Faktycznie, siostra kąpała się z basią, a szwagier potem małą wyciągał z kąpieli, suszył itp.itd.Mój ślubny kąpał się z Olkiem jak tylko pępuszek odpadł - ogólnie nie polecam jak ma się to robić w pojedynkę, druga osoba jest potrzebna do wyjęcia malucha, bo ciałko jest śliskie i może wyślizgnąć się z rąk .
reklama
a ja mam problem innego rodzaju- ale tez z wanna zwiazany. Na wanienke chce kupic stelazyk, ale przewijak mam plan polozyc wlasnie na wannie. Troszke sie jednak obawiam ze moze byc nie za stbailny :/ Te przewijaczki twarde co sa do kupienia w sklepach przystosowane sa na lozeczka a nie wanny
futrzakowa
yea! to ja!
a ja mam problem innego rodzaju- ale tez z wanna zwiazany. Na wanienke chce kupic stelazyk, ale przewijak mam plan polozyc wlasnie na wannie. Troszke sie jednak obawiam ze moze byc nie za stbailny :/ Te przewijaczki twarde co sa do kupienia w sklepach przystosowane sa na lozeczka a nie wanny
hmmm...a nie myślisz że na wannie to troszkę za nisko i mogą plecy boleć? no i będziesz miała dwa przewijaki? jeden w łazience a drugi w pokoju? czy tylko w łazience chcesz przewijać dziecko?
jeśli masz pralkę w łazience z bębnem okrągłym z przodu, nie od góry to mogła byś na pralce położyć przewijak to wygodniejsze niż na wannie. My będziemy kąpać w zwykłej wanience, dzidzie w ręcznik i w pokoiku ubierać. U nas w domu cieplutko więc nie widzę problemu na szczęście
Wszystkie moje znajome kapały dzieci w wanience na stelazu w łazience i tam tez ubierały na pralce.Ja tez tak zamierzam robic choc łazienka nie za duza ale jesli do kapieli ma byc 24st a do spania 20 to łatwiej mi nagrzac łazienkea ogolnie to wszystko wyjdzie w praniu
U nas byl inny problem i to taki ze w lazience nie mamy ogrzewania i lazienka dosc malutka. My kapalismy w duzym pokoju ( bo tam moglam miec wlaczony kominek gazowy) . Wanienka byla na podlodze i plecy bie bolaly - nawet bylo wygodnie.
Przewijaka tez nie mielismy tylko taka mate do przewijania wiec tez sie wszystko odbywalo na podlodze.
Przewijaka tez nie mielismy tylko taka mate do przewijania wiec tez sie wszystko odbywalo na podlodze.
futrzakowa
yea! to ja!
widać że co osoba to inne metody:-) wychodzę z założenia podobnego co ola... wyjdzie wszystko w praniu:-) ważne byśmy my miały poczucie dobrze wypełnionych obowiązków a wtedy i dzieciaczek będzie zadowolony ja się założę że będę kombinować na różne soposoby:-)
wiem tylko że jeśli dziecko bardzo dużo ulewa (moja koleżanka ma ten problem) to łóżeczko należy ustawić pod kątem a wtedy nici z przewijaka na łóżeczku ...chyba że sam materac się jakoś pod kątem ułoży + przewijak powinno się ułożyć pod kątem... czyli i tak na łóżeczku czy pralce odpada ... ale się zobaczy:-)
wiem tylko że jeśli dziecko bardzo dużo ulewa (moja koleżanka ma ten problem) to łóżeczko należy ustawić pod kątem a wtedy nici z przewijaka na łóżeczku ...chyba że sam materac się jakoś pod kątem ułoży + przewijak powinno się ułożyć pod kątem... czyli i tak na łóżeczku czy pralce odpada ... ale się zobaczy:-)
katjusza77
szczęśliwa mama :-)
Tulip - (tylko się nie śmiej) ja jak byłam mała, to moja mama miała zwykłą kwadratową stabilną deskę obitą w grubą ceratę i kładła ją na wannie - służyła tak długo, że aż ją pamiętam z dzieciństwa :-)
Dziś wyposazylam nas w zapas chusteczek mokrych - w Lidlu Pampers 4x72szt. za 23zł, w Rossmanie Nivea Baby 4x63szt. za 24 zl oraz wkladki J&J 50szt. 15zl. Dobre ceny. Na początek starczy. Jeszcze ten aspirator Katarek czeka na zamówienie + wyprawka z apteki. Może jutro zbiorę chęci na wycieczkę do apteki.
reklama
patik80
Fanka BB :)
a my będziemy korzystać z wiaderka tummy tub - mam nadzieję, że Zosia polubi taki sposób kąpieli tak jak Hania:-) jeśli z wiaderkiem nie wypali to wanienkę będę stawiać na stole w salonie, bo dużo miejsca mam na rozłożenie sie z wszystkimi przyborami, a łazienka na dole jest za mała...
Podziel się: