reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista rzeczy niezbednych potrzebnych i praktycznych-czyli wyprawka według marcówek

Bosa dawaj link do tej koszulki!!!!

ja ostatnio najzwyklejszy karmnik(stanik) kupiłam w textil markecie bo mieli promocje całe8,99 jak do spania idealny bo sportowy teraz coś na dzień fajnego musze wyczaić

reklama
Ja to nie przepadam za koszulkami nocnymi, wolę coś ze spodenkami, więc pewnie do szpitala kupię coś, na co nie wydam zbyt dużo kaski. A z tymi karmnikami to też na początek jakiś tani, a potem się dopasuje porządnie rozmiar...

Masala, a to łóżeczko mi też się spodobało, ale niestety nie ma wyjmowanych szczebelków :(

Bosa - ja wpadłam do sklepu i dostałam 40 różnych staników - przeważnie Anity - jeśli masz miseczkę większą niż G - to polecam wydać trochę pieniążków i stanik firmy Anita kupić - mają na swoim stanie śliczne koronkowe :-) I też czarne :-) Ja jeden mam z poprzedniej ciaży :-)jeden kupiłam w tej :-)

KAROline.pl - Bielizna, piżama, koszula, szlafrok, biustonosz

Bosa, fajna ta koszulka, ja w podobnej śpię w domu i na żadną bawełnianą bym nie zamieniła, bo jest jak druga skóra. Jedyny minus, M się przyzwyczaił i już się nie ślini na taki widok ;-) Jakbym mogła, to bym ją wzięła do szpitala...

Koncia, jesli masz lekarza mezczyzne, ktory bedzie odbieral porod, to moglby ci za bardzo nie pomoc podczas porodu ;-) jakbys zalozyla taka koszulke

bosa ale seksy ta koszulka:-D taka jakie mój emek lubi najbardziej.. aż się rozmarzyłam, bo do conajmniej kwietnia mogę pomarzyć o takich luksusach. teraz byle wygodnie i wyglądam przez to niestety jak namiot:zawstydzona/y:

z tym Vatem to się nie zgodzę... oczywiście okaże się na dniach...ale mimo że vat teoretycznie ma wzrosnąć o 1-2% w praktyce większość dystrybutorów mówi o realnym wzroście o 10% ... wiadomo...głupota... ale już znam parę firm(akurat nie związanych z branżą dziecięcą) gdzie ceny wzrosną przynajmniej o 10%.

co do pampersow to mówicie że 2-5kg 1 paczka?.... ale paczka mała czy duża? i kurcze na prawdę dzidzia tak szybko z nich wyrasta? mimo że do 5kg?

aga-cina
- hehe... ja kupiłam 4 rodzaje smoczków... co prawda nastawiamy się na minimalizację użycia smoczka:-) ale że nie sa drogie to kupiłam różne rodzaje w tym takie dziąsełkowe gryzaczko smoczki ... bo podobno nie wszystko dzieciom podchodzi:-)

madzikm
- co prawda pytałaś parę dni temu ale ta torba w kwiatki jest super:-) poproszę o linka:-)

ola
- fajny zestaw z tą wnienką ...no i wanienka jest duża :-) ... szkoda tylko że tem sprzedawca nie ma większej ilości artykułów bo uwielbiam zakupy hurtowe u jednej osoby:-)

ewi82 - ten komplet do wózka też chyba kupię:-) i chyba też serduszka:-D

co do kocyków... możecie polecić jakiś fajny milusi gruby koc? bo wszędzie takie polarowe/akrylowe cieniutkie ... chciałabym taki gruby ... a w smyku są taaakie ceny że chyba poszukałabym czegoś tańszego...

agacina
- superowa huśtaweczka! :-) ja póki co nie kupuję leżaczków/huśtawek... matę już dostałam...liczę że leżaczek bądź huśtawkę też dostanę:-) a jak nie to powiem teściom co mogą kupić z okazji np miesiąca dzidziusia:-D

rudzik
- właśnie! nie dość że z wyprawką jestem mocno do tyłu... to zakupy dla mnie! dla siebie to ja nic nie mam!

Bosa
- widziałam nawet fajne komplety w Triumphie ... zarówno koszule jak i piżamki ... nawet do szpitala się nadadzą... no i czasem fajne poporodowe koszulki są w Happymum ... coprawda ostatnio widziałam tylko we wzory kwiqatowe ale może będzie jakaś nowa kolekcja?

co do make-upu ... niektórzy mówią żeby do torby do szpitala spakować puder oraz błyszczyk :-) ... może i to śmiesznie brzmi i jak niektórym o tym mówię to się śmieją... ale jak mają mnie odwiedzić czy to znajomi czy to rodzina czy nawet eMek... to chcę się ciut lepiej czuć... a nie ze wszystkimi niedokonałościami cery i megawidocznymi worami na wierzchu:-D a taki fluidzik i błyszczyk zajmują mało miejsca:-) a sama wiem jak bardzo poprawiają samopoczucie:-)

futrzaku co do pampków kup na razie jedną paczkę. Może się okazać, że dzidziuś będzie dość duży i te najmniejsze będą za małe, bo jednak niby 2-5kg, a 3-6kg to mała różnica, ale akurat w tych pampkach ma to spore znaczenie. Najwyżej wyślesz emka do sklepu. U nas bardzo długo używaliśmy tych jedynek. Piotrek był chudy i w 2 wszystko przelatywało nogawką:-D a na samym początku też tak myślałam, że wystarczy paczka tych najmniejszych i zrobiłam spore zapasy 2, które przydały się, ale później.
teraz nauczona doświadczeniem kupię po paczce 1 i 2, a które będą dobre zobaczymy po porodzie. Nie chcę tylko żeby mi zostały niewiadomo jakie zapasy niewykorzystanych pampersów.

reklama
Do góry