reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista rzeczy niezbednych potrzebnych i praktycznych-czyli wyprawka według marcówek

a ja to mam ubranka meble do pokoiku lozeczko i spakowana torbe do szpitala... a do mycia i karmienia to w nastepnym tyg a wozek po niedzieli - bo nadal nie mamy pomyslu...:-) wiec jak pinka jeszcze zakupkow przedemna:)

reklama
Chciałam się pochwalić, że czekam tylko na przesyłkę z allegro i torbę dla siebie i Małej do szpitala mam spakowaną!! :happy2: nawet to sprawnie poszło :-D
Dla małej zostało do kupienia jeszcze kilka rzeczy, ale już spokojniejsza jestem, mam zamiar wszystko skompletować do końca stycznia, wraz z wózkiem, ALE już tak niewiele brakuje :-)

a dzisiaj przyszła mi pościel do łóżeczka - jest śliczna, nie mogę się napatrzeć. w poniedziałek ma przyjść łóżeczko :tak:

Ja też polecam Oilatum!

A mi zostały do kupienia jakieś drobnostki (mleko, herbatki, klapki pod prysznic i moja bielizna dla karmiących) i pieluchy. Tak mam juz wszystko. Dziś zaczęłam pakować torbę do szpitala i w połowie już ją skompletowałam. Od jutra zaczynam pranie i prasowanie więc torbę dopakuję i to będzie wszystko w sprawie mojej wyprawki. Pozostanie tylko czekać na Zosię.
Pochwalę się jeszcze moimi prezentami od moich uczniów:-)
DSCF5772.jpgDSCF5773.jpg

A mi zostały do kupienia jakieś drobnostki (mleko, herbatki, klapki pod prysznic i moja bielizna dla karmiących) i pieluchy. Tak mam juz wszystko. Dziś zaczęłam pakować torbę do szpitala i w połowie już ją skompletowałam. Od jutra zaczynam pranie i prasowanie więc torbę dopakuję i to będzie wszystko w sprawie mojej wyprawki. Pozostanie tylko czekać na Zosię.
Pochwalę się jeszcze moimi prezentami od moich uczniów:-)
Zobacz załącznik 317966Zobacz załącznik 317967

kasiu cudne te bodziaki no i mily gest ze strony uczniów;-DD

A prpopos wyjscia ze szpitala, Masala gdzie kupilas ta zyrafo-krowke, bo musze kupic jakis kombinezon czy cos takiego na wyjscie, bo moj misiakowy z ebaya zaginal w akcji. 5 paczek mi nie doszlo. Jutro zakupow ubrankowych ciag dalszy....

aga na ebayu kupilam. szukalam w sklepach ale wszedzie juz inna kolekcja i nie ma takich cieplejszych rzeczy za bardzo... ale obawiam, sie ze ta zyraf to ciepla nie bedzie... wydaje mi sie ze ona jest z takiego filcowatego materialu... w razie czego mam jeszcze plaszczyk cieplejszy dla malej, ale jak juz zdecyduje sie w niego ubierac, to bede musiala ja stroic:p

Dziewczynki a jakie ciuszki zamierzacie wziąć dla maluszków na wyjście ze szpitala? W marcu będzie jeszcze pewnie chłodniutko..
Ja już mam przygotowane ciuszki:)
2x kombinezon
2xpajac
2xwelurkowy kaftanik- grubszy
2xspioszki welurkowe
2x czapki,szaliki i rekawiczki

to by było na tyle:)..ale u mnie to inaczej bo juz tuz tuz:)

reklama
No ja podobnie myślałam jak Milena
wezne
kombinezon czapke i buciki ( bo kombinezon nie ma nic na stópki)
body welurowy pajacyk i koniec

co do Oilatum szkoda wydawania pieniedzy bo jego skład to 99% procentach ciekła parafina która sama w aptece kosztuje 4,00 a oilatum no cóż koło30 a róznica tylko w opakowaniu!!!!

Do góry