reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Cześć dziewczynki wrzucam to, co sobie skompletowałam na kartce (co oczywiście muszę kupić) hihihih:)
Moja wyprawunia:D
Ubranka
·Kaftaniki 56 – 3 szt., 62 – 3 szt.
·Koszulki 56 – 3 szt., 62 – 3szt.
·Śpiochy 56 – 2 szt., 62 – 3 szt.
·Czapeczki cienkie 2szt. Czapeczki grubsze 2 szt.
·Pajacyk 56 – 4 szt.
·Skarpetki 5 par
·Rękawiczki łapki 2 szt.
·Ciepły polarowy kombinezonik
·Sweterek 2 szt.

Kosmetyki
·Chusteczki nawilżane,
·Oliwka, balsam do ciała, szampon, Puder, Mydełko, Krem (sudocrem), Proszek do prania
·Waciki i sól fizjologiczna do oczek
·Waciki nasączane spirytusem do przemywania pępuszka

Spacer
·Wózek, buda itp.

·Śpiwór do wózka
·leżaczek
·Torba na akcesoria małego podróżnika
·osłona przeciwdeszczowa
·fotelik do przewożenia malucha autem

Akcesoria

·Pielucha tetra 20 szt. (na przewijak, do ulewania, nawet do przykrycia w letni wieczór), flanela 5 szt.
·Ręcznik z kapturem, duży miękki ręcznik
·Przewijak na łóżko

·Nożyczki z zaokrąglonymi końcówkami
·Termometr do wody i do ciałka

·Butelka
·Smoczek
·Laktator, wkładki laktacyjne
·Stanik dla karmiących
·Myjka frotte
·
·Aspirator bab z nosa

Pokoik
·Łóżeczko (120/60cm), jakaś szafeczka

·Materac najlepiej kokos

·Kołderka, podusia (podusia od 3 miesiąca)
·Prześcieradło 3 szt. (najlepiej frotte nakładane)
·Ceratka
·Rożek
·Pościel 2 komplety
·Kocyk mały i większy ma być mięciutki:D

·Wanienka

milusia ja koszulek w ogóle nie używałam wolałam body :tak: co do ilości ubranek to ja z doświadczenia wiem że wszędzie piszą o tym żeby nie kupować za dużo ubranek tych małych bo dzieci szybko rosną i fakt rosną ale też czasem coś się uleje kupka wyleci zdarzy się dzień że zbyt wiele przebierania może nie być ale i my miałyśmy dni z 3 przebiórkami co za tym idzie troszkę ubranek trzeba mieć bo uwierzcie że po porodzie z maluszkiem u piersi pranie to nie będzie rzecz którą będziecie chciały robić codziennie poza tym trzy sztuki to taka garsteczka że nijak to włożyć do pralki :tak::tak::tak: ręczniczki z kapturkiem miałyśmy dwa bo zdarzało się że różne wypadki były po kąpieli :tak:no i o ręcznikach już kiedyś pisałam ale przypomnę się że najlepiej kupować takie 100x100cm my do dziś ich używamy z kapturkiem w rogu ręcznika bo wiem ze ikea ma takie z kapturkiem doszytym do prostokątnego ręcznika

Dzięki Puchatko, no właśnie mój mąż kupił 30 par body:D:D:D:D Dawno się tak nie uśmiałam:D:D:D:D

MILUSIA, ale fajny spis zrobiłaś, przyznaję się, że będę z niego ściągała ile wlezie hihihi:))))!!!!
Ale, że są ręczniki z jakimś kapturkiem to pierwsze słyszę???? No, ale skoro są przydatne to ok!

reklama

Prześliczne te ubranka ja właśnie takie nietuzinkowe lubię, jeszcze na razie nie będę kupowała dopóki lekarz nie powie mi przynajmniej na 80% płci, może teraz 10 marca bardziej sie określi....

Ja też używałam ręczniczka z kapturkiem w jednym rogu, super po kapieli owijasz maluszka jak w rożek ;)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry