reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja też myślę o huśtawce-leżaczku-bujaczku 3w1 do 18kg z Fisher Price, ale to dopiero po porodzie będę wybierać i kupować, wcześniej nie ma sensu. Tak samo z matą edukacyjną. Może ktoś z rodzinki będzie chciał dorzucić się ;-)

Osłonki na piersi mam z Aventu.

reklama
a do mnie wczoraj przyszła paczka z laktatorem i butelkami :) jeżeli któraś szuka laktatora to polecam avent isis. bardzo fajnie leży na cycku, łatwo się rozkłada. zobaczymy jak będzie zasysał. od kilku tygodni zbiera mi się siara, zrobiłam mały test i ledwo co nacisnęłam wajchę to już poleciało.

no i przyszły allegrowe koszule z żyrafkami. materiał ok. zaraz wrzucam do prania bo trochę śmierdzi farbą ;)

Ja też myślę o huśtawce-leżaczku-bujaczku 3w1 do 18kg z Fisher Price, ale to dopiero po porodzie będę wybierać i kupować, wcześniej nie ma sensu. Tak samo z matą edukacyjną. Może ktoś z rodzinki będzie chciał dorzucić się ;-)

Osłonki na piersi mam z Aventu.

Starlet czy to są takie osłonki pomagające przy karmieniu???? A gdzie kupiłaś????

A moj teściu powiedział mi wczoraj, ze kupi małemu mate deukacyjną, bo mnie sie to strasznie podoba, więc b. sie ucieszyłam:))))

Ostatnia edycja:
mam pytanie jeśli chodzi o ochrone materaca przed siuśkami...

które kupować najlepiej?
Podkłady chłonne Tena Bed Plus, 60 x 90 cm, 5 szt - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie
Al Bis, podkłady, 90 x 120 cm, cerata, 1 szt - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie

czy lepiej takie?
PODKŁADY DO PRZEWIJANIA 6-WARSTWOWE NAJTANIEJ (1074760776) - Aukcje internetowe Allegro

chodzi mi o to jak dziecie lezy w łóżeczku i spi, i żeby nie zasiusiało materaca....

czy może macie cos innego do zaproponowania w korzystnej cenie:p?

co myślicie o tym? to juz do przewijania...http://www.allegro.pl/item1113732119_duze_kolorowe_podklady_do_przewijania_12_szt.html

Ostatnia edycja:
Ciamajdko ta ceratka właśnie z doz-a ;-)

co do oslonek..u nas o dupe rozbić były..kupiłam w szpitalu aventowskie nie pomogly poprostu trza zacisnac zeby i karmic az sie zahartuja;-)

co do mat..moja starsza miała ją w poważaniu

co do huśtawki fp polecam..córka dostała taką od przyjaciół moze samo hustanie nie bylo dla niej rewelacja ale jako lezaczek dla mnie super..i do karmienia poczatkowego tyz..

ciamajdko - my mamy taki ochranaicz nie przepuszczajacy wody i oddychajacy. ale nie jest to cerata, bo cerata nie przepuszcza powietrza, a materac musi oddychac. i nie mamy na cala powierzchnie materaca - na szerokosc cala czyli 70, ale na dlugosc nie 140 tylko 100 cm.

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry