oczywiste, być może inne mamy zawijają pieluszkę, a później wynoszą do swojego zbiorczego kosza - różnie to bywa. U mnie zdaje egzamin kosz przy łóżeczku. Jest mały i często opróżniany, stoi przy miejscu gdzie przewijam Olka i co najważniejsze nie ma poważnego zagrożenia katastrofą ekologiczną w związku z zalegającą bombą atomową jaką potrafi zrzucić niemowlę - kto ma dzieci ten wie ;)

z cyklu zakupy na później polecam taki zestawik: http://www.allegro.pl/item974085648_tommee_tippee_2_miseczki_lyzeczka_8m_super.html u nas sprawdziło się szczególnie podczas wyjazdów - Olo do dziś zajada z tych miseczek poranną kaszkę ;)

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry