- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
koralowa
Mama swego synka
Odnosnie butelek to ja mam i Aventu i TT. Karmic mam zamiar jesli juz to TT, bo smok ksztaltem przypomina cyca, no i mam butle z trzpieniem antykolkowym. Aventu najpierw dostalam dwie z probek, ktore dostalam od lekarza, dwie sie trafily w sterylizatorze Aventu (butle TT to niego pasuja) i jedna od laktatora (laktator elektryczny Aventu kupilam, bo ma duzo pozytywnych opinni to raz a dwa, jak mi sie opcja elektryczna znudzi to zawsze moge go zmienic na reczny, bo ma specjalne dodatki do niego).Dziewczęta, nareszcie uporałam się z tzw. innymi rzeczami i wreszcie mogę skupić się na "wiciu gniazda" :-) W związku z tym mam do Was kilka pytań (a na chwilę obecną przynajmniej dwa). Jak według Was wygląda porównanie produktów AVENT i Tommee Tippee? Chodzi mi o butelki, smoczki i laktatory. Wydaje mi się, że lepiej będzie zdecydować się na jednego producenta, który Waszym zdaniem jest lepszy?
I drugie pytanko, dotyczące wózka. Czy któraś z Was spotkała się kiedyś z firmą RAF-POL??? Znalazłam na allegro taki wózek, wydaje się, że ma wszystko, czego wózkowi potrzeba, jest użyteczny, ładny i śmiesznie tani:
RAF-POL WÓZEK KING + FOTELIK+ K.POMPOWANE+GRATISY (1078403871) - Aukcje internetowe Allegro
Napiszcie proszę co o nim sądzicie. A może któraś z Was miała już jakieś doświadczenia z tym producentem??
A co myślicie o tym:
Pas Poporodowy z CERTYFIKATEM MEDYCZNYM rozmiar M (1081106736) - Aukcje internetowe Allegro
W sprawie wozka nie pomoge, bo ja planuje kupic inny. Fotelik obowiazkowo maxi cosi, niezaleznie czy cabriofix czy citi (ale raczej citi ze wzgledu na cene). Dla mnie bezpieczenstwo dziecka to podstawa a nosidelko z tego wozka nie przechodzilo crushtestow adac i w zwiazku z tym im nie ufam.
Pas - tez nie pomoge, bo nie wiem czy kupic zczy nie. Poczekam az urodze. Wtedy podejme decyzje.
Gabka - ja od czasow studiow i zajec z mikrobiologii jestem ich zagorzala przeciwniczka. Do tego w szkole rodzenia tez goraco ja odradzano przez zarazki. Do tego dodam, ze u mego kuzyna gabka jest wymieniana raz na miesiac, czasem czesciej, bo... plesnieje! Wole juz chyba taki metalowy lezaczek pokryty tetra.
Ciamajdka ja dostałam 20 tetrowych i 5 flanelowych i nie mam zamiaru nic dokupywać. Nie znam się ale uważam, że tetrowe to dobre jak trzymasz dzidziusia, żeby mu się odbiło, albo do wanienki, do wycierania buziuchny, ewentualnie zamiast pampersa a flanelowe są bardziej przyjemne i ja mam zamiar je stosować np. do położenia na przewijaku, w razie potrzeby jako ręczniczek
monika8112
Fanka BB :)
ciAMAJDKO DOKŁADNIE TO SAMO CHCIAŁAM NAPISAĆ CO NIUNIA, JA MAM 5 TETROWYCH I 3 FLANELOWE WIĘCEJ NIE KUPUJĘ
Ciamajdka
Edusia'2010
ahm, bo ja mam 14 tetrowych i planuje dokupić jeszcze z 10... i kilka flanelowych, bo nie planuję cały czas mieć dziecka w pampersie, tylko również w "normalnych" pieluszkach, żeby mu wygodniej było i bardziej wietrznie... więc chyba te flanelowe bardziej by sie nadawały bo są sztywniejsze tak? no i musiałabym kupić wkłady do pieluszek...
andzia1987
flanelowe są grubsze, bardziej chłonne i bardziej miękkie od tetrowych, ot cała filozofia i jedne i drugie można stosować do podkładania pod maluszka na przewijaku, do noszenia na ramieniu i układania pod główkę np w łóżeczku żeby się maluchowi nie ulało na prześcieradełko, no albo po prostu żeby bąbel nic nie obślinił.
Ciamajdka, jak nie chcesz cały czas stosować pampersów to polecam pielszuki formowane z bawełny, mikrofibry, tkaniny bambusowej albo kieszonki one size . Wszystkie są z oddychającego materiału. Ja mam zamiar głównie stosować formowanki i kieszonki, a pampersy ewentualnie na jakieś wyjścia, zakupy czy dłuższe spacery. Poza tym moim zdaniem takie pielusie są po prostu śliczne
a no i tetrówki przydają się do kąpania, np do ułożenia na dnie wanienki, albo na tych plastikowych fotelikach do kąpania, żeby maluszek się nie ślizgał i nie dotykał pupą plastiku. na pieluszce zawsze milej.
Ciamajdka, jak nie chcesz cały czas stosować pampersów to polecam pielszuki formowane z bawełny, mikrofibry, tkaniny bambusowej albo kieszonki one size . Wszystkie są z oddychającego materiału. Ja mam zamiar głównie stosować formowanki i kieszonki, a pampersy ewentualnie na jakieś wyjścia, zakupy czy dłuższe spacery. Poza tym moim zdaniem takie pielusie są po prostu śliczne
a no i tetrówki przydają się do kąpania, np do ułożenia na dnie wanienki, albo na tych plastikowych fotelikach do kąpania, żeby maluszek się nie ślizgał i nie dotykał pupą plastiku. na pieluszce zawsze milej.
rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
może mam pytanie głupie, ale zapytam...
czym sie róznią pieluchy flanelowe od tetrowych? po co kupujemy te i te? do czego je wykorzystujemy...
ile ich kupić.. tych i tych...
az mi wstyd
Nie wiem do czego inne dziewczyny uzywały,ale ja do
pieluchy tetrowe- do przykrycia buzki,do podłożenia pod pupcie na przewijaku,do nałozenia sobie na ramie,by buzke nie drażniły moje bluzki,sweterki i dla ochrony przed ulaniem ,do otarcia buzki po ulaniu lub od slinki,do ważenia w przychodni(trzeba miec zazwyczaj)...potem tez jako przytulanka dla malucha,(pachnie mleczkiem i mamą)
pieluchy flanelowe-jako prześcieradełko do wózka,na kanapę(szczególnie u znajomych0),na przewijak,do przykrycia jak ciepło....
Ciamajdka
Edusia'2010
flanelowe są grubsze, bardziej chłonne i bardziej miękkie od tetrowych, ot cała filozofia i jedne i drugie można stosować do podkładania pod maluszka na przewijaku, do noszenia na ramieniu i układania pod główkę np w łóżeczku żeby się maluchowi nie ulało na prześcieradełko, no albo po prostu żeby bąbel nic nie obślinił.
Zobacz załącznik 258755
gdzie mogę takie kupić i za ile???
dzięki dziewczyny za odpowiedź))
reklama
Ola_
też jestem zainteresowana
czy to jest to??
http://www.pieluszkarnia.pl/cat-pol-1214553890-PIELUSZKI-WIELORAZOWE-Pieluszki-z-Kieszonka.html
http://www.pieluszkarnia.pl/product-pol-528--Bumgenius-Pieluszka-All-In-One-Organiczna-Onesize.html
Fajne, ale kurcze drogie dosyć... 10sztuk wyniesie około 700zł:/
czy to jest to??
http://www.pieluszkarnia.pl/cat-pol-1214553890-PIELUSZKI-WIELORAZOWE-Pieluszki-z-Kieszonka.html
http://www.pieluszkarnia.pl/product-pol-528--Bumgenius-Pieluszka-All-In-One-Organiczna-Onesize.html
Fajne, ale kurcze drogie dosyć... 10sztuk wyniesie około 700zł:/
Ostatnia edycja:
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
Podziel się: