reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista rzeczy niezbednych potrzebnych i praktycznych-czyli wyprawka według marcówek

bosa - to do porodu?? o kurka wodna obys tylko miala kobiety przy sobie bo lekarze - tzn faceci to raczej sie skupic nie beda mogli:-Dco nie zmienia faktu ze koszulka sliczna i sama bym ja chetnie przetestowala:)

reklama
agacina, te koronki właśnie do karmienia się też nadają! To jest cały bajer!!! To koszulka firmy HotMilk, mają też rewelacyjne biustonosze "karmniki", tyle, że drogie jak na warunki polskie w diabły (ok. 180 zl). Chociaż po opiniach, jakie czytam na stanikomanii (a tam się naprawdę znają!) to nie wiem, czy się nie skuszę. Warto dać dobre wsparcie biustowi, a odwdzięczy się dobrym wyglądem :-)

A w angielskim Mothercare spodobał mi się komplet szlafrok + koszulka
41h0UgyB8gL._SX315_SY375_.jpg
Chyba się będę musiała do jakiejś koleżanki uśmiechnąć z UK, albo co...

A wlasnie miedzy innymi ta ogladalam :) w ogole sporo czarnych jest i fajne staniki nawet :) chociaz stanik to kompletnie nie wiem jak kupic, bo biust to bedzie wiekszy, mniejszy czy jaki? I tak stwierdzilam, ze na poczatek kupie taki bylejaki, a jak wroce do domu, to pojade do sklepu przymierze i kupie porzadny :)

bosa - to do porodu?? o kurka wodna obys tylko miala kobiety przy sobie bo lekarze - tzn faceci to raczej sie skupic nie beda mogli:-Dco nie zmienia faktu ze koszulka sliczna i sama bym ja chetnie przetestowala:)
Hihi, do porodu nie!!! I do szpitala w ogóle nie. Ale po szpitalu - jak najbardziej!

A coś mi się wydaje, że HotMilki w UK też można kupić.

Tez mi sie wydaje, ze jest tutaj hotmilk.
bosa a moze ty zobacz na stronie la senzy... z tego co wiem maja w polsce sklepy wiec i wysylac do polski powinni...
agacinami znajoma mowila, ze pierwszy stanik do karmienia kupila na tydzien przed porodem, a po porodzie okazal sie dwa rozmiary za maly, wiec to chyba zakup na po...albo od razu wiekszy

Masala, la senza ma bielizne maternity? Jakos szukalam ostatnio i nie znalazlam. A to moj ulubiony sklep z bielizna :) teraz musze sie wybrac na wyprzedaz gaci

A ja tam mam koszule taką starą, nie za ładną ale nie chce nowej kupować bo używałabym jej tylko w szpitalu bo nie lubię spać w koszuli, wole spodenki i T-shirt. Więc mi się nie opłaca.
A tak z ciekawości zajrzałam na allegro i masz rację tam większość z misiami itp :)
A może taka?
ALLES SWEET COTTON 01-II Koszula do karmienia 38 (1377424470) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
I nic po za tym nie znalazłam.
P.S Nie mamy pojęcia jakie nadać imię naszemu maleństwu :( Już mnie denerwuje gdy ktoś pyta jak się będzie nazywać, a ja muszę powiedzieć ,, nie wiem" :wściekła/y: Ale tak jakoś to imię które mi się podoba nie podoba się K. i nie możemy dojść do porozumienia :( Wy też macie takie problemy?

agacina typowej maternity nie widzialam ale bosa szukala koszulek ladnych a tam sporo ejst takich ktore ladnie podtrzymuja biust wiec powinny sie nadawac do karmienia. Stanikow nie widzialam, ale poszukam na ich stronie

reklama
z tym wygladem po porodzie to roznie bywa ;-) no ale to duzo zalezy od osoby.
Bo ja rozumiem,ze zdarzaja sie takie przypadki jak 'baby blues' i wtedy pewnie ciezko jest ze soba cos zrobic, ale czasem dziewczyny po prostu sobie odpuszczaja ;-)

Ja tez jestem z tych osob,ktore makijaz lubia, z domu wychodze w makijazu, lubie sie malowac.
A do szpitala wzielam ze soba kosmetyczke i przy wyjsciu do domu (co jak juz wiecie bylo praktycznie w tym samym dniu) zrobilam sobie bardzo delikatny makijaz.
Potem juz tez przewaznie sie malowalam, wiadomo- nie za mocno,ale podklad, tusz , zawsze mialam.
Wiadomo,ze bylam zmeczona, jak kazda kobieta po porodzie, ale ja chyba naleze do tych osob co nie uleza w lozku zbyt dlugo :)Wiec nie lezalam ;-)
Maz mi duzo pomagal (zreszta do tej pory tak jest) i to wystarczylo, jak potrzebowalam to polozylam sie na chwile, a poza tym to staralam sie jakos wygladac, a nie jak 'fleja' bo mi wolno bo np. miesiac temu urodzilam dziecko ;-) zreszta im wiecej bym lezala, nieubrana, nieumalowana tym gorzej bym sie czula :)

bosa koszulka bardzo ladna.

Do góry