reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista rzeczy niezbednych potrzebnych i praktycznych-czyli wyprawka według marcówek

a ja na poprawę humoru kupiłam sobie drugą chustę - tym razem Bebelulu Hamalu ;) taką na szybkie przejścia do auta i do przychodni, bo z dwojką dzieci to jakoś bez chusty byloby trudno.
Kupilam z allegro,. Najlepsze są foty które gościu przesłal mi - są boskie :-D- facet w śmiesznych slipkach, a w pokoju burdel ze hoho, widać ze niedawno zamieszkal tam noworodek, bo wszystko 'do góry nogami', a pewnie mieli taki śliczny pokoik przygotowany jak Wy :-p

reklama
Marta - nie będę taka, jeszcze mnie pozwie ;) gość przyslał mi prywatnie na mail'a, bo na aukcji był tylko skrawek materiału, bo chyba się wstydzili tych fot. i się nie dziwię ;) ale tak to jest jak się dzidzia rodzi to się świat przewraca hehe
bynajmniej humorek troszkę mam lepszy

a to ja sie pochwale ze wylicytowalam sobie laktator tommee tippee nowiutki z gratisami za cale 8,5 funta lacznie z przesylka:)takie zakupy to lubie:)

ooo widzę, że temat rożkowo-śpiworkowo-kocykowo-pościelowy powrócił :-)
Ja ci powiem futrzaczku, że ani rożka, ani otulaczka, ani śpiworka nie mamy (ale ze mnie wyrodna matka :zawstydzona/y:). Rożek teściowa na siłę chciała nam kupić - ale się wykłóciłam, że dziękuję, ale nie, bo mogę małego w kocyk owinąć, a jakoś mi się te rożki nie widzą .....:confused2: no zobaczymy.
Kocyk mam jeden gruby, i dwa cienkie bawełniane, ostatnio dostaliśmy jeszcze polarowy nie za gruby więc i tak uważam, że za dużo tego wszystkiego, bo normalna pościel do łóżeczka, już taka z kołderką 100x135 też kupiona. I myślę, że albo kocykiem albo kołderką przykryję maleństwo i będzie ok.

mamii, niby pościel dla takiego niemowlaczka jest za duża i może się udusić ;/ a taki otulaczek jest malutki i możesz go zawiązać na wstążeczkę, wtedy mała wiercipiętka bedzie otulona całą noc i nie zrobi sobie krzywdy. Poza tym jest wygodny do noszenia dziecka, kocyk to ci będzie wypadał i zwisał po bokach. Ale wiadomo, kiedyś matki radziły sobie bez tego, ale na moje oko jest to ułatwienie dla mamy. ;]

Koncia, masz racje z tym ulatwienie, ja zaluje, ze nie wiedzialam o otulaczkach wczesniej :)
Mialam rozek, ale zdanie:
wtedy mała wiercipiętka bedzie otulona całą noc i nie zrobi sobie krzywdy.
to u nas bardzo nietrafione, bo jak tylko Olo byl czyms otulany, to sie darl tak mocno, jakby go do lodowatej wody ktos wkladal...
Czytalam ostatnio, ze dzieci sa o wiele wrazliwsze na temperature i moze dlatego wlasnie nie lubia byc przykryte?

reklama
Do góry