reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lista rzeczy niezbednych potrzebnych i praktycznych-czyli wyprawka według marcówek

Z tym łóżeczkiem to radze uważać bo słyszałąm dużo opini że farba sie łuszczy byłam na nie zdecydowana ale sobie odpuściłam a co do zestawów to owszem są do niej szafy i komody i różne pierdułki właśnie z tą żyrafą.

tak sie właśnie zastanawiam nad sensem kupowania pościeli do wózka bo na poczatek i tak bez podusi a sam ciepły kocyk do przykrycia nie wystarczy?

reklama
Ewi zazdroszcze dotarcia przesyłki;)posciele sliczne:)ja czekam na wanienke itd;)
Papcia ja tez nie kupuje poscieli do wozka bo uwazam ze jest zbedna,dziecko powinno lezec moim zdaniem całkiem płasko wiec poduszka odpada a zamiast kołderki kupie gruby kocyk i styka;)zawsze tez mozna kupic gruby kombinezon czy spiworek itd

no właśnie ja mam taki superowy koc nie kocyk i jak go złoże na poł to taki śpiworek sie zrobi a on jest mega mięciutki a oprócz tego mam kombinezony póżńiej i tak zrobi sie ciepło więc wystarczy kocyk na w spacerówke to mi sie wydaje że już wogóle sie nie przyda

A mi się przyda;) bo wydaje mi się że w marcu czy w kwietniu to i pościel i kocyk się przyda. A pozatym zamówiłam to też ze względu na kołyskę. Żeby małą w kołysce przykrywać;) akurat czerwony kolor pasuje do naszej sypialni a w małym pokoiku będzie różowa łóżeczkowa pościel. Pozatym można to też zwinąć jak rożek.

A ja miałam poszewki w komplecie w wózku :D
Włożę kocyk w tę poszewkę i myślę, że starczy, bo Jasio przecież jeszcze w kombinezonie będzie..
Ja tak jak Olka nie będę poduszki używać, ani w łóżeczku, ani w wózku.. Tylko nie wiem kiedy zacząć potem używać.. Po roku??

Ps. Ewi śliczną pościel wybrałaś, bekowe te owieczki :D

zobaczymy w parniu najwyżej sie dokupi
a podusie to podobno najszybciek koło 6miesiąća ale ostatnio tak móżdzyłam że jak dziecko leży w łóżku z rodzicami to przecież nie ma idealnie płasko pod główką

Ja sie zastanawiam nad ta poduszka klinem ale to tak na jesien najwczesniej;)
Papciarku my sami spimy prawie bez poduszek wiec nawet jak mała wylonduje u nas to bedzie miec płasko;) zreszta ze wzgledu na to ze z nami spi pies to bede bała sie jeszcze do tego miec mała w łozku;)
ps
tylko nie myslcie ze pies bedzie u mnie miał lepiej niz dziecko;) bo on bedzie z nami spał a dzidzia ze wzgledow bezpieczenstwa nie:)

Pochwale sie dzisiejszymy zakupami:
* posciel
8610438879550016.jpg
* mata do przewijania
8610444472135600.jpg
* kuferek z kosmetykami
8610452738657712.jpg
Na poczatek mam w sumie kosmetyki Nivea, a kuferek chcialam kupic oddzielnie w innym sklepie, ale ten jest tylko 2 funty drozszy i w dodatku z kosmetykami :) pozniej na pewno je wykorzystam.

Jak widzicie u mnie kroluje taki kolor jak powyzej :) pokoik tez w takim kolorze. Spiworek do spania pewnie tez taki kupie, ale moze w koncu kupie cos niebieskiego ;) a moze Victoria sie urodzi a nie Viktor :-D

reklama
Do góry