reklama
patik80
Fanka BB :)
Ancia nie podpowiem, bo u mnie w szpitalu dziecko ubierane jest w ciuszki szpitalne, a raczej tylko kaftanik, bo z tego co pamiętam to było owinięte jeszcze w pieluszkę tetrową i rożek, no i czapeczkę, swoje ciuszki daję w dniu wyjścia ze szpitala...
pewnie większość już zakupy butelkowe ma zrobione ale dzisiaj dostałam paczkę z allegro - kupiłam małą butelkę z aventu, smoczki do butelki i smoczki uspokajające i z tego co porównywałam ceny na allegro to kupiłam naprawdę okazyjnie więc jak ktoś jeszcze się zastanawia to mogę polecić sprzedawcę aventtanio Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro
pewnie większość już zakupy butelkowe ma zrobione ale dzisiaj dostałam paczkę z allegro - kupiłam małą butelkę z aventu, smoczki do butelki i smoczki uspokajające i z tego co porównywałam ceny na allegro to kupiłam naprawdę okazyjnie więc jak ktoś jeszcze się zastanawia to mogę polecić sprzedawcę aventtanio Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro
buziaczek1
patik ja wlasnie w tym tyg bede zamawiac ale mam takie glupie pytanie - jako ze sie nie znam to czy na jak kupimy zestaw butelek z tt na tam sa chyba 2 x 150ml 2x 250 i jakas jeszcze to co jeszcze trzeba do tego dokupic? ile najlepiej smoczkow zwyklych tzreba miec? i np czy te smoczki od butelek to sa jakies specjalnie rozmiarami dokupywane ?? jak to jest czy mam kupic jakies osobne?
patik80
buziaczek jeśli zamierzasz karmić piersią, i ewentualnie sporadycznie korzystać z butelek na zasadzie podawania odciągniętego mleczka to moim zdaniem taki zestaw o którym piszesz jest jak najbardziej wystarczający, musisz dokładnie poczytać co znajduje się w tym zestawie ale podejrzewam że do każdej butelki jest już smoczek. Smoczki maja swoje numeracje, różnią się liczbą dziurek przynajmniej tak jest w avencie, bo w zasadzie tylko takich używałam. W butelkach 125 ml sa smoczki o nr 1, a już w tych większych 260 ml z nr 2. Podejrzewam że w tych z TT też będzie rozróżnienie w zestawie, w małej butelce mały smoczek a w tej większej o rozmiar wyżej. Ja bym nic nie dokupywała, chyba że dzidzius bedzie pił tylko z butelki, to funkcjonalniej byłoby mieć 3 butelki, ale to sa tylko moje domysły, bo ja karmiłam piersią, i tylko mogę się domyślać że 2 małe butelki przy częstym podawaniu mleka modyfikowanego to za mało...
buziaczek1
patik szkoda ze nie jestes moja siostra mozesz ze mna zamieszkac:-) nie no a tak na serio to ten zestaw to taki
Tommee Tippee newborn starter set NEW ctn + 5 bottles + on eBay (end time 25-Feb-11 18:13:02 GMT)
wiec tam chyba jest juz wszystko tak mi sie wydaje po przeczytaniu... a karmic to wlasnie chcialam piersia a butelki jakies to tak w razie w jakbym wlasnie czasami podawala odciagniete mleczko z cyca...tylko wlasnie nie orientowalam sie jak to z tymi smoczkami jest bo tego nie mowia nigdzie a w sklepach jest tego od groma ... a jak bylo o tym w szkole rodzenia to przegapilam bo w szpitalu wyladowalam akurat w tamten dzien:-( DZIEKUJE CI BARDZO;-)
Tommee Tippee newborn starter set NEW ctn + 5 bottles + on eBay (end time 25-Feb-11 18:13:02 GMT)
wiec tam chyba jest juz wszystko tak mi sie wydaje po przeczytaniu... a karmic to wlasnie chcialam piersia a butelki jakies to tak w razie w jakbym wlasnie czasami podawala odciagniete mleczko z cyca...tylko wlasnie nie orientowalam sie jak to z tymi smoczkami jest bo tego nie mowia nigdzie a w sklepach jest tego od groma ... a jak bylo o tym w szkole rodzenia to przegapilam bo w szpitalu wyladowalam akurat w tamten dzien:-( DZIEKUJE CI BARDZO;-)
buziaczek ja kupilam ten zestaw i tam masz dwa smoczki na butelke te najwolniej lecace i dwa ciut szybciej czyli jedynki i dwojki. Nie wiem tylk oczy bledu nie zrobilam nie kupujac Aventu... te z TT maja taki dziwny ksztalt, sa takie bardziej sloikowate a nie butelkowate i nie wiem czy to bedzie poreczne... no okaze sie.
buziaczek1
ja slyszalam ze niby te szersze to lepsze... ojeje ...mam nadzieje ze z drugim dzieckiem bedzie latwiej...
reklama
Jak robicie z ciuszkami w które położna ma ubrać dziecko po porodzie. Jak pakujecie je do torby to jakoś oddzielnie w inna siateczkę czy jak? Czy dajecie pierwsze z brzegu co tam w torbie znajdziecie w pośpiechu?
U nas w szpitalu mają swoje ciuszki, ja będę potrzebować tylko pampersów, chusteczek nawilżających, ewentualnie czapeczke i łapki. no i ciuszki na wyjście.
Podziel się: