reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lista sierpniowych mamuś :)

hej dziewczyny, tu kolejna sierpniówka. mam na imię marysia, ale wszyscy mówią na mnie misia, to już bedzie trzecia moja pociecha, mam nadzieje, że tym razem bedzie dziewczynka, bo mamy już dwóch synków. termin mam na 12.08, ale pewnie urodzę wcześniej, bo bedę miała cesarkę (na życzenie) - pewnie na przełomie lipca i sierpnia ::). od niedawna mieszkamy w warszawie, a na stałe w berlinie, mój mąż jest niemcem. widzę, że i wy bedziecie się na wigilii chwaliły usg:)
na razie zmykam, bo miki się obudził, masakra ;D
no i oczywiście zycze wam wesołych świąt, mam nadzieję, że po bozym narodzeniu sobie pogadamy, papa

reklama
Witam sierpnioweczki

Mam wielka przyjemnosc dolczyc do Was, z terminem na 29 sierpnia. Niestety podejrzewam ze moja ciaza zakonczy sie duzo pozniej czyli gdzies w okolicy 12 wrzesnia. Mam juz pewne doswiadczenie, wiec conieco wiem ;). Moja Karolcia urodzila sie 26 sierpnia a termin mialam 13 sierpnia. A i tak odzilam przez wywwolywanie Ale lekarz powiedzial, ze widocznie dluzej w ciazy powinnam chodzic :laugh:. Jak na razie nie bylam u ekarza, bede dopiero w styczniu, wtedy bede u na poczatku 7tygodnia.
Zycze Wam wszystkim zdrowka i dbajcie o siebie i Wasze malenstwa.

Witaj joas , nareszcie nas znalazlas :laugh: zastanawialam sie kiedy wejdziesz w sierpniowki, ciesze sie , ze jestes , zawsze to o jedna wiecej , choc w porownaniu z lipcem to malo nas ;)

Silunia z czasem u mnie coraz gorzej, bo coraz mniej jestem skoncentrowana, zle mi myslec a dwojka dzieci robi swoje.

Witajcie Misia79 i Joaś, mam nadzieję, że jako doświadczone mamy będziecie nam przekazywać dużo cennych rad teraz i po porodzie, później na pewno sie przydadzą;)

K@si@ z tym doswiadczeniem to sama jz nie wiem... Najmadrzejsza bylam jak mialam malutkiego Marcinka. A teraz, coz... spokornialam. Chciaz jest we mnie przekonanie ze wiele wiem i umiem. I pewnie tak jest, ale dwojka dzieci to juz inne problemy, to koncentrowanie sie na wielu sprawach jednoczesnie. Kazda z Was bedzie cudowna mama - najlepsza dla swojego dziecka. Najwazniejsze to "spokoj i powolne ruchy" jak mawia moj znajomy.

joas napewno masz o wiele wiecej doswiadczenia niz pierworodki , jak juz mowilam podziwiam , ze dajesz rade z malenka dwojka , a przeciez juz nie dlugo z trojeczka .
Jakby co to bedziemy pytac , a tak na marginesie , z ktorym lepiej przechodzilas ciaze ??

reklama
Do góry