reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista rzeczy niezbednych potrzebnych i praktycznych-czyli wyprawka według marcówek

Koncia całkiem fajny ten projektor,powiedz jak sie sprawdza?warto kupic?mocno swieci?jestes zadowolona z tego?

ha a ja jeszcze niedawno pisałam ze odpuszczam kupno spiworka i poscieli a własnie dzis dostalismy w prezencie pare ciuszkow i spiworek i posciel;)wszystko mega rozowe;)

Ostatnia edycja:
reklama
ola, ogólnie jesteśmy zadowoleni, gwiazdki są kolorowe i mrugają tymi kolorkami, więc czasem są 3 kolory na raz. Podoba mi się wybór kołysanek i ustawienie czasowe, odgłosy natury mnie nie powalają, ale jak ktoś lubi, to spoko ;D Jest zegar, jest termometr i data. Wady dla mnie, to wyświetlacz LCD zamiast LED, w nocy nie widać, trzeba szukać urządzenia. Na innych aukcjach można sobie wybrać LCD, ale wtedy nie masz temperatury, itd. No i kule trzeba wyłączać oddzielnie. Nie wiem czy warte tych pieniędzy, ale M chciał koniecznie gwiazdki ;D

dziewczątka ja może z głupim pytaniem, ale...ta poduszka typu klin dla bobasów to potrzebna tylko wówczas jak się dzieciaczkowi ulewa? czy będzie u Was standardowym wyposażeniem łóżeczka? pytam bo nie wiem czy kupować, a ktoś mi powiedział, że to tylko właśnie wtedy jak się ulewa, a tak normalnie to bobas na zupełnie płaskim ma leżeć.

pestusia - u mnie klin już czeka, w szpitalu wszystkie maluchy mają u nas te poduszki dla bezpieczenstwa. Bo ulewanie zdarza się wszystkim maluszkom ;) Nawet jak dzidzia ma katar to lepiej jej się oddycha w takiej pozycji, wiec potem przyda się ten klin w razie przeziębień i dla starszaka pod zwykłą poduszkę.

a co to poduszka typu klin??
Bo ja nie uzywalam czegos takiego przy B., ani przy ulewaniu ani przy katarze,ani teraz.
B. spal bez poduszki dopoki nie przeszedl na 'dorosle' lozko,a i tak nawet teraz poduszka najczesciej laduje w nocy gdzies z boku a synek spi na plasko :)

a co to poduszka typu klin??
Bo ja nie uzywalam czegos takiego przy B., ani przy ulewaniu ani przy katarze,ani teraz.
B. spal bez poduszki dopoki nie przeszedl na 'dorosle' lozko,a i tak nawet teraz poduszka najczesciej laduje w nocy gdzies z boku a synek spi na plasko :)

ja również nie wiem co to:szok::szok::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

dziewczyny to coś takiego:

1431186876.jpgto taka poduszka polecana dla dzieci z refluksem

reklama
dziewczyny to coś takiego:

Zobacz załącznik 322843to taka poduszka polecana dla dzieci z refluksem

dzieki, to teraz juz wiem :)

ja napewno nie bede tego kupowac, bo jest to raczej zbedne.
Oczywiscie,tak jak piszecie jesli dziecko ma refluks to taka poduszeczka moze byc przydatna.No ale to zawsze mozna dokupic w razie gdyby taki problem pojawil sie przy naszym dziecku.
A tak to mysle,ze lepiej,zeby dziecko spalo/lezalo na calkiem plaskim. Jak kladziemy maluszka spac po jedzeniu to mozna go polozyc lekko na boczku na chwile.

Do góry