reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista staraczek 2007 - 2008 - 2009-2010

Edzka-it ja w tym cyklu brałam gujazyl i faktycznie mi pomógł na płodny śluz :-). Jako że razem z M przytulamy się wieczorkami (praca, praca...) to zażywałam ten syropek po południu. Ale dobry śluz płodny jak widać nie daje gwarancji zafasolkowania ;-)
Ładny suwaczek :-):-):-)

Dziewczynki trzymam kciuki za Wasze testowania :tak::-)

reklama
Witam to ze mam ladny suwaczek to twoja zasluga Monik75;-)
a od ktorego dnia cyklu zaczelas brac gujazyl i przez ile? no ja tez bede brala po poludniu,bo z mezusiem przytulamy sie zazwyczaj wieczorkiem(takze praca,praca i praca) ,a jeszcze ile mam jego pochlaniac,bo nie wiem?
aha a czy wiesz w czym pomaga Castagnus?
wiesz Monik75 to moze ta kuracja Gujazylem musi byc dluzsza ? a probowalas wiesiolka?

Hej.

Ja drugi cykl biorę wiesiołek. Od pierwszego dnia cyklu do owulacji. Potem należy zaprzestać go brać. A śluzik jest po tym naprawdę suuper:)

cos pusto tutaj dzisiaj smutno mi samej:-(
Napiszcie cos Dziewczyny,a moze to ze mnie straszna gadula?
prosilabym tylko instrukcje na temat jak zazywac ten gujazyl tzn od kiedy do kiedy i w jakich dawkach.zebym naraz calej butelki nie wypila hahaha:-D
A moze lepszy jest wiesiolek?

Kaka82 i co pomaga ,to super tez sprobuje nie zaszkodzi:tak: bo juz 3 miesiac obserwuje sie dokladnie i mam cykle regularne co28d okolo 12d zaczyna mnie pobolewac na przemian raz jeden raz drugi jajniczek,brzusio robi sie nabrzmialy lecz brakuje w tym wszystkim sluzu plodnego tzn. jest tylko ze jest bialy i najpierw gesty a w 14d robi sie troszke bardziej wodnisty ale nadal bialy.
A ze troszke poczytalam sobie wczesniej o tym sluziku to z tego co wiem to ma byc w formie i kolorze kurzego bialka.nie wiem moze sie myle .pomozcie mi Dziewczyny:sorry2:

Edzka-it ja mierzę codziennie (oprócz dni z menstruacją) temperaturę. Dzięki temu mniej więcej wiem kiedy zaczyna się owulacja. Pomagamsobie jeszcze testami owulacyjnymi. I ten syrop guajazyl zaczęłam łykać na parę dni przed owu, i aż do zakończenia owu. I ten syrop pomógł mi właśnie na ten płodny śluz. Ja łykałam dwie łyżki stołowe po południu. Po skończeniu owu już nie wolno pić tego syropu. Jak jest z wiesiołkiem i Castagnusem nie wiem. Jeszcze tego nie próbowałam.
Ja też mam ten sam problem co Ty z tym śluzem płodnym. Albo go nie ma wcale, albo jest go bardzo mało i nie jest taki jaki powinien być :baffled:. Jak skończy mi się okres to idę do gina i go wypytam o te śluzy płodne. Zobaczę co mi w tej kwestii powie :blink:

Miłego dnia :-)

Jestem 7 dni przed okresem. Powinnam odczuwać suchość. Jednakze dzisiaj zaobserwowałam bardzo rzadki białawy śłuzik. Nie było go wiele. Czy to moze oznaczać II kreseczki?

dziewczyny a wy jak robicie testy owulacyjne to wam wychodzą dwie kreski i przez ile dni wam się to utrzymuje u mnie przez trzy dni ? Nie wiem czy to dobrze ?A z tym sluzem to przed poronieniem miałam go tez więcej, ja juz chyba trace głowę.

reklama
Monik75 ja tez nie mam tego sluzu plodnego wogole,bo to co wyczytalam to ma byc ciagnacy sie i przezroczysty jak surowe bialko ,a u mnie ani sladu od moich obserwacji (tzn.3 miesiace) jest biala wydzielina jak sie zbliza owulacja,tuz przed nia robi sie nieco wodnista lecz nadal biala a tak chyba byc nie powinno.Masz racje musze zaczac mierzyc temke,juz gujazylek dotarl do mnie z Polski,jeszcze tylko zaopatrze sie w testy owulacyjne i dobry termometr i heja zaczynamy od poczatku(a co lepsze jak myslisz gujazyl czy wiesiolek bo mama przyslala mi obydwa)
a u Ciebie pojawil sie po gujazylu prawda,i byl taki jak powinien?:tak:

Do góry