reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista rzeczy niezbednych potrzebnych i praktycznych-czyli wyprawka według marcówek

reklama
ja musze wam powiedzieć że może to i praktycznie ale we mnie to sie gotuje jak widze takie zawiniete dziecko bo nie po to sie biedulki w brzuchu cisną żeby jeszcze po urodzeniu je tak krepować, już na sama mysl że w szpitalu 3dni beda ją tak ściskać to mnie krew zalewa nienienie to totalnie nie dla mnie rożek mam 1 ale tak w razie gdyby chciała jednak byc opatulona a z2własnie zrezygnowałam bo miałam w komplecie pościeli ale dogadałam sie z gościem że zamiast rożka wole wypełnienie do pościeli to bardziej mi sie przyda niż ten rożek

wiesz co Papcia, ale na poczatku dzieci nie kontroluja swoich raczek, generalnie ruchow. Sa jakby wyrwane wlasnie z tego brzucha, jedynego swiata jaki znaja i dla nich takie scisniecie czesto oznacza bezpieczenstwo (no moze poza moim synem, bo on od poczatku jakis pocieszny byl). Wedlug mnie glupie jest sciskanie dzieciaka tak ze nie moze w ogole sie ruszyc, ale te otulaczki nowej generacji (? no powiedzmy, ze nowej ;) ) maja jedynie wlasnie 'otulac' bez krepowania. Bo tak jak piszesz- straszne jest to jak normalnie owijaja te maluchy i ledwo co zipia :)

no też dlatego mam jeden rożek żeby ją zawinąc w razie czego gdyby tak wolała okaże sie w praniu co lubi a czego nie najwyżej dokupie jakiś rożek bo mam jeszcze śpioworek dostałąm od kumpeli

moge sie oficjalnie pochwalić że w końcu kupiłąm pościel do łóżeczko już mi sie płakać chciało bo nic fajnego nie mogłam znaleść bo Kubuś okazał sie za drogi za różowy i ogólnie po dłuższym zastanowieniu nigdzie by mi nie pasował
10ele. pościel HAFTY z baldachimem 90x120 (1432365946) - Aukcje internetowe Allegro

gdyby ktos chciał podejrzec ja wziełam ten beżowy kolorek

No o ta cene właśnie sie najwiecej rozchodziło bo Kubuś był za300wiec jednak jest różnica w cenie teraz szukam fajnej i nie drogiej karuzeli ale tak sie zastanawiam czy projektor zda egzamin jak bedzie ten baldachim bo nie mam miejsca na lampe a w nocy bym pstrykła projektor i po sprawie jak któraś znajdzie coś fajnego to prosze o link

reklama
u mnie z Olem sprawdzilo sie takie cos do gniazdka:
Prisma Lampka do gniazdka led z sensorem na noc (1392158410) - Aukcje internetowe Allegro

Nie ten model, ale wlasnie takie cos swiatloczule. Zaplacilam chyba 2 funty,a na allegro widze, ze i po 7 zl mozna kupic. Gdy robilo sie jasno, lampka automatycznie nie swiecila :)
A co do karuzelek to ja sie nie znam. Olo mial fisher price i lubill jedynie taka czesc, ktora swiecila wlasnie (projektor), ale to bylo bardzo drogie tutaj w UK, wiec w PL to juz tym bardziej..
Tym razem kupuje jedynie projektor, ale to gdy dziecko bedzie juz wieksze pewnie...

Do góry