reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lista rzeczy niezbednych potrzebnych i praktycznych-czyli wyprawka według marcówek

jaka ja sie czuje stara jak tak doradzam... Nie moge uwierzyc, ze Olo juz ma prawie 3,5 roku..i ze bede miala drugie dziecko...

reklama
Mam pytanie do doświadczonych mamusiek..

Chciałabym zrobić "hurtowe" zakupy bodziaczków i pajacyków na allegro - 5cio czy 7 paków (tak do 6 m-cy) i zastanawiam się ile szt każdego rozmiaru powinno się mieć
w tej chwili z tego co udało się pozbierać po znajomych i małych zakupów mam:

0m - rozmiar 52 (czyli to co do szpitala) 4bodziaczki, 5 pajaców
01m - rozmiar 56 - 7 body, 3 pajace
03m - rozm 62 - 9b, 3 pajace
36m - rozm 68 - 14b, 0 pajaców

I zastanawiam się czy na ten pierwszy okres starczy?
Ile bodziaczków i pajaców najwygodniej mieć na później, żeby nie trzeba było co 2 dni włączać prawie pustej pralki ?
Wydaje mi się, że ciągle wszystkiego jest mało, ale nie chcę przesadzać :-(
Chce dokupić trochę od jednego sprzedawcy żeby zaoszczędzić na dostawie i przez jakiś czas nie martwić się takimi zakupami a skupiać tylko na sukienusiach itp ;-)

no,ale pozniej bedzie lato,wiec w sumie warto kupowac na biezaco pajace...tak mi sie wydaje...
a body podalam tyle, bo np moj synek, za kazdem gdy ubralam mu czyste, potrafil zrobic kupe po pachy,wiec licze 2 na dzien :)

no właśnie tych kup po pachy się obawiam ;)
i ulewania..
a czy takie obsrane ubranka :-D przepiera się wcześniej? tzn od razu? bo jakoś przeraża mnie wizja takich smierdziuchów w koszu z resztą ubranek

a na lato jeszcze rapmersiki dojdą, które dziewczyny bardzo chwalą na gorące dni :)

Pinka- rzucilas nas na lopatki ta pszczolencja
Koncia- tez jestem zdania ze czapeczka cienka w sam raz-chyba juz mrozy nam odpuszcza w marcu :)
Trzebiska- normalnie zbieram sie jutro do tesco na zakupy!
Harsh- no co ty gadasz stara- poprostu doswiadczona jestes- i bez ciebie bysmy tu sie w wielu rzeczach pogubily :)

a moj weekend bez zakupow- hmm to jakby stracony weekend- od poniedzialku zaczynam szalenstwo na nowo- tym razem wyprawka do szpitala

też uważam, że 2 body na dzień to minimum, kupa często wychodzi bokami, mimo stosowania najlepszych pieluszek i szyją ... blech, a i dzidzie lubią sobie siknąć podczas zmiany pieluszki, więc body często moknie przy tym eksperymencie... dowcipnie będzie, no i po ulaniu ciuszki rzygami śmierdzą jak diabli, więc pralka będzie chodziła i tak dzień w dzień.

Zastanawiam się czy nie zakupić dodatkowych ilości bodziaków, tylko nie wiem czy z dl. czy z krotkim rękawkiem? I u kogo na allegro?

Kangu - oczywiście, że z takich zakupanych ciuszków trzeba najpierw spłukać kupcie i je przeprać lub zamoczyć w misce z proszkiem, bo inaaczej będziesz miała całe musztardowe pranie :-p a zaschnietej kupy nie chcesz chyba trzymać w koszu na bieliznę...

reklama
tak jak Pastela pisze- ja zawsze splukiwalam kupe, zapieralam, wkladalam do miski i na wieczor pralam...
Pastela, ja ostatnio kupilam dodatkowo 3 body z dlugim rekawem (cale 2,50 za 3 sztuki) i 3 opakowania (jedno po 2 i 2 po 7 sztuk) z krotkim...Bo balam sie bardzo, ze mam za malo. W ogole zrobilam zakupow troche:

Zobacz załącznik 320493Zobacz załącznik 320492Zobacz załącznik 320491Zobacz załącznik 320490Zobacz załącznik 320489Zobacz załącznik 320488Zobacz załącznik 320487Zobacz załącznik 320486
Zobacz załącznik 320485

To z robotami wybral Olo :)

Takie bardzo unisex,ale byly tanie :-p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry