reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Wasze odpowiedzi o spaniu z dzieckiem to tak jakby kobiety, które straciły dzieci w ten sposób nie uważały na nie. A to tak nie jest.
Moja koleżanka odłożyła córeczkę do łóżeczka i wyszła do kuchni po butelkę - to było w trakcie dnia. Nie było jej może 2 minuty i jak wróciła to dzidziuś już nie oddychał i nic nie pomogło.
To było jej drugie dziecko i wiedziała jak się opiekować maluchem.
Nawet naukowcy nie znają przyczyny tego przykrego zjawiska jakim jest syndrom nagłej śmierci łóżeczkowej, bo bynajmniej nie jest to nieostrożność rodziców.

Nie piszę tego złośliwie, tylko staram się przekazać Wam jaki to jest poważny temat.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja napisałam jak u mnie było z pierwszym dzieckiem ,i jak będzie z następnym.Nie napisałam nic o kobietach które straciły dzieci w ten sposób jakby nie uważały na nie. I aby śmierć dziecka została zakwalifikowana jako przypadek SIDS, w przeprowadzonych pośmiertnie badaniach musi zostać wykluczona jakakolwiek choroba, nieszczęśliwy wypadek czy przemoc w rodzinie. W tym celu osoba badająca przyczyny zgonu małego dziecka ( zazwyczaj lekarz ) przeprowadza wywiad z rodzicami dotyczący historii rodzinnej i medycznej, dokonuje badania sceny śmierci, analizuje wyniki przeprowadzonej autopsji. Jeśli w wyniku tych wszystkich działań nie udaje się ustalić przyczyny zgonu, zostaje on uznany jako przypadek SIDS.Zespół Nagłego Zgonu Niemowląt nie jest więc chorobą, jest raczej diagnozą stawianą w pewnych szczególnych okolicznościach śmierci niemowlęcia. Pojawia się nagle i nieoczekiwanie, bez sygnałów ostrzegawczych.

Ostatnia edycja:
Doskonale o tym wiem... Tak jak pisałam - przypadek mojej koleżanki to SIDS. Przecież sobie tego wszystkiego nie wymyśliłam?? Ale dyskusja zbędna. Przeczytałam opinie o tego typu urządzeniach na BB i innych forach i nic więcej mi nie trzeba.

nie sadze żeby ktoś zaczął dyskusje , każdy wyraził swoja opinie na dany temat...

I ja także zastanawiam się nad tym urządzeniem :tak:
Mam już swoje wyrobione zdania na ten temat i wszystko będzie zależało od środków finansowych. :tak:
Jeżeli będzie mnie na to stać to kupię, jeżeli nie, to nie kupię :tak:
Mimo wszystko jest to spory koszt.:sorry2:

Dziś dotarły do mnie te rzeczy i muszę Wam powiedzieć, że jestem bardzo zadowolona :tak: No i nie mogę się napatrzeć na to wszystko.. a czapeczka jaka malusieńka - same słodkości :-D
Polecam tego sprzedawcę :tak:

nie sadze żeby ktoś zaczął dyskusje , każdy wyraził swoja opinie na dany temat...

No dokładnie.

A po co te nerwy od razu?
Ja z kolei nie zamierzam czuć sie winna,że nie kupie tego urządzenia,bo mi na niego nie stac poprostu.Rozważamy z mężem wypożyczenie takiego sprzętu jak już.A,że fakt spania z dzieckiem obniża ryzyko SIDS,to udowodniono naukowo i tyle w tym temacie.
No ale koniec tematu,wyraziłam swoje zdanie.

Wracając do tematu wątku
zakupiłam
180 - Kocyk polarowy NOWOŚĆ!: Sklep Internetowy Baby Fant
ten z kaczuszka
Koc akrylowy PREMIUM 80x110Baby Ono 800
ten z misiem na chmurce.:-)

No dokładnie.

A po co te nerwy od razu?
Ja z kolei nie zamierzam czuć sie winna,że nie kupie tego urządzenia,bo mi na niego nie stac poprostu.Rozważamy z mężem wypożyczenie takiego sprzętu jak już.A,że fakt spania z dzieckiem obniża ryzyko SIDS,to udowodniono naukowo i tyle w tym temacie.
No ale koniec tematu,wyraziłam swoje zdanie.

Wracając do tematu wątku
zakupiłam
180 - Kocyk polarowy NOWOŚĆ!: Sklep Internetowy Baby Fant
ten z kaczuszka
Koc akrylowy PREMIUM 80x110Baby Ono 800
ten z misiem na chmurce.:-)

właśnie ,każdy z nas napisał co myśli , wiadomo nie każdego stać na to i mnie również dlatego będę spać z maleństwem jak z pierwszym dzieckiem i tyle.
śliczne te kocyki i cena również nie zła :-)

reklama
Ja też nie kupię tego sprzętu,bo to jest droga impreza. Moje dziecko będzie spało ze mną. Kiedyś takich rzeczy nie było i ludzie sobie radzili. Teraz wymyślają różne rzeczy i grają na uczuciach rodziców,bo wiadomo,że każdy chce jak najlepiej dla dziecka.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry