reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Shyla same masz śliczności:) Ty to masz nosa do zakupów :DJa gdy tylko ktoś będzie coś chciał dzióbulkowi kupić (jak się szczęśliwie urodzi itp.) to będę prosiła o większe ciuszki:)

reklama
dziękuję :-)
Ja właśnie jestem na etapie kupowania większych ciuszków , bo takich na początek to mam już mnóstwo ;)

widzę, że Wy szalejecie:-)

Milusiu cudeńka już masz...
shyla Ty to rzeczywiście nosa mas niezłego...

a oto moje dzisiejsze zakupy u jednego sprzedającego w sumie z przesyłką 316zł ale większość takich niezbędników jest...

1.10 szt. pieluch tetrowych 14,90
PIELUCHY białe TETROWE tetra 70x80 +GRATIS (995112593) - Aukcje internetowe Allegro

2. 2szt. okrycia kąpielowe 100cmx100cm 2x31,90
OKRYCIE KĄPIELOWE wielkie BABYONO 100x100 new (999036251) - Aukcje internetowe Allegro

3. łyżeczka do lekarstw 5,90
NUBY Łyżeczka do lekarstw 0m+ NIEZBĘDNA new (1004476943) - Aukcje internetowe Allegro

4. termometr elektroniczny z miękką końcówką 18,90
Termometr elektroniczny BabyOno miękka końcówka (1000603745) - Aukcje internetowe Allegro

5. 2szt smoczek silikownowy AIR Tippee Toomie 19,99
Tippee SMOCZEK silikon AIR 0-3m. 2 szt. PROMOCJA (990755459) - Aukcje internetowe Allegro

6. 2szt butelek 250 ml tej samej firmy 39,90
Tippee BUTELKA 260 ml 2 SZT 0% Bisphenolu+SMOCZKI (990350619) - Aukcje internetowe Allegro

7. wanienka 100cm 21,99
(tu też Wam polecam patrzenie na rozmiar bo masę jest tańszych ale mniejszych)
Kolorowa WANNA wanienka PRIMA BABY 100 cm NEW (990352383) - Aukcje internetowe Allegro

8. mata do wanienki 12,99
Duża GĄBKA antypoślizgowa DO WANNY kąpieli MAX (993700261) - Aukcje internetowe Allegro

9. kocyk mikrofibra 2x 29,99
KOCYK z mikrofibry BABYONO 90x110 kolorki CIEPŁY (987857578) - Aukcje internetowe Allegro

10. szczotka do mycia butelek i smoczków 5,40

SZCZOTKA do BUTELKI i SMOCZKA Canpol 2/412 TANIO! (987859723) - Aukcje internetowe Allegro

11. szczotka do włosków z miękkiego włosia plus grzebyk 6,49
Babyono SZCZOTKA z miękkim włosiem +GRZEBYK żyr (1000603598) - Aukcje internetowe Allegro

12. zestaw nożyczki, cążki, pilniczek 9,49
Zestaw NOŻYCZKI CĄŻKI PILNICZEK Canpol +GRATIS (993700210) - Aukcje internetowe Allegro

13. szczoteczka do zębów na palec 5,6 (podobno rewelacja do czyszczenia buźki i przyzwyczajania dziecka do mycia ząbków);-)
SZCZOTECZKA do zębów NA PALEC Canpol PROMOCJA!!! (990755479) - Aukcje internetowe Allegro

14. pojemniki na smoczek 2x 5,99
POJEMNIK na smoczek Canpol KOLORY! 13/108 new (999037789) - Aukcje internetowe Allegro

15. gąbka do mycia maleństwa 3,10

GĄBKA do kąpieli FROTKA Canpol 43/103 KOLOROWA (1000603612) - Aukcje internetowe Allegro

Moje przemyślenia po wertowaniu netu, to po pierwsze:
na smoczkach i butelkach nie warto oszczędzać bo mają one wpływ na komfort i zgryz naszego maleństwa:-D:-D:-D

Po drugie kocyki i okrycia kąpielowe muszą być mięciutkie (a takie trochę drożej wychodzą) bo dziecko est wrażliwe na materiały i trzeba mu ułatwić przystosowanie się do tej szorstkiej rzeczywistości...kąpiel na początku jest dla dziecka nie przyjemna więc trzeba to załagodzić miękkim ręczniczkiem:-D:-D
Na tych więc rzeczach nie oszczędzałam:-p:-p

ps. Wstawiła listę bo któraś to może wykorzystać i zrobić zakupy u tego samego sprzedającego..:-D:tak::tak:

ehtele lista naprawdę spora Twoich zakupów :-)
Bardzo się przyda :tak:- bo ja już zapomniałam co taki delikatny maluszek potrzebuje :-D
Tylko ja z takimi zakupami powstrzymuję się na przełom czerwca - lipca a to ze względu na wydatki związane z majową komunią mojej Zuźki :happy: a ich lista jest również imponująca ...... hihi:laugh2:
Pozdrawiam :-)

Ja tylko chcialam dodac, ze na poczatek to wystarcza butelki 125ml, bo o ile dobrze pamietam to maluszek pije tak po ok. 50ml mleczka ledwo, chyba ze cos juz zdazylam zapomniec ;-) Dopiero potem wypija wiecej. Oczywiscie pisze o sytuacji gdyby okazalo sie, ze nie karmi sie piersia od poczatku ;-)

Ehtele Fajna lista, bardzo przydatna :-) Ja teraz czekam na swoją wypłatę do końca miesiąca i też zaczynam szaleć ;-)

nervita to co byś jeszcze dokupiła? Do tej listy dojdzie jeszcze firda do noska i oczywście kosmetyki kupię osobno:)
starlet właśnie zamierzam karmić piersią, więc te butelki są tak na wszelki wypadek więc wolałam kupić większe bo z czasem większe będą potrzebne:)
bogusiu spędziłam nad tę listą dobre kilka godz. Po pierwsze żeby ustalić co potrzebne po drugie żeby wszystko było u jednego sprzedającego:)

co do wielkości butelek to ja na początek miałam dwie 150 ml a potem jedną 260 ml z której córcia korzysta do dzisiaj :sorry2:z tym że przez pierwszy rok karmiłam jednocześnie piersią i butelką:tak:

ethele ale sie obkupiłas,super.Wiekszosc kupuje tej samej firmy.
shyla wow!

reklama
Ja mialam 2 male butelki i 2 duze (powiem, ze to ulatwienie bo nie trzeba np. w nocy biegac i myc jak ma sie jedna tylko, bo w zapasie zawsze jest kolejna ;-)). Pierwsze 2 miesiace karmilam piersia, a kolejne dwa trybem mieszanym.
Jak mala skonczyla rok wyrzucilam butelki i przeslismy na bidon, bo nie chcialam by tak dlugo ciagnela ze smoczka.
Bidony mielismy Tommee Tippee a butelki Aventu i teraz zamierzam postawic calkowicie na TT :tak:

Smoczka uspokajajacego tez chce sprobowac TT, aczkolwiek chcialabym tym razem aby w miare mozliwosci go uniknac, oczywiscie jesli bedzie to mozliwe. Przy corce nie mialam w ogole kupionego, ale polozna w szpitalu kazala kupic i dac no i potem walczylismy z tym smokiem dwa lata. Wiec jak teraz by sie udalo go uniknac to bym sie cieszyla ;-)

Tak a propos smoczka wczoraj widzialam na spacerze 3-latka na rowerze ze smoczkiem w buzi.....dla mnie okropne.

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry