reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lista rzeczy niezbednych potrzebnych i praktycznych-czyli wyprawka według marcówek

Pastela sliczne bluzeczki:)

Ja tez mam plan dzis spakowac torbe;)moj M był ostatnio w szpitalu gdzie bede rodzic i juz nie ma u nich tej listy co kiedys była i pani mu powiedziała zeby nie brac za duzo ,dla siebie tylko rzeczy osobiste np bielizna,głownie zapamietał stanik do karmienia;),podkładow na łozko nie brac bo daja swoje,dla dzidzi dwa komplety ciuszkow i to wszystko,w razie cos mozna dowiezc ale bron boze nie przyjezdzac z walizka jak na wczasy;)
Jesli chodzi o ilosc pampkow to srednio wychodzi 10 na dobe wiec łatwo policzyc;)
musze sie pochwalic ze w sobote udało mi sie kupic w Lidlu pampersy 2 za 39zł;)

reklama
Jakby się tak dało :) u mnie są potrzebne podkłady poporodowe, ręczniki, piżamy, szlafrok, wkładki laktacyjne, stanik do karmienia, skarpetki, papier toaletowy, ręczniki papierowe, kapcie i dla dzidzi pampersy, chusteczki nawilżające i ręcznik.. i sie uzbierało :-D

ja będę rodzić w szpitalu oddalonym od nas o 50km wolę mieć jednak jakiś zapas, bo nigdy nic nie wiadomo. co innego jakby szpital był na miejscu..

kurde coraz bliżej..

do szpitala w ktorym zamierzam rodzic trzeba zabrac po 2 sztuki kaftaników, body i pajace/spiochy, ja na wszelki wypadek wzięłam 4 zmiany ciuszków ;)

Ja to sie jeszcze zastanawiam jaki wziasc rozmiar?ten 0-0 czy 0-3? bo na wyjscie to spakuje dla M dwie torby i beda opisane rozmiarem i jak mała sie urodzi to wtedy dam znac M jaki rozmiar sie przyda;)

Wredniak ... u mnie podobnie ... jedyne ciuszki jakie muszę mieć ze sobą to te na wyjście ze szpitala. Nie pakuje ich do torby póki co, przygotuję w domu i później M. przywiezie.

u mnie też mają w szpitalu swoje ciuszki... ale połozna powiedziała że i tak mamy wolą swoje ciuszki:-) więc chyba ja tez zapakuję z 3 zmiany:-D

reklama
Do góry