reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista sierpniowych mamuś :)

Dzień dobry po raz pierwszy w Nowym Roku!!!!!!!!!

Oj, nie było u mnie ostatnio ciekawie, nie było. W Sylwestra zaczełam krwawić i to mocno. Popłakałam sobie, że to już koniec, że widocznie tak miało być. Była 20, w trakcie szóstego tygodnia, więc stwierdziłam, żetrudno, że pójdę do gina w tygodniu, żeby mnie obejrzał. Jakie było moje zdziwienie jak na jednej ciekiej (dwa milimetry) podpasce się skończyło. W niedzielę - Nowy Rok o 11.20 zgłosiłam się o szpitala, żeby mne obejrzeli, bo już sama nie wiedziałam o co chodzi. Najmilsze było to, że położne z Izby przyjęc pamiętały mnie!!! A rodziłam tam 1,4 mies temu!!! Na Izbie lekarz też mnie koarzył - robił ostatnie usg z Karolką! No i okazało się, że mam krwiaczek, nieduży, nie zagraża ciąży bezpośrednio, ale jest. Biorę duphaston, oszczedzam się i... martwię się.
Fasolka jest w samym środku macicy, dobrze umiejscowiona. Czekam teraz na wizytę u mojego gina i jego "oko" bo na szczescie robi usg i przyjrzy się temu dokładniej.
Wszystkiego dobrego Wam życzę i idę się położę. Marcin w przedszkolu, Karolka po śniadaniu, to będzie się bawiła chętnie.

reklama
Hej Silunia u mnie ok poza mdlosciami :( choc w sylwka milam apetyt to od wczoraj nie moge jesc przez caly dzien tylko skiba chleba i kawalek pizzy a dzis tylko pol skibki masakra gdzie ten apetyt?poplakuje sobie i mam dziwne nastroje i takiego lenia strasznego :laugh: juz masz brzusio?widac cos u mnie nie dopinam sie w spodnie :laugh:

zazdroszcze tych niedopinajacych spodni ;D u mnie zero brzusia poza sadelkiem ;D , ale zauwazylam ze dol brzuszka tam gdzie macica jest ciut wiekszy , a jak nacisne to taki balonik ;D mieszcze sie w wszystkie ciuchy , rano mnie zwymiotlo , a ogolnie to ok , bywalo lepiej ;)
a jezeli chodzi o nastroje to ja tez , z regoly nie jestem placzliwa , a ostatnio ogladalm bajke dla dzieciakow z mlodsza siostra ( bardo duza roznica wieku mniedzy nami ) i sie poplakalam , cos o myszce i chorej malej borsuczce , plakalam strasznie a Julka ze zdziwienia chyba sie wystraszyla

witajcie ja dopiero mysle ,ze dowiem sie o terminie za 2 tyg jak pójde znowu do ginekologa ale tak mam 3 /4 tydz i pierwszy raz w ciąży i jestem przerazona :laugh: :(

Serduszko witaj wsrod nas. Na jakiej podstawie sadzisz ze to 3/4 tydz? Liczy sie od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki - doswiadczona mama dwojki dzieci z trzecim w drodze :D
Pozdrawiam

hej dziewczyny strasznie mi dziwnie tak z wami zaczynac tym bardziej ze wy juz razem ...tyle czasu jestescie zzyte,ale ciesze sie ze doszlam do was ja wszystko przechodze na razie bez problemow,tylko przytylam prawie 4kilo-w 8 tyg TO STRASZNIE DUZO!!! a ciagle mi sie chce jesc!!!pozdrawiam ::)

reklama
Czesc dziewczyny , jak super suwaczek na trzecim miesiacu ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ale mi dzidzi uroslo ;D ;D ;D ;D ;D

serduszko witaj i nie martw sie wszystko bedzie ok :laugh: :laugh: :laugh:

sylwiaza ja tez jestem Sylwia ;D ;D ;D i na watku lipcowym kilka naszych imienniczek jest zameldowanych , fajnie , ze nas tak duzo ;D ;D ;D ;D ;D

Do góry