reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista rzeczy niezbednych potrzebnych i praktycznych-czyli wyprawka według marcówek

a u nas nic sie nie stosuje i Olowi odpadl chyba na 3 dzien po szpitalu.. :)Szybciej wysycha=mniejsze ryzyko infekcji... A spirytusem to nawet u siebie nie ryzykuje, a co dopiero w poblizu malenstwa...

reklama
u nas są pępuszki bez klamerki ( w sumie to nawet nie wiem co to jest ):-) moje dwie siostry tego stosowały i zachwalają, więc i ja tego będę używać bo w sumie mam cały bo siostra mi dala.
A u was w szpitalach trzeba mieć te gaziki i to wszystko do przemywania oczek, czy położne same to robią, a wam tylko w domu to potrzebne?

a to jak bez klamerki to takie wielkie gaziki jak pisałam na pewno nie są potrzebne:-) tylko spray i mniejsze do osuszenia ...

u nas nic nie trzeba mieć do szpitala po za pieluchami i chusteczkami do pupy ... nie sądzę żeby wymagali do szpitala przyniesienie gazików czy soli fizj. ale myślę że warto się wybrać na oddział i o wszystko wypytać:-)

a u nas nic sie nie stosuje i Olowi odpadl chyba na 3 dzien po szpitalu.. :)Szybciej wysycha=mniejsze ryzyko infekcji... A spirytusem to nawet u siebie nie ryzykuje, a co dopiero w poblizu malenstwa...

wiesz Harsh ale z drugiej strony moja znajoma też nic nie czyściła, kikutek szybko odpadł a potem się zrobiło paskudne zakażenie... różnie to bywa

magdzior bepanthen maść:tak:
do pępka spirytus 72%
sól fizjologiczna- kila fiolek, gazików z 10, potem zwykłym wacikiem przemywałam
Body z carrefoura często kupowałam, bawełna milutka ale rozciągają się bardzo, zwłaszcza pod szyją, flaczki są po kilku praniach

No to ja narazie nie kupuję nic do oczzek, na oddziale powiedzą co trzeba jak już bedziemy w szpitalu, to K. pójdzie i kupi koło nas blisko apteka, i koło szpitala też, więc nie będę się tym przejmować. No więc mogę powiedzieć, że dla maleństwa mamy wszystko oprócz termometru. Jaki polecacie?

Ancia ja tez nie mam jeszcze termometru i nie wiem co wybrac,na forum polecaja takie za ok 90zł do czoła lub ucha.Chciałam taki zwykły za 20zł to M mnie wysmiał i powiedział ze nie bedzie dziecka meczyc 5min zeby mu tempke zmierzyc.

A oto moje dzisiejsze zakupki ,bo tak cały czas coś kupuje a nigdy się nie pochwalę :-) oczywiście Lumpik ;-)

20110124211.jpg20110124205.jpg20110124207.jpg20110124206.jpg20110124204.jpg

No to ja narazie nie kupuję nic do oczzek, na oddziale powiedzą co trzeba jak już bedziemy w szpitalu, to K. pójdzie i kupi koło nas blisko apteka, i koło szpitala też, więc nie będę się tym przejmować. No więc mogę powiedzieć, że dla maleństwa mamy wszystko oprócz termometru. Jaki polecacie?

ja sobie upatrzyłam termometr babyono do czoła i ucha / z mierzeniem temperatury powietrza w pokoju... moja koleżanka ma taki i nie narzekała ale sama jeszcze nie kupiłam i nie testowałam więc nic więcej nie powiem:-)

Clifordzik
- super ciuszki! takie w sam raz dla malutkiego mężczyzny:-)
ja po kilku wizytach w lumpach i nie znalezieniu niczego się poddałam i już tam nie zachodzę...widocznie te lumpki koło mnie nie są dobrymi...

reklama
Futrzaku na ''pazdziernikowkach'' dziewczyny odradzały ten termometr,no ale kazdemu nie dogodzisz;)
Cliford jakie słodkie te koszule;)
ja do lumpkow wybieram sie od kilku miesiecy i cos dojechac nie moge;)

Do góry