reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista rzeczy niezbednych potrzebnych i praktycznych-czyli wyprawka według marcówek

reklama
Jak robicie z ciuszkami w które położna ma ubrać dziecko po porodzie. Jak pakujecie je do torby to jakoś oddzielnie w inna siateczkę czy jak? Czy dajecie pierwsze z brzegu co tam w torbie znajdziecie w pośpiechu?

Ancia nie podpowiem, bo u mnie w szpitalu dziecko ubierane jest w ciuszki szpitalne, a raczej tylko kaftanik, bo z tego co pamiętam to było owinięte jeszcze w pieluszkę tetrową i rożek, no i czapeczkę, swoje ciuszki daję w dniu wyjścia ze szpitala...

pewnie większość już zakupy butelkowe ma zrobione ale dzisiaj dostałam paczkę z allegro - kupiłam małą butelkę z aventu, smoczki do butelki i smoczki uspokajające i z tego co porównywałam ceny na allegro to kupiłam naprawdę okazyjnie więc jak ktoś jeszcze się zastanawia to mogę polecić sprzedawcę aventtanio Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro

patik ja wlasnie w tym tyg bede zamawiac ale mam takie glupie pytanie - jako ze sie nie znam to czy na jak kupimy zestaw butelek z tt na tam sa chyba 2 x 150ml 2x 250 i jakas jeszcze to co jeszcze trzeba do tego dokupic? ile najlepiej smoczkow zwyklych tzreba miec? i np czy te smoczki od butelek to sa jakies specjalnie rozmiarami dokupywane ?? jak to jest czy mam kupic jakies osobne?

buziaczek jeśli zamierzasz karmić piersią, i ewentualnie sporadycznie korzystać z butelek na zasadzie podawania odciągniętego mleczka to moim zdaniem taki zestaw o którym piszesz jest jak najbardziej wystarczający, musisz dokładnie poczytać co znajduje się w tym zestawie ale podejrzewam że do każdej butelki jest już smoczek. Smoczki maja swoje numeracje, różnią się liczbą dziurek przynajmniej tak jest w avencie, bo w zasadzie tylko takich używałam. W butelkach 125 ml sa smoczki o nr 1, a już w tych większych 260 ml z nr 2. Podejrzewam że w tych z TT też będzie rozróżnienie w zestawie, w małej butelce mały smoczek a w tej większej o rozmiar wyżej. Ja bym nic nie dokupywała, chyba że dzidzius bedzie pił tylko z butelki, to funkcjonalniej byłoby mieć 3 butelki, ale to sa tylko moje domysły, bo ja karmiłam piersią, i tylko mogę się domyślać że 2 małe butelki przy częstym podawaniu mleka modyfikowanego to za mało...

patik:) szkoda ze nie jestes moja siostra:p mozesz ze mna zamieszkac:-) nie no a tak na serio to ten zestaw to taki
Tommee Tippee newborn starter set NEW ctn + 5 bottles + on eBay (end time 25-Feb-11 18:13:02 GMT)
wiec tam chyba jest juz wszystko tak mi sie wydaje po przeczytaniu... a karmic to wlasnie chcialam piersia a butelki jakies to tak w razie w jakbym wlasnie czasami podawala odciagniete mleczko z cyca...tylko wlasnie nie orientowalam sie jak to z tymi smoczkami jest bo tego nie mowia nigdzie a w sklepach jest tego od groma ... a jak bylo o tym w szkole rodzenia to przegapilam bo w szpitalu wyladowalam akurat w tamten dzien:-( DZIEKUJE CI BARDZO;-)

buziaczek ja kupilam ten zestaw i tam masz dwa smoczki na butelke te najwolniej lecace i dwa ciut szybciej czyli jedynki i dwojki. Nie wiem tylk oczy bledu nie zrobilam nie kupujac Aventu... te z TT maja taki dziwny ksztalt, sa takie bardziej sloikowate a nie butelkowate i nie wiem czy to bedzie poreczne... no okaze sie.

No ja jakos przekonana nie jestem... ostatnio myslalam o tym, ze jak mala bedzie juz sama chwytala w raczke to im szersza butelka to chyba trudniej bedzie.... zreszta ja juz tez nie wiem;/

reklama
Jak robicie z ciuszkami w które położna ma ubrać dziecko po porodzie. Jak pakujecie je do torby to jakoś oddzielnie w inna siateczkę czy jak? Czy dajecie pierwsze z brzegu co tam w torbie znajdziecie w pośpiechu?

U nas w szpitalu mają swoje ciuszki, ja będę potrzebować tylko pampersów, chusteczek nawilżających, ewentualnie czapeczke i łapki. no i ciuszki na wyjście.

Do góry