reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
starlet- ech... historia długa i nieprzyjemna. W każdym razie porodówka w tym szpitalu jest super a oddzial poporodowy /położniczy...ech szkoda gadać. Przykład dam
"Wie Pani jak sie przebiera dziecko?"
"Nigdy tego nie robiłam"
"To trzeba było sobie kupić lalkę Baby Born i sie nauczyć".

Ekstra,nie? Mam nadzieję,że teraz okażę się mocniejsza i nie pozwole sie tak traktować.:) I mam nadzieję też,że w sali trafią się jakieś miłe panie, bo te z którymi leżałam nie mówiły do siebie nic. Wyobrażacie sobie? Trzy kobiety, troje dzieci i ani słowa! Jak wychodzilam to spytałam tylko jedną jak jej chłopiec ma na imie. Drętwo było i depresyjnie :)

reklama
"Wie Pani jak sie przebiera dziecko?"
"Nigdy tego nie robiłam"
"To trzeba było sobie kupić lalkę Baby Born i sie nauczyć".

:szok::szok::szok::szok::szok:

U nas polozna przyszla i zapytala czy umiemy z mezem przewijac, a my ze chyba damy sobie rade ale jesli pani chce nam pokazac to chetnie skorzystamy i babka nam wytlumaczyla wszystko co i jak. Maja takie zadanie, ze kazdej mamie pokazuja. Tak samo po porodzie przychodzi polozna i pokazuje jak przystawic do piersi, maja ze soba strzykawke z mlekiem i pomagaja zachecic maluszka by ssal piers jednoczesnie wciskajac mu przy brodawce ta strzykawka troche mleka.

Nie no ja naprawde nie moge narzekac.
Owszem byla tam taka jedna malo przyjemna, no ale pomoc zawsze uzyskalismy i nie czulam sie zle w tym szpitalu.

U nas sale sa dwuosobowe i mialam dwie wspollokatorki w trakcie mojego pobytu - bylam 5 dni - i sobie pomagalysmy, jak jedna szla pod prysznic to druga pilnowala dzidziusia, itp.
Faktycznie niefajne doswiadczenia masz.

Zerknij sobie tu: Pieluchy, wychowanie bezpieluszkowe

A tak w ogóle to rodzajów pieluszek wielorazowych jest dużo. Tzw "kieszonki" działają jak pampersy, można też używać tetry i na to otulacz (otulacze służą do przytrzymywania pieluch tetrowych lub polarkowych- same w sobie nie są pieluchami). Na BB też jest kilka tematów o pieluszkowaniu wielorazowym. Na pewno na początek będzie Ci potrzebne około 20-25 pieluch żeby nie stresować się, że zabraknie. Poczytaj o nich- to fajna sprawa :tak:
dziekuje serdecznie za linka.. na pewno skorzystam i poczytam, bo bardzo mnie to ciekawi.. a niestety ciezko o oponie co i jak:)

polianna z pieluszkami bywa różnie niektórzy np. bardzo zachwalają happy a moja Majka ma po nich cały tyłek czerwony wiele rzeczy trzeba przetestować co do cen pieluszek to ja nigdy nie patrzę na cenę opakowania tylko przeliczam na pojedyncze pieluszki i bywało tak że różnica między np. dada z biedronki a pampersami w promocji wychodziła 3 gr a komfort jednak inny :tak:
Ja też zawsze przeliszam na sztuki:tak:, bo na tym promocjach to czasem można wyjść jak...

Zamierzam moje młodsze dziecie nosić w chuście(mam na oku elastyczną,bo łątwo sie zakłada),mam nadzieje,że ułatwi mi to spacerki,czy wyjścia do mamy z dwójką maluchów
mam chrapkę na taka
Chusta elastyczna LENNYLAMB ! + GRATIS wysyłka 0 (934967665) - Aukcje internetowe Allegro

a tu jeszcze fajne cudeńko na spacerki popołudniowe:tak:

Pentelka KURTKA, BLUZA, POLAR M dla CHUSTOMAM ! (908388215) - Aukcje internetowe Allegro
Ktoś ma doświadczenie z chustowaniem dziecka?
Bo ja jestem bardzo "za":-)

O to super,będziemy wymieniać sie doświadczeniami.
Mam troche czasu to jeszcze poczytam,ale jestem zachwycona chustą.:tak:

jasne,ja będę chciała zakupić chustę i ten polar :tak:
wiadomo nawet ze przy większym chodzeniu ciężko dzidzie trzymać na rekach dlugo, dlatego to jest super i myślę ze bardzo wygodne:tak:;-)

Jak byłam niańką dawno temu jako au-pair to w domu w którym mieszkałam używano chusty, coś jak ta CHUSTA NATI 21 KOLORÓW ROZMIAR L - PROMOCJA !!! (918699591) - Aukcje internetowe Allegro i ja również nosiłam 2 miesięczne wtedy dziecię w takiej chuście i muszę Wam powiedzieć, że rewelacja! Ręce wolne więc spokojnie można coś robić, a dzidziuś "przyklejony" do ciała prawie cały czas sobie spał smacznie, bo czuł obecność bliskiej osoby i było mu w tym naprawdę dobrze :tak:

reklama
Przejrzałam ubranka w rozmiarach 62 i mniejszych po córci...nie ma ich jakoś kosmicznie dużo ale są naprawdę śliczne :) Pewnie dokupie 2szt body 56 i napewno kilka body 62 bo po doświadczeniach z Olimpią wiem,że to najszybciej się zużywa a sporo powydawalam, półśpiochy też 56 + 62, jakieś bluzczki z długim rękawem dodatkowo bo mam jedną oraz śpiochy bez rękawów - pewnie z 2 sztuki. :) nie odpuszczę zakupom! Drugi poród ma być latem, tamten był w środku zimy a to spora różnica. Nie mam pojęcia jak ubierać takiego malucha na spacery latem, by się nie przegrzało i nie narazało na namierne promienie słoneczne...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry