reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista rzeczy niezbednych potrzebnych i praktycznych-czyli wyprawka według marcówek

Kochane powiem Wam ,że ten lumpik u mnie to po prostu rewelacja !!! ;-) co prawda w poniedziałek jest drogo bo nowy towar i 50 zł /kg ale niektóre rzeczy można dostać jeszcze z metką jak widać !!:tak:

reklama
ancia - ja kupiłam elektryczny braun, do ucha tylko, wyszedł drogo, ale po pierwsze ma same dobre opinie (tzn. nie pokazuje temperatury z kosmosu), testuje go codziennie na sobie i na chorym emku i faktycznie działa poprawnie, a po drugie jest prosty, szybki i na bank Junior nie będzie się niecierpliwił podczas mierzenia.

Futrzaczku ja przypadkiem na ''pazdiernikowki'' zajrzałam i one maja tam temat bodajze''czarna lista'' czyli niewypały;) moj M stwierdził ze termometr zasponsoruje jego mamusia;)

...Chciałam taki zwykły za 20zł to M mnie wysmiał i powiedział ze nie bedzie dziecka meczyc 5min zeby mu tempke zmierzyc.
ola bierz zwykły elektroniczny, abyś wiedziala kiedy wyjąć, bo po co za długo trzymać? Mi przez 2 lata zupełnie taki wystarczał, jak dzidzia malutka to mierzyłam w pupce, a potem pod paszką, dopiero od roku mam taki do ucha /mama kupiła jak trafila na super promocje ;)/. Zresztą sama zobaczysz jaka dzidzia będzie, czy wrazliwa czy nie. Wtedy najwyżej dokupisz inny.

cliford - super zakupki :-)

Ostatnia edycja:
ja tak jak Pastelka od początku mam zwykły elektroniczny termometr i jestem bardzo zadowolona. Wygodny w użyciu, a temperaturę mierzy migiem

wiecie co policzyłam swoją wyprawkę i chyba coś mam za mało :confused2: Napisałam jaka długość od ramienia do kroku, bo rozmiarowki są tak rożne, że lepiej zmierzyć.

Sprawdźcie proszę, czy body o dł. 32cm to r. 50, a 36cm to 56? Bo głupieję już i nie wiem z jakiego rozmiaru domawiać.

BODY
dł. 31/32cm /r.50?/ - 12 szt. krótki rekaw +2 długi
dł. 36cm /r. 56?/ - 6 szt. długi r. + 2 krótki
PAJACYKI
dł. do kroku 32cm 2 szt.
dl do kroku 36cm - 4 szt.

Kombinezony mam 3 podobnych wymiarów /niby 52-56/ taa mama się rozochociła i aż 3 małe kupila
- dł do kroku 34cm - biały welurkowy
- dł. 35cm - róż sztruksowy
- dl 36cm - niebieski polarkowy spiworowy

Spodenki 56 - 6 szt.
Sweterki 56 - 3 szt.
Bluza gruba /ala kurtka/ 52 - 1 szt.
Kaftanik 56 - 2 szt.

Trochę rzeczy najmniejszych pożyczyłam kolezance /ale to r. 50 -kilka body, 2 pary śpiochów, spodenki i nie pamiętam co jeszcze/ ale to naprawdę rzeczy w wersji mini, więc nie liczę ich.

A z rozmiaru 62 mam większe zapasy tzn. body x10, pajacyk x 10, spodenki x 7, bluzki X10, dres, rampersy... 68 to już dużo cukierkowych sukienek, spodenek itp. Bielizny za to za malo, ale to potem.

Bynajmniej z tego 56 to chyba za mało, co?

Dzisiaj zamierzam właśnie zrobić "inwentaryzację" wyprawkową - ciekawe jak to u mnie wyjdzie.. Ale muszę powiedzieć, że całą ciążę słyszałam, żeby nie rozpędzać się z tymi malymi rozmiarami bo dziecko szybko wyrasta, a teraz wy piszecie, że jednak trzeba przygotować dosyć spore ilości.. Hmmm, chyba wszystkiego będę miała za mało :dry:

reklama
pabella - to rób inwentaryzację ;) i czekam na relację, sama jestem ciekawa, jak kupowalam to wydawało mi się, że już mam dużo rzeczy a jak to z centymetrem pomierzyłam i posegregowałam i spisalam to... malo wyszło...

Do góry