reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista zakupów:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
inkaaa4, a my właśnie zamówiliśmy aventowy laktator w zestawie z dwiema butelkami 125 ml i 20 wkładkami za 110 zł :) dokupię jeszcze dwie butle 260 aventu i na razie koniec butelkowych zakupów. również zastanawiałam się nad Tommee Tippe, ale jednak avent. ceny butli i smoczków na allegro są porównywalne, jedynie laktator aventa troszkę droższy, ale z drugiej strony ma więcej pozytywnych opinii, zobacz w temacie LAKTATORY w Polecam Odradzam ;)

Ostatnia edycja:
reklama
za leniwa jestem na pranie pieluszek :D mam kilka tetrowych na sam początek.
Z resztą nie ma się co kłócić o sztuczność, bo to śmieszne troche. Wszystko jest sztuczne nie ma co się oszukiwać- chyba, że któraś planuje w liść chrzanu dziecko zawijać ;)

no i zonk nie wiem, które podkłady wybrać czy mniejsze 27 czy większe 34?jak mówiecie?ile tego wogóle zamówić?aaa jak już tak sypie pyatniami - to te majty poporodowe to brać rozmiar taki jak zwykle?

Dziewczyny a ja mam inne pytanko.. Bo kazda pewnie juz kupila przeciw odparzeniom sudocream a ja kupiłam Johnson Baby przeciw odparzeniom... to tez dobra firma.. myslicie ze nie musze kupowac sudocremu tylko tego co mam uzywac?

hmm...ja zdecydowałam się na linomag zamiast sudocremu. poza tym słyszałam dużo opinii, że nie należy sudocremu stosować po każdym umyciu pupy i przewinięciu, tylko wtedy gdy coś niedobrego się dzieje. znajoma poleciła mi ziajkę do smarowania pupy i jej córa ma śliczne i zdrowe pośladeczki, bez ani jednego odparzenia ;) i to akurat nadaje się do codziennego stosowania.

ale tak swoją drogą to chyba dobrze jest mieć chociaż małe opakowanie linomagu, sudocremu czy innego wynalazku, żeby nie biegać do apteki jak tylko pupa się zaczerwieni. a z tego co się zorientowałam, to małe sudocremy dają w wyprawce szpitalnej.

andzia kochana.. tylko ze wlasnie moja kolezanka po kazdym przewinieciu dzidzi uzywa sudorcream do pupy i pozniej linomag masc w pachwinkach i tak za kazdym razem po kapieli i przy kazdej zmianie pieluszki..
Wiec teraz sie pogubiłam co gdzie uzywac.. i jak i kiedy

GSC bez przesady. Jak masz już coś na odparzenia to nie kupuj kolejnego. Bo może ten tez jest dobry.a Sudocrem jest dobry ale jak już naprawdę cos powaznego się dzieje, ja go często używałam ale u starych ludzi w szpitalach.

Co do prześcieradeł nieprzemakalnych to powiem Wam, że ja tego nie kupuję. Bo jakoś nie mam sumienia kłaść na tym dziecka. I nie wierzę w to, że one nie odparzają i przepuszczają powietrze. Ja jak kiedys byłam w spzitalu i spałam na takim łóżku gdzie na materacu była jakaś folia to była katastrofa. można się nieźle spocić.

myślę, że przesadza, no chyba że pupa jej dziodziorka jest aż tak wrażliwa...pupa twojego malucha nie musi być taka sama ;)

reklama
Bombusiu, kupowałam u nich łóżeczko i inne rzeczy, i przy okazji też zmianę pościeli. Uprzedzam, że czekałam tydzień na przesyłkę…Posciel 2 elem 120x90 Produc. Nowe Wzory PROMOCJA (1068115925) - Aukcje internetowe Allegro

Fiuu liść chrzanu górą:) A poważnie-święta racja.

Niuunia nie wiem, o co Ci chodziło z podkładami… ja mam z Belli bezrozmiarowe ogromne… A majciochy wzięłam rozmiar większe, bo pomyślałam, że jeszcze mi ten „materac” musi się zmieścić, no i lepiej żeby nie cisnęło nigdzie:)

GSC też mam inną niż sudocrem maść na co dzień, ale na wypadek odparzenia kupiłam też sudocrem.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry