reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lista sierpniowych mamuś :)

reklama
silunia pisze:
joas napewno masz o wiele wiecej doswiadczenia niz pierworodki , jak juz mowilam podziwiam , ze dajesz rade z malenka dwojka , a przeciez juz nie dlugo z trojeczka .
Jakby co to bedziemy pytac , a tak na marginesie , z ktorym lepiej przechodzilas ciaze ??

O ironio lepiej z Karolinka, ale to chyba dlatego, ze juz wiedzialam, ze mi sie udalo raz (pierwsza ciaze stracilam niestety) wiec teraz na bank mi sie uda. Mialam sie oszczedzac, bo mialam krotsza szyjke a nie ozczedzalam sie i jeszcze w dodatku urodzilam po terminie. Mialam lepszy humor w ciazy, mniej lekow, wiecej radosci. I taka jest Karolka. Marcin tez jest wesoly, ale powazejszy, "mysliciel" a Karolka "dzialaczka". Chyba to sie przeklada - stan w ciazy na to jakie jest dziecko. Ale bym tego az tak z tego nie wiazala.

A gdzie sie podziala Misia79??? Ona bedzie miala ciezko bo taka tycia roznica wieku... A z drugiej strony jak mala roznica wieku to dzieci super sie dogaduja. Nasze duzo razem sie bawia.

silunia pisze:
czesc Agus gdzie bylas jak cie nie bylo ;D

strasznie mam mało czasu dużo pracy i jeszcze się przeprowadzam.ale mam nadzieję ze po nowym roku sie trochę uspokoi.pojdę na zwolnienie i będe mec bardzo duzo czasu. teraz to nawet nie mam sie kiedy spakowac i robie to o nocach.na 14 ide do pracy wracam po 22 i tak wkólko

Witajcie brzuchatki cisza przed burza chyba :laugh: ;)ja czuje sie kiepsko po duphastonie ale wiem ze to dla malenstwa dlatego znosze to :( a tak ogolnie to moge spac i spac na maxa dzis obudzilam sie o 9 i polozylm dalej wstalam o 11.30 czy to nie piekne? :D az za :laugh:

och pati ile bym dala zeby pospac do 11 , cudo ::) ja niestety codziennie , oprocz weekendow wstaje o 6.00 rano , prysznic , sniadanko i wio do pracy a w sobotki i niedziele nawet jakbym chciala pospas to nie moge , zegar przestawiony i wstaje nie pozniej jak o 8.00 ;D

Szkoda ze nie mozesz wypoczac ale teraz jakas rozbita jestem wlasnie mi sie przypomnialo ze snily mi sie gołabki mniam zjadlabym sobie nadal nie moge patrzec na slodkie tylko kwasne slone ostre :laugh:

Och, Pati jak Ci dobrze... Pospac, polezec... moje marzenie... Wczoraj udalo mi sie zasnac o 21.30 jak polozylam sie na podlodze na plecach zeby ulzyc kregoslupowi...

reklama
Cześć Dziewczynki, dziękuję za miłe powitanie, mam nadzieje, że teraz po świątecznym zamieszaniu uda mi się tu bywac regularnie. Różnica wieku między dziećmi faktycznie będzie mała, ale ciąża była jak najbardziej planowana, w związku z planami życiowymi zależało mi, żeby urodzić w 2006 roku, no i jak tylko mój ginekolog dał zielone swiatło, to zaciążyłam :laugh: Trudno będzie, może nie tyle logistycznie, bo na szczęscie bedę miała pomoc w domu (studentka z Litwy, była u nas w Berlinie i w Warszawie też jest), pomaga mi w zakupach, sprzataniu, chodzi an spacery z dziećmi, ale nie jest nianią, ale na pewno łatwo an poczatku nie będzie. W berlinie prowadziłam z dwoma przyjaciółkami firme, nie wiem, jak to się w Polsce nazywa (czasem mi brakuje słów niestety), posrednictwo w sprzedaży czy wynajmie mieszkań, domów, lokali na biura, ale po urodzeniu młodszego synka zrezygnowałam. Teraz jesteśmy w Polsce, mąż tu pisze ksiązkę (jest doktorem medycyny, ale nie leczy, tylko jest naukowcem). Na razie trudno mi się odnaleźc w Warszawie, bardzo się tu zmieniło, ale nawiązałam kontakt z dwoma (dwiema?) koleżankami z podstwówki i bardzo mnie to cieszy, bo kompletnie nikogo tu nie znamy.
Ja na razie w ogóle nie czuję, że jestemw ciąży, ale ja generalnie zawszw miałam słabe objawy, to znaczy bez żyganka, zachcianek etc. :)

Do góry