reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lista rzeczy niezbednych potrzebnych i praktycznych-czyli wyprawka według marcówek

Pastela- fajniutke bluzeczki :tak:
Pewnie tak. Ogolnie urzywamy tylko tych w pasie bo lubi siedziec tak na prosto a pasy te przez ramie sa za krotke w naszym starym wozku (bo siedzonko do pionu to ma dalekoooooo ). Wiesz jak siedzi to siedzi i nie ucieka - gorzej jak jestesmy wsrod dzieci na grupie ....

reklama
pastela - super! :-) ja w reserved też nakupowałam ciuszków głównie rozmiarów 68/74/80:-) wszystko wydawało mi się takie ładne i takie tanie:-D szkoda że pieniędzy na koncie już nie mam bo na bank bym jeszcze conieco dokupiła:-D

futrzak- ja już na przykładzie W. wiem, ze jak są przeceny to trzeba kupowac, bo potem ma 4 bluzki w cenie jednej ;p a i tak dorośnie. Własnie bluzy, spodnie i bluzki z Reserved bardzo lubi nosić, no i kurtki też, buty są średnio wygodne, więc mu tam nie kupuję.
Dave - pytam o pasy bo 2latka kilka razy musialam na spacerze w sumie na chama zapinać, bo mi zwiewal ... no a teraz to jak wyciągnęłam wózek to parsknął ze to dla malych dzieci, a on jest duży chlopak i ma nogi :p więc mam nadzieję, że będzie dzielnie chodzil obok wózka. Nadzieja!

A dziś kupilam rajstopki na lic. Disneya w Biedronce - jakościowo sa super bo W> już miał takie. Polecam za ok 7-8zł.

A ja dziś dostałam przesyłkę, przyszły spodenki dla Zosi na lato (r. 68)
1393277864.jpg
śliczne są te bluzeczki, najbardziej podoba mi się biała. A no i te rajstopki z buźkami na tyłku są urocze.

moje Drogie właśnie próbuje spakować torbę do szpitala i muszę Wam powiedzieć, że to jedno z cięższych zadań przed porodem ;) mam pytanko ile pampersow zabrac do szpitala ? cala paczka (43szt) to wydaje się być całkiem sporo, oczywiście tatuś zawsze moze podrzucić coś wiecej, ale tak na początek żeby nie zabrakło przez pierwsza dobę.... :D

truskawka ... widze że obie zabrałyśmy się za pakowanie torby :-) co do pampersów to u mnie w szpitalu pisze żeby zabrać 20 sztuk. I tak też zrobiłam. Same podkłady i wkładki zajęły mi prawie pół torby :eek:

Pastela - ja tez kupiłam te rajstopki w Biedronce, są śliczne :)

truskawka - ja spakowalam 1 opakowanie pampersów (48szt.) ;-)

Kurde jak tak patrze na tą torbę do szpitala, to jakbym na wczasy jechała hehe

reklama
a ja myślałam że spakowanie torby to pikuś:-D no nic...ja będe pakowała w tym tygodniu (bo eMek mnie do tego zmusza! :-D ) więc podzielę się z wami moimi wrażeniami:-)

a uważam że nie ma co szaleć z ilością pampków no chyba że wasi eMkowie nie mają was zamiaru codziennie odwiedzać...bo przecież zawsze mogą donieść...

Do góry