reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista rzeczy niezbednych potrzebnych i praktycznych-czyli wyprawka według marcówek

ja kupilam butelki avent. Przy Bartoszku tez ich uzywalismy, kolek nie mial w ogole.
Mysle,ze kolki nie zaleza od tego jakie mamy butelki. Wiadomo, niektore moga czasem pomoc w zmniejszeniu kolek, ale jesli dziecko ma miec kolki to i tak je bedzie mialo...
Takie jest moje zdanie

u nas problemem okazały sie butelki bo jak jej zmieniłamto kolki znikneły powodów kolki moze byc tysiace ja sie podzieliłam swoim doswiadczeniem nie kazdy musi z mojej informacji skorzystac....;-)

reklama
Przyszły koszule :D Jeśli któraś z Was zamawiała koszule Muzzy, to wypadają dość duże, ja kupiłam niby L, ale nawet teraz z brzuszkiem są dla mnie luźne.. Zależy kto co lubi, jeden woli swobodne a inny przylegające ;)

każda z nas pisze o swoich doświadczeniach, bądź ich braku, same wypróbujemy co będzie dobre dla nas i naszych dzieciaczków ....

Przyszły koszule :D Jeśli któraś z Was zamawiała koszule Muzzy, to wypadają dość duże, ja kupiłam niby L, ale nawet teraz z brzuszkiem są dla mnie luźne.. Zależy kto co lubi, jeden woli swobodne a inny przylegające ;)
To te zakładane nie na guziki?ja je tez juz mam i wziełam s/m jest troche opieta w biuscie i barkach ale tak to ok;)

Katjuszka..ja tam mam sporo na 56 bo niby mówią ,że ich trzeba najmniej a ja słyszę już od X osoby ,że trzeba ich więcej ;-)

Harash...ładna ta pościel- ciekawa...i myślę ,ze uniwersalna - dla chłopca jak i dla dziewczynki :tak:

Mamii..noooo to mąż się popisał - pozazdrościć :-)
super ta pościel!!!

Olcia...ja zakupiłam ręczny z Aventu laktator bo słyszałam że całkiem dobry...okaże się:-)

Pinka...ja również zdecydowanie polecam butelki dr. Browns'a , słyszałam o nich wiele dobrego, fakt cena dosyć wysoka ale zakupiłam dla Wikiego 3 :-) i wcale nie jest prawdą PAstelko ,że nie można ich używać cały czas- wręcz przeciwnie :tak:;-)niemniej dużo słyszałam dobrego o butelkach LOVI, TT i AVENT( i też już wchodzą z tą rurką) więc to chyba zależy od podejścia;-)

Co do koszul to zamawiałam dwie z linka tego co podawałyście ( bez guzików) ale S/M i póki co dobre ;-)

PS; doszła mi dziś paczka z resztą pierdółek:-):-)..teraz jeszcze czekam na łóżeczko które coś dojść nie może :baffled::baffled: i muszę zakupić jeszcze kosmetyki - myślę o Oiliatum- co Wy na to??????

oliatum cliford ci polecam tez uzywałam i nadal dla córci stosuje bo ma ładna skórke po nim i jak ma jakies uczulenie to znika w oka mgnieniu

a co do stosowania butelek bezkolkowych to tez nic na tełam tego ze dlugo ich stosowac nie wolno nie słyszałam

mamii- spokojnie, mów Wiki miał kilka kolek, ale nie od butelek, bo karmiłam piersią ;) butelki Aventu są ok, tylko tj. pisałam trzeba odpowiednio je używać. Sama przez jakiś czas się wkurzałam, bo zasysał się spoczek i mały musiał co chwilkę wypuszczać go aby się odpowietrzył, no i okazało się, że źle montowałam smoka... a potem jak za poradą innych zmoczyłam cały smoczek wodą przed wsadzeniem go do tego okrągłego kapselka to odpowietrzaly się same i W. pił do końca bez robienia przerw ;)
Trzeba czytać ulotki przed użyciem. Butelki Avent są bardzo dobre, mam jeszcze kilka więc tym razem chciałam spróbować nowość i kupiłam TT ;p

cliford - ostatnio byłam u kolezanki co ma malutką Zosieńkę i położna jej zakazala używać antykolkowych non stop, nie dociekałam dlaczego, bo nie używalam tych butelek wcale.

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny a ja mam pytanie. Z jakiej firmy kupujecie kosmetyki pielęgnacyjne dla maleństw?? bo ja słyszałam że z Johnsona są nie za bardzo bo niby podrażniają skórę dziecka... i nawet że w szpitalu położne za takie kosmetyki krzycza.

Do góry