polianna
Fanka BB :)
Trzy torby - znalazlam fajny spis ale mam kilka zastrzeżeń ( podyktowan doświadczniem z Poznańskiego szpitala)
- koszule zbędne,dają bowiem własny szpitalny fartuch
- majtki na czas porodu? zbędne!!
- podkłady porodowe dostawałyśmy w szpitalu, warto mieć z 2 podpaski na wyjście.
- na czas porodu przybory toaletowe są raczej zbędne...i tak nie pozwalają się ruszyć.
- opaska i gumka - jak najbardziej za.
- gąbka kosmetyczna?? pierwsze słyszę... na porodówce nie ma miejsca na wielkie torby ze zbędnymi rzeczami
- termos,termofor- wg mnie zbędne całkowicie.
- piłki w skarpetce ) hihi. Już widzę minę położnej jak mąż skarpety wyciąga i nimi masuje kręgosłup. Niech facet ręce uruchomi!
- mp3... zależy kto co lubi, ja dostałabym szału słysząc dodatkowe dźwięki.
- coś do picia - absolutnie nie. Nie wolno pić podczas porodu.
- notatnik i długopis ?
po porodzie
- kilka koszul, nie jedna.
- jak majtki to tylko te z siateczki + jedne na wyjście. W szpitalu zabraniali nosić jakąkolwiek bieliznę.
dodałabym jeszcze butelkę z ustnikiem do polewania krocza, tantum rosa do tegoż również
Dla dziecka w szpitalu:
zalży od szpitala z tymi ubrankami. W moim ubierali malucha w szpitalne ubrania,miałam więc tylko przygotowane ubranka na wyjście. Tak samo z kosmetykami- sami kąpali, więc zbędne były wszelkie kosmetyki oprócz kremu do pupy i chusteczek nawilżonych.
-szczoteczka do wlosów )) to ci dopiero. Bez sensu.
- koszule zbędne,dają bowiem własny szpitalny fartuch
- majtki na czas porodu? zbędne!!
- podkłady porodowe dostawałyśmy w szpitalu, warto mieć z 2 podpaski na wyjście.
- na czas porodu przybory toaletowe są raczej zbędne...i tak nie pozwalają się ruszyć.
- opaska i gumka - jak najbardziej za.
- gąbka kosmetyczna?? pierwsze słyszę... na porodówce nie ma miejsca na wielkie torby ze zbędnymi rzeczami
- termos,termofor- wg mnie zbędne całkowicie.
- piłki w skarpetce ) hihi. Już widzę minę położnej jak mąż skarpety wyciąga i nimi masuje kręgosłup. Niech facet ręce uruchomi!
- mp3... zależy kto co lubi, ja dostałabym szału słysząc dodatkowe dźwięki.
- coś do picia - absolutnie nie. Nie wolno pić podczas porodu.
- notatnik i długopis ?
po porodzie
- kilka koszul, nie jedna.
- jak majtki to tylko te z siateczki + jedne na wyjście. W szpitalu zabraniali nosić jakąkolwiek bieliznę.
dodałabym jeszcze butelkę z ustnikiem do polewania krocza, tantum rosa do tegoż również
Dla dziecka w szpitalu:
zalży od szpitala z tymi ubrankami. W moim ubierali malucha w szpitalne ubrania,miałam więc tylko przygotowane ubranka na wyjście. Tak samo z kosmetykami- sami kąpali, więc zbędne były wszelkie kosmetyki oprócz kremu do pupy i chusteczek nawilżonych.
-szczoteczka do wlosów )) to ci dopiero. Bez sensu.