reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
ja zdecydowałam, że na razie kupujemy jeden duży zestaw pościeli, bo na początku maluch i tak będzie spał w rożku albo pod kocykiem. poza tym kuzynka niedługo "przerzuci" córcię z łóżeczka na tapczanik, i mówiła, że mam nie kupować za dużo pościeli, bo ona ma kilka kompletów z ochraniaczami. więc na razie tylko jeden zestaw i kilka prześcieradeł.

a pszczółki świetne :)

andzia kochana.. tylko ze wlasnie moja kolezanka po kazdym przewinieciu dzidzi uzywa sudorcream do pupy i pozniej linomag masc w pachwinkach i tak za kazdym razem po kapieli i przy kazdej zmianie pieluszki..
Wiec teraz sie pogubiłam co gdzie uzywac.. i jak i kiedy

Stanowczo to jest głupota - dziecko nie potrzebuje tylu kosmetyków to jest na prawdę wręcz niedopuszczalne po co w pachwinach linomag? chyba że zwykły nawlżający a+e choć i to uważam za niezdrowe!!!! Jak najmniej chemii, kosmetyki tylko wtedy kiedy coś się pojawi, ale jeśli dziecko będzie pilnowane, pieluszki przebierane i dupci umyta po każdym przebraniu to po co dziecko faszerować tyloma kosmetykami??? Sudocrem wysusza i powinno się go stsować TYLKO na powstałe już odparzenia

Tak jest Ehtele ma całkowitą rację, sudocrem baaaardzo wysusza, a linomagiem tylko wtedy kiedy pupcia czerwona....

Stanowczo to jest głupota - dziecko nie potrzebuje tylu kosmetyków to jest na prawdę wręcz niedopuszczalne po co w pachwinach linomag? chyba że zwykły nawlżający a+e choć i to uważam za niezdrowe!!!! Jak najmniej chemii, kosmetyki tylko wtedy kiedy coś się pojawi, ale jeśli dziecko będzie pilnowane, pieluszki przebierane i dupci umyta po każdym przebraniu to po co dziecko faszerować tyloma kosmetykami??? Sudocrem wysusza i powinno się go stsować TYLKO na powstałe już odparzenia

Wiecie co,nie ma co oceniać,czasem to wychodzi w tzw." praniu".Moja kumpela też tak robiła,ale urodziła wcześniaka i mocz strasznie drażnił skórke(mały mial taka cieniutką),wię smarowanie sudokremem miało zabezpieczyc przed kontaktem moczu ze skóra.z czasem wszystko sie uormowało.Ale zgadzam sie jak najmniej chemii,trzeba tez wyczuc swojego dzidziusia.

Ja w zasadzie to nie wiem co jeszcze potrzebuje...
mam kremiki , sudocrem, płyny do kapieli, myjkę bawełnianą, szampon, talk, patyczki do uszu, oliwkę, mydełka (niektóre rzeczy dostałam, więc nie miałam wpływu na to co kto da), mnóstwo chusteczek nawilżających...

potrzebuję chyba jeszcze coś na pępek, kilkanaście gazików wyjałowionych (mam 15 szt), coś na pępuszek i do uszu (trzeba do uszu??), maltan, płatki kosmetyczne.
nie wiem..
doradźcie mi dziewczyny, bo się zgubiłam w tym wszystkim.
chodzi mi oczywiście o środki higieniczne..

kilkanaście gazików wyjałowionych (mam 15 szt), coś na pępuszek i do uszu (trzeba do uszu??), maltan, płatki kosmetyczne.
nie wiem..
doradźcie mi dziewczyny, bo się zgubiłam w tym wszystkim.
chodzi mi oczywiście o środki higieniczne..

Do uszu nic nie potrzeba,przeciera sie tylko wilgotną pieluszka lub patyczkiem małzowinę i to co ze srodka samo wyleci.

Rany,uswiadomiłam sobie,że wielu rzeczy nie mam,a poród tuz,tuż.Idę spisać listę do apteki i może dzis smigne.

Ciamjadko możesz ew. kupić coś do noska - jakąś wodę morska w spray - u - pewnie się przyda...
a jakąś fridę, marimer czy po prostu gruszkę masz??
no i witaminę K i D, które się podaje (K od 4 dnia życia, D od 7, do pierwszej wizyty u lekarza...)
dla siebie coś do higieny intymnej...
ja dodałam jeszcze do listy osłonki na sutki - tylko jedną parę, ale jak będzie boleć to przyniesie ulgę:)

Rozalko wklej swoją listę chętnie podpatrzę:)

reklama

Nam polozna zabronila uzywac kosmetykow przez pierwsze 2 tygodnie.Dostalam wylacznie kosmetyk na bazie olejku i mam go uzywac do wszystkiego, pozniej moge wlaczyc szampon i mus do cialka.

Niczym sie nei przejmujcie w szpitalu Wam wszystko wytlumacza i na wyjsciu powinnyscie dostac liste potrzebnych kosmetykow, witamienk itp.

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry