reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
starlet jeśli chodzi o smoczki uspokajające to przeczytałam gdzieś na forum, że producent wycofał ze sprzedaży te dla dziecka powyżej 3 mieś życia. Dlatego nie warto przyzwyczajać dziecka do tego smoczka bo potem będzie problem:-):-) Ale tę informację trzeba sprawdzić...
Właśnie dlatego wzięłam smoczki puree...

A co z smoczkami np. Canpol? widzę, że kosztują bardzo mało jakieś 4-5zł pytanie czy te smoczki są dobre...ja wolałam nie ryzykować i wzięłam takie porządniejsze...no ale ja mało na tym się znam...:-):-)

reklama
ehtele mój Olo najpierw miał ten z zestawu Fisher Price, później przestawiłam go na NUK'a i już tego używał dopóki sam nie odrzucił smokusia w 9 miesiącu... ogólnie przy wyborze smoczka kierowałam się tym, żeby była taki przezroczysty, bo te takie brązowe starodawne mnie obrzydzają strasznie nie wiem czemu... praktycznie tylko to decydowało :p dziecko i tak samo "wybiera" czy chce korzystać ze smoka czy nie i z jakiego ;) ciężko trafić w gust. Fisher był super, tylko często wypadał małemu z dziubka i dlatego kupiliśmy NUK.

Ja na początku kupowałam Canpol, a teraz Nuk. Mam podobnie jak Marulka- też mnie obrzydzają te brązowe. Jak dla mnie Canpol był oki, ale Nuk bardziej mi się podoba i dłużej go używamy.

EHTELE jaką cudowna listę zrobiłaś, :szok::happy:i u jednego sprzedawcy będę zrzynać ile wlezie, normalnie o wszystkim pomyslałaś, jak coś wstawiaj dalej,bo Twoja koleżanka z forum, która ma już takiego dużego syna nic nie pamięta:no::no::-)

Bambusia mam ten sam problem:-D
tyle ze ja jeszcze co nie co pamiętam :-D:tak: a listę znalazłam w necie, tyle ze po niemiecku ;-)

starlet jeśli chodzi o smoczki uspokajające to przeczytałam gdzieś na forum, że producent wycofał ze sprzedaży te dla dziecka powyżej 3 mieś życia. Dlatego nie warto przyzwyczajać dziecka do tego smoczka bo potem będzie problem:-):-) Ale tę informację trzeba sprawdzić...
Właśnie dlatego wzięłam smoczki puree...

A co z smoczkami np. Canpol? widzę, że kosztują bardzo mało jakieś 4-5zł pytanie czy te smoczki są dobre...ja wolałam nie ryzykować i wzięłam takie porządniejsze...no ale ja mało na tym się znam...:-):-)

Nie polecam Canpola,są beznadziejne jakościowo.

EHTELE jaką cudowna listę zrobiłaś, :szok::happy:i u jednego sprzedawcy będę zrzynać ile wlezie, normalnie o wszystkim pomyslałaś, jak coś wstawiaj dalej,bo Twoja koleżanka z forum, która ma już takiego dużego syna nic nie pamięta:no::no::-)

Stanowoczo to jest wszystko co nasze maleństwa na początku potrzebują. Dorzucam jeszcze:
fridę do noska i komplet filtrów wymiennych do fridy:)
plus kosmetyki:
coś do kąpieli: zdecyduję się na hipp albo ziaję
szampon też hipp albo ziaja
do pupy na odparzenia bephanten i sudocrem
balsam do ciała
sól fizjologiczna
spirytus 70% do pępuszka
patyczki
waciki bawełniane
chusteczki nawilżane
pieluchy
paklanki (woreczki na zużyte pieluchy) to tylko na wyjścia (tu pytanie czy doświadczone mamusie mogą potwierdzić, że są potrzebne) ???????????????????
2x ceratka pod materac
podkłady do przewijania

wszystko:)

Ostatnia edycja:
paklanki (woreczki na zużyte pieluchy) to tylko na wyjścia (tu pytanie czy doświadczone mamusie mogą potwierdzić, że są potrzebne) ???????????????????

Nigdy nie kupowalam i nie uzywalam ;-)
Tak samo nie kupowalam podkladow do przewijania, bo mialam w torbie od wozka taki podklad i jego na wyjsciach uzywalam :-)

reklama
Tez nie używałam Paklanków,ale zwykłe woreczki małe,taniej wychodziło.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry