reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dzięki Bombusia:D Ja też z niego ściągam, choć miałam robić zakupy dopiero po 30 tc teraz czuję taki przypływ energii, że może chociaż część będę w stanie kupić, boję się, że jak zostawię wszystko na ostatnią chwilę to nie dam rady finansowo:)

reklama
Cześć dziewczynki wrzucam to, co sobie skompletowałam na kartce (co oczywiście muszę kupić) hihihih:)
Moja wyprawunia:D
Ubranka
·Kaftaniki 56 – 3 szt., 62 – 3 szt.
·Koszulki 56 – 3 szt., 62 – 3szt.
·Śpiochy 56 – 2 szt., 62 – 3 szt.
·Czapeczki cienkie 2szt. Czapeczki grubsze 2 szt.
·Pajacyk 56 – 4 szt.
·Skarpetki 5 par
·Rękawiczki łapki 2 szt.
·Ciepły polarowy kombinezonik
·Sweterek 2 szt.

Kosmetyki
·Chusteczki nawilżane,
·Oliwka, balsam do ciała, szampon, Puder, Mydełko, Krem (sudocrem), Proszek do prania
·Waciki i sól fizjologiczna do oczek
·Waciki nasączane spirytusem do przemywania pępuszka

Spacer
·Wózek, buda itp.

·Śpiwór do wózka
·leżaczek
·Torba na akcesoria małego podróżnika
·osłona przeciwdeszczowa
·fotelik do przewożenia malucha autem

Akcesoria

·Pielucha tetra 20 szt. (na przewijak, do ulewania, nawet do przykrycia w letni wieczór), flanela 5 szt.
·Ręcznik z kapturem, duży miękki ręcznik
·Przewijak na łóżko

·Nożyczki z zaokrąglonymi końcówkami
·Termometr do wody i do ciałka

·Butelka
·Smoczek
·Laktator, wkładki laktacyjne
·Stanik dla karmiących
·Myjka frotte
·
·Aspirator bab z nosa

Pokoik
·Łóżeczko (120/60cm), jakaś szafeczka

·Materac najlepiej kokos

·Kołderka, podusia (podusia od 3 miesiąca)
·Prześcieradło 3 szt. (najlepiej frotte nakładane)
·Ceratka
·Rożek
·Pościel 2 komplety
·Kocyk mały i większy ma być mięciutki:D

·Wanienka

milusia lepszy jest spirytus 70 lub 80% do przemywania pępuszka.Też kupiłam gaziki, ale lekarz odradziła
A jeżeli chodzi o ręczniki to ja miałam 4 a mąż jeszcze 2 dokupił(kładłam 2, w jeden zawijałam dzieciątko i jak trochę przeschło przekaładałam na drugi żeby posmarować oliwką,założyć pieluchę itd.)Czasem też były niespodzianki w postaci siusiu czy kupki. Zgadzam się z Puchatką-body są lepsze niż kaftaniki i koszulki,ale Twój mąż już oto zadbał he he:-D Ja też kilka razy dziennie Bąbla przebierałam(czasem nawet w nocy, bo śpioszki zasikutane albo jeszcze lepiej:-D)Nawet w odwiedziny ciuszki na wszelki wypadek brałam, bo różnie to bywało:tak:. Faktycznie lepiej kupić kilka sztuk więcej,bo później to się nie nadąża z praniem i prasowaniem;-)Fajnie tak teraz powspominać:-D

inkaaa4- super mebelki

Ostatnia edycja:
tak racja body są o niebo lepsze..ale..ja npna początku bałam się bardzo że zrobie krzywde dziecku przeciągając przez główkę bodziaka..więc pierwsze dniw domu używałam kaftaników w końcu przekonałam się do body i kaftaniki szt 3 zostały zapomniane;-)
pranie było co dzień!! Malutki to uleją to zabrudza kupką bo wodnita jest (na piersi to bardzo)

i żadne gaziki tylko spirytus..patyczek i ostro przemywac..tzn. mocno wkolo ..ja źle robiłam..zaś bojąc sie że zrobie krzywde..przyszła położna pokazała..to ja beczałam jak głupia (wiecznie beczalam) ze ja to boli..

tak racja body są o niebo lepsze..ale..ja npna początku bałam się bardzo że zrobie krzywde dziecku przeciągając przez główkę bodziaka..więc pierwsze dniw domu używałam kaftaników w końcu przekonałam się do body i kaftaniki szt 3 zostały zapomniane;-)
pranie było co dzień!! Malutki to uleją to zabrudza kupką bo wodnita jest (na piersi to bardzo)

i żadne gaziki tylko spirytus..patyczek i ostro przemywac..tzn. mocno wkolo ..ja źle robiłam..zaś bojąc sie że zrobie krzywde..przyszła położna pokazała..to ja beczałam jak głupia (wiecznie beczalam) ze ja to boli..

Ja na początku używałam całe rozpinane body a jak złapałam trochę wprawy to te przez główkę zakładane:tak:;-)

no fakt tez sa takie
nawet później kupiłamsobie..
wiec warto kupic dziewczyny ;-)
m-f22 :-) słuszna rada

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry